به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان معتقدند که بیاثر کردن باکتریها بدون کشتن آنها باعث کاهش احتمال رشد گونههای مقاوم میشود.
متخصصان یک تیم تحقیقاتی از دانشکده پزشکی دانشگاه "کیس وسترن ریورس کلیولند" طی آزمایشی دریافتند هنگامی که موشها با نوعی از مولکولهای کوچک با قابلیت متوقف کردن تولید سموم در باکتریها درمان میشوند از نوعی عفونت خونی سپتیسمی نجات مییابند.
در صورتی که این یافتهها در مورد انسانها نیز صدق کند، ممکن است برای درمان سپتیسمی دیگر نیازی به استفاده از آنتی بیوتیکها نباشد.
طبق این مطالعه مولکولهای کوچک میتوانند اثربخشی آنتی بیوتیکها را افزایش دهند. چرا که موشهایی که با هر دو نوع درمان علاج شده بودند، باکتریهای کمتری نسبت به موشهایی که فقط با آنتیبیوتیک درمان شده بودند در خونشان وجود داشت.
برای افراد سالم مانند ورزشکارانی که به سپتیسمی مبتلا شدهاند استفاده از درمان با این مولکولهای کوچک به تنهایی میتواند کافی باشد. اما برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ترکیب این درمان با آنتی بیوتیکها موثر است. چرا که این مولکولهای کوچک فعالیت آنتی بیوتیکهای معمولی مانند پنی سیلین را تقویت کرده و میتوانند به حل معضل مقاومت آنتی بیوتیکی کمک کنند.
این مولکولهای کوچک که در این نوع از درمان مورد استفاده قرار میگیرند به گونهای اثر میکنند که این باکتریها را از تولید سمومی که سلولهای ایمنی را از بین میبرند، باز میدارند.
طبق بررسیهای جهانی در سال ۲۰۱۶ میلادی این گونه برآورد میشود که سالانه ۱۰ میلیون نفر میتوانند در معرض خطر جهانی مقاومت آنتی بیوتیکی قرار بگیرند. بحران مقاومت آنتی بیوتیکی در حال حاضر به اندازهای در جهان توسعه یافته که برای برخی عفونتها هیچ آنتی بیوتیک موثری باقی نمانده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/