به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر در طول هفته فرصت نمیکنید تا از اخبار فناوری مهم با خبر شوید، نگران نباشید. در این بسته هفتگی، پربازدیدترین و برترین اخبار فناوری هفته را جمع آوری کرده ایم.
لازم به ذکر است متنی که در پایین هر خبر مشاهده میکنید، خلاصه آن خبر است و برای اطلاع از متن کامل آن باید بر روی تیتر خبر کلیک کنید. همچنین برخی از عناوین دارای تصاویر و فیلمهای مربوطه در داخل خبر هستند که میتوانید با مراجعه به خبر اصلی از طریق کلیک بر روی تیتر خبر، به آن ارجاع داده شده و تصاویر و فیلم خبر مورد نظر خود را مشاهده کنید.
آخرین آمار منتشر شده از سوی بنیاد بازیهای رایانهای حاکی از آن است که تقریبا 35 درصد ایرانیها طرفدار پرو پا قرص انواع بازهای کامپیوتری، بازی موبایلی و بازی کنسول هستند. همین استقبال از این بازیها باعث شده بازار قابل توجهی برای صنعت بازی در ایران شکل بگیرد، به طوری که درآمد بازار بازیهای دیجیتال ایران در سال گذشته بالغ بر 920 میلیارد تومان بوده است.
از این میزان درآمد در سال 1396 حدود 525 میلیارد تومان سهم سختافزار و حدود 395 میلیارد تومان سهم بازی است. همچنین در میان بازیها نیز بازیهای موبایلی با سهم 229.5 میلیارد تومان در رده نخست و پس از آن بازیهای کنسولی و بازیهای رایانهای از جمله بازیهایی هستند که توسط خریداران ایرانی تهیه شدهاند.
اگر شما میخواهید زبان سیستم خود را از زبانهای دیگر به فارسی تبدیل کنید، از آموزش گام به گامی که در این مطلب آورده شده استفاده کنید. رایانهها قسمتی از زندگی روزمره ما را تشکیل میدهند. برای این که بتوانیم راحت تر با آن کار کنیم باید زبانش را متوجه شویم. اگر زبان انگلیسی بلد باشیم میتوانیم این کار را به راحتی انجام دهیم. اما اگر بلد نباشیم چطور؟ باید زبان آن را تغییر دهیم. برای تغییر زبان ویندوز از هر زبانی به فارسی باید مراحل زیر را انجام دهید. هر کدام از این قسمتهای پایین برای یک نوع ویندوز است.
عنوان Call of Duty محبوبترین عنوان در ژانر شوتر اول شخص است. این عنوان توسط کمپانی Activision ساخته و منتشر میشود و کمپانیهای Infinity Ward، Treyarch و Sledgehammer Games وظیفه توسعه این فرنچایز را بر عهده دارند. اولین نسخهای که سری بازیهای Call of Duty را از حال و هوای جنگ جهانی دوم بیرون آورد و آن را وارد فضای مدرن قرن بیست و یکم کرد، Call of Duty 4: Modern Warfare بود. محبوبیت این نسخه آنقدر بالا بود و داستان هیجانانگیزی داشت که در سال 2007 به عنوان بهترین بازی سال انتخاب شد و سازندگان این بازی ترغیب شدند که داستان Modern Warfare را ادامه دهند.
نسخه دوم این سری Call of Duty: Modern Warfare 2 نام داشت. این نسخه توسط کمپانی Infinity Ward توسعه داده و توسط شرکت Activision منتشر شد. این بازی در نوامبر سال 2009 منتشر شد و ششمین بازی اصلی از فرنچایز Call of Duty به حساب میآمد. سازندگان این بازی که در سری پنجم فرنچایز یعنی World at War آن را به جنگ جهانی دوم بازگرداندند، دوباره با Modern Warfare 2 حال و هوای جنگهای مدرن را به مخاطبان خود القا کردند. این نسخه Call of Duty هم با موفقیت توانست به اهداف خود برسد و در ژانر شوتر اول شخص یکی از بهترینها باشد به گونهای که برای بازی کنندگان آن خاطرهساز شد.
یکی از شرکتهایی که در زمینه ساخت و عرضه نرم افزارهای گوناگون فعالیت چشمگیری داشته، شرکت مایکروسافت است. این شرکت طیف وسیعی از نرم افزارهای کاربردی از جمله ویرایش متن، ویرایش عکس، مدیریت سایت، ابزار مهندسی و ... را تولید کرده و در قالب مجموعه Microsoft Office در دسترس کاربران سراسر جهان قرار داده است.
در قسمت قبلی با نحوه آغاز کار نرم افزار مایکروسافت ورد (Microsoft Word) آشنا شدیم و در این قسمت قصد داریم به معرفی گزینههای منوی اولیه مایکروسافت ورد بپردازیم.
مشکلات گزارش شده برای آیفونها سطح اشتیاق و علاقه بسیاری از کاربران را نسبت به آنها پایین آورده است. هفته گذشته هفته سختی برای گوشیهای اپل به شمار میرفت چون گوشی تازه وارد کمپانی کرهای سامسونگ، Galaxy A7 که با دوربین اصلی سهگانه تولید شده بود، جای iPhone XS Max را گرفته بود. حالا به نظر میرسد که این هفته با وجود مشکلات به وجود آمده که برای iPhone XS و iPhone XS Max پس از عرضه آنها شده است، محبوبیت این دستگاهها کمتر هم شده باشد. البته نا گفته نماند که Galaxy A7 هم آنچنان صدر جدول محبوبترین گوشیهای هوشمند هفته گذشته را به تسخیر خود در نیاورد. این هفته گوشی تازه وارد شرکت اوپو بود که توانست رتبه یک را از نماینده سامسونگ بگیرد و باز هم یک کمپانی چینی را در صدر جدول محبوبترین گوشیهای جهان قرار دهد.
شرکت اچامدی گلوبال که روز گذشته با عرضه آپدیت اندروید 9 پای برای گوشی Nokia 6.1 Plus به اولین شرکتی تبدیل شد که از نسخه بتای آپدیت شده سیستم عامل نهم اندروید استفاده میکند، روز آینده در مراسم معارفهای، نسل جدید این گوشی یعنی Nokia 7.1 Plus را معرفی میکند. حال در شرایطی که کمتر از 24 ساعت تا رونمایی رسمی گوشی Nokia 7.1 Plus زمان باقیست، تصویری از بنچمارک این گوشی در سایت Geekbench منتشر شده که اطلاعات نرم افزاری و سخت افزاری آن را پیش از رونمایی فاش میکند.
این قبیل اتفاقات میتواند ضربه سنگینی به مراسمهای معارفه وارد کند، چراکه تمام هیجان یک مراسم معارفه در رونمایی گوشی خلاصه میشود و کاربران در انتظار هستند که مشخصات سختافزاری این محصول را بشناسند. با توجه به بنچمارک گوشی Nokia 7.1 Plus سخت افزار این گوشی تا حد زیادی مشخص میشود.
مایکروسافت (Microsoft) یک شرکت کامپیوتری چند ملیتی است که دفتر مرکزی آن در شهر ردموند، ایالت واشینگتن قرار دارد. این شرکت بزرگترین ارایهکننده نرمافزارهای رایانهای در دنیاست که به انتشار کتاب، تولید محصولات چندرسانهای و ارائه خدمات پست الکترونیکی نیز میپردازد. مایکروسافت در سال ۲۰۱۰ بیش از ۶۲ میلیارد دلار درآمد فروش، بیش از ۱۸ میلیارد دلار سود خالص و ۸۹٬۰۰۰ کارمند در کشورهای مختلف دنیا داشتهاست. فعالیت اصلی آن در زمینه طراحی، توسعه، ساخت، صدور مجوز، پشتیبانی و ارایه خدمات نرمافزاری برای ابزارهای رایانهای میباشد..
از ابتدای سال با افزایش نرخ ارز در کشور، قیمت تلفن همراه نیز رفته رفته افزایش یافت. این در صورتی بود که از ابتدای نوسانات قیمت تلفنهمراه تا همین چند روز اخیر، مقامات مسئول وعده ی کاهش نرخ گوشی را می دادند. این وعده ها نتوانست تغییرات چشمگیری در قیمت گذاری این ابزار ارتباطی ایجاد کند تا این که قیمت ارز دوباره دچار نوسان شد.
دلار به یکباره از قیمت نجومی خود، به زیر 12 هزار تومان و در بعضی موارد به زیر 10 هزار تومان کاهش پیدا کرد. این کاهش به یکباره، نتوانست بر بازار دیجیتالی کشور اثر بگذارد. اما با گذشت چند روز از نوسانات ارز، اثر خود را بر این بازار ارتباطی گذاشت و قیمت تلفن همراه نیز رفته رفته شیب نزولی پیدا کرد.
هنگامی که مطلبی را در گوگل جستوجو میکنیم یا وارد سایتی میشویم لینک آن در قسمتی از مرورگرمان ثبت میشود. فرقی نمیکند از کدام مرورگر استفاده میکنیم، این لینکها همیشه در جایی از آنها جا خشک میکنند. اگر بخواهیم به این تاریخچه دسترسی داشته باشیم، باید چه کار کنیم؟ برای پیدا کردن آن ها آموزشی که در ادامه آمده است را بخوانید. برای پیدا کردن قسمت تاریخچه (History) آموزش زیر را انجام دهید:
ابتدا مرورگر خود را باز کنید. در این آموزش از گوگل کروم استفاده شده است. این روش در دیگر مرورگرها نیز اثر میکند.
شرکت میزو در سال 2018 موفقیت بسیاری کسب کرد و گوشیهای نسبتا خوبی نیز عرضه کرد. در ماه سپتامبر سال جاری بود که شاهد رونمایی و عرضه چندین گوشی هوشمند توسط میزو بودیم و در بین این محصولات گوشی X8 نیز حضور داشت.
گوشی هوشمند ایکس 8 شرکت میزو یکی از محصولاتی است که علیرغم قیمت پایینی که دارد اما با پردازنده Snapdragon 710 عرضه شده است و همین موضوع باعث شده که مورد توجه کاربران قرار بگیرد. قیمت ثبت شده این گوشی هوشمند در حدود 230 دلار براورد شده است. حال که صحبت درباره گوشی X8 به میان آمد، باید یادآور شد که شرکت میزو برای عرضه این محصول در بازار آمادگی لازم را دارد، و طبق اعلام رسمی مسئولان میزو در تاریخ 15 اکتبر 2018 (امروز) شاهد عرضه جهانی گوشی Meizu X8 هستیم.
یکی از شرکتهایی که در زمینه ساخت و عرضه نرم افزارهای گوناگون فعالیت چشمگیری داشته، شرکت مایکروسافت است. این شرکت طیف وسیعی از نرم افزارهای کاربردی از جمله ویرایش متن، ویرایش عکس، مدیریت سایت، ابزار مهندسی و ... را تولید کرده و در قالب مجموعه Microsoft Office در دسترس کاربران سراسر جهان قرار داده است.
در قسمت قبلی با گزینههای منوی اولیه مایکروسافت ورد (Microsoft Word) آشنا شدیم و در این قسمت قصد داریم به معرفی منوی زیرین مایکروسافت ورد بپردازیم.
با هر بار برداشتن دست از روی صفحه کلید هنگام کار با رایانه ثانیههای ارزشمندی را از دست میدهید. اگر میخواهید به بهترین سرعت عمل در حین کار با رایانه برسید، بهتر است از میانبرهای کیبورد استفاده کنید. سریعترین ماوسها نیز ممکن است زمانی را هرچند بسیار کوتاه در حین انجام یک فرآیند رایانهای هدر دهد. از آنجایی که تقریبا تمامی عملکردهای ماوس را میتوان با کلیدهای صفحه کلید انجام داد بنابراین حتی زمانی که ماوس سیستم شما خراب باشد هم نیاز ضروری به آن نخواهید داشت. برای انجام هر فرآیند رایانهای از قبیل تایپ کردن، گوش دادن به موسیقی، وبگردی، انتقال اطلاعات و ... کاربران میتوانند از میانبرهای صفحه کلید استفاده کنند.
جالب است بدانید بسیاری از کاربران رایانه تنها با تعداد کمی از میانبرهای صفحه کلید آشنا هستند به همین دلیل قصد داریم در ادامه شما را با بهترین میانبرهای کیبورد آشنا کنیم. با دقت به مطالب زیر توجه کنید تا از این پس بتوانید سرعت خود را هنگام کار با رایانه افزایش دهید و از حرکت اضافی دست برای جابهجایی بین ماوس و صفحه کلید جلوگیری کنید.
با توجه به اخبار هفته گذشته، اطلاعات 14 میلیون از کاربران فیسبوک توسط هکرها به سرقت رفته است. این اطلاعات متشکل از جمله نام کاربری، جنسیت، وضعیت تاهل، مذهب، تاریخ تولد، انواع دستگاههایی که برای دسترسی به فیسبوک از آن استفاده میکنند، وبسایت، افراد یا صفحههایی که دنبال میکنند و مواردی دیگر بود. 2018 سال خوبی برای حفظ حریم خصوصی اعضای فیسبوک نیست.
از رسوایی کمبریج آنالیکتا (Cambridge Analytica) که از اطلاعات شخصی 87 میلیون اعضای فیس بوک بدون مجوز استفاده میکرد، گرفته تا کارهای منبع روسی با هدف تأثیر بر انتخابات میان دورهای، به نظر نمیرسد فیسبوک دیگر شبکه اجتماعی امنی باشد. تمام انگشتهای اتهام قرار است به سمت بنیانگذار، رئیس و مدیرعامل شرکت، مارک زاکربرگ، باشد. گزارشی که از رویترز منتشر شده میگوید که چهار سرمایه گذار نهادی فیسبوک به دنبال جایگزین کردن مارک زاکربرگ با یک رئیس مستقل هستند. البته باید گفت که در سال 2017 آنها پیشنهاد مشابهی داده بودند که سهامداران با آن مخالفت کردند.
انتهای پیام/