وام های اشتغالزایی سر از برج سازی در می آورد/۳ میلیون نفر به جمعیت فعال کشور افزوده شده استسرپرست وزارت تعاون به اجرای طرح اشتغال پایدار طی سنوات گذشته اشاره کرد و گفت: وام های اشتغالزایی که در سال های گذشته برای ایجاد اشتغال داده می شد سر از برج سازی در می آورد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  ، انوشیروان محسنی بندپی پیش از ظهر پنج شنبه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی اظهار کرد: از پاییز ۹۳ تا تابستان سال گذشته، به جمعیت فعال کشور سه میلیون نفر اضافه شده که ضرورت دارد برنامه ریزی دقیقی برای آینده این افراد انجام شود.

محسنی بندپی افزود: این افزایش جمعیت فعال در ایران نسبت به ۱۰سال گذشته قابل توجه است چرا که چنین رقمی را تاکنون نداشته ایم.

وی تصریح کرد: با توجه به جنگ اقتصادی و روانی که از سوی دشمن بر کشور حاکم شده، ضرورت دارد برنامه ها و سیاست گذاری های بین سه قوا بیش از گذشته باشد.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در کشور با شرایط حساسی مواجه هستیم، بیان کرد: در گذشته نگاه همه جانبه به فضای کسب و کار روستایی نبود به طوری که توجه به قشر روستایی به صورت سنتی بود و همین امر سبب مهاجرت شماری از روستاییان به حاشیه شهرها شد.

محسنی بندپی اظهار کرد: همچنین در گذشته نگاه سنتی به کشاورزی، دامداری و باغداری، زمینه ماندگاری نسل جدید حتی پس از تحصیل را فراهم نکرد.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: همچنین کاهش بارندگی و خشکسالی ها زمینه مهاجرت روستاییان را طی سال های اخیر فراهم کرد.

وی در ادامه به اجرای طرح اشتغال پایدار طی سنوات گذشته در کشور اشاره کرد و گفت: وام های اشتغالزایی که در سال های گذشته برای ایجاد اشتغال داده می شد سر از برج سازی در می آورد.

محسنی بندپی ادامه داد: در این شرایط که تحریم های ظالمانه همچنان از بدو انقلاب همراه است، تلاش داریم با اعطای تسهیلات، اشتغال پایدار را در بخش روستایی و عشایری توسعه دهیم.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح کرد: برای نخستین بار یک نظم و انضباط درست کاری همراه با بحث ارزیابی منطقه ای در کشور انجام شده است.

وی در ادامه به اختصاص ۱.۵ میلیارد تومان مجلس از محل صندوق توسعه ملی برای اشتغال پایدار روستایی، اشاره کرد و گفت: برنامه دقیق اجرای آن توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارت کار انجام شده است.

وی اضافه کرد: چنانچه بانک ها در مرحله دوم تخصیص اعتبار طرح ها تاخیر کردند، باید از محل منابع خود تسهیلات لازم را در اختیار متقاضیان قرار دهند تا جوشش و خیزش کار متوقف نشود.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: به منظور اجرای مطلوب طرح ها، طرح آموزش و مشاوره برای کارفرمایان در نظر گرفته شده که در صورت نیاز باید اجرایی شود.

محسنی بندپی افزود: باتوجه به اینکه در دوره تحریم ها قرار داریم، بسته های اختصاصی اشتغال به رئیس جمهور داده شده که در جلسات متعدد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: اگر نرخ بیکاری کشور را ۱۲ درصد در نظر بگیریم، نرخ بیکاری در خراسان شمالی در بهار سال گذشته حدود ۱۰ درصد بوده و این رقم امسال به هشت درصد رسیده است.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه گفت: در حال حاضر سهم اشتغال روستایی از ۱۲ هزار میلیارد تومان به ۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

محسنی بندپی در ادامه گفت: قرار است در کارگروه ملی اشتغال از تجربیات استانداران بهره مند بشویم که به این منظور پنج استاندار در این کارگروه حضور خواهند یافت.

وی بر نظارت دقیق نحوه هزینه کرد تسهیلات اشتغالزایی تاکید کرد و افزود: نظارت بر طرح کارفرماهایی پس از دریافت تسهیلات کار خود را ۳۰ تا ۴۰ درصد پیش برده اند ضرورت دارد تا در صورتی که خارج از طرح هزینه ای شده بود، برخورد قانونی شود.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه بر راه اندازی اورژانس اجتماعی در تمامی کشور تاکید کرد و گفت: هر شهرستانی که جمعیت آن بیش از ۵۰ هزار نفر باشد تا دو هفته آینده، اورژانس اجتماعی راه اندازی خواهیم کرد.

انتهای پیام/ب

صحبت های سرپرست وزارت تعاون در بجنورد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.