اموات موجوات دیگری نیستند منتهی دیگر امکان و ابزار بدن از او گرفته شده است ,مردگان توان شنیدن و فهمیدن را دارند، گرچه گوش و مغز مادی آنان از کار افتاده باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  باقریان کارشناس علوم قرآنی گفت: هر کاری که ما در دنیا برای اموات انجام دهیم به سود آنها است اما باید در نظر بگیریم که چه کار خیری نیاز آن ها و واجب است تا ابتدا انجام شود. خیرات میت را خوشحال می کند اما اگر حق الناس بر گردنش باشد نیازمندی اصلی است و باید ابتدا برطرف شود.  


بیشتربخوانید : بهترین اعمال برای شب و روز جمعه کدام‌اند؟


حجت الاسلام والمسلمین محمد باقریان درباره خیراتی که می توان برای اموات داد گفت: هر کاری که ما در دنیا برای اموات انجام دهیم به سود آنها است اما باید در نظر بگیریم که چه کار خیری نیاز آن ها و واجب است تا ابتدا انجام شود. خیرات میت را خوشحال می کند اما اگر حق الناس بر گردنش باشد نیازمندی اصلی است و باید ابتدا برطرف شود.

حق الناسوی در همین راستا افزود: بنابراین باید ابتدا نیازهای واجب او را بررسی و آنها را ابتدا برطرف کنیم. حق الناس، حق الله، نماز و روزه و عبادات که بر دوش او مانده در اولویت است و بعد از این موارد امور مستحبی اعم از نماز، روزه، صدقه، حج، انفاق،دعا در حق آنان، رفتن بر مزار و دیدن اموات در مرحله بعدی است. باید نیازسنجی کرد و بر این اساس خیرات انجام داد.

این کارشناس علوم قرآنی درباره اهمیت باقیات و صالحات اظهار کرد: برخی از اموات اجازه دارند که به خانه ها سر بزنند و خواسته هایشان را بگویند اما افراد زنده نمی شنوند. صبح جمعه بین الطلوعین وقتی بر سر مزار اموات هستید آن ها هم صدای شما را می شنوند و هم جواب می دهند اما بعد از طلوع آفتاب روز جمعه صدای شما را می شنوند اما جواب نمی دهند چون در عالم و حال خود رفته اند که بستگی به مراتب شخص مرده هم دارد.

وی در این باره تصریح کرد: در روایات آمده است که در جنگ بدر پیغمبر جنازه های مشرکان را برداشت و با آن ها صحبت کرد و فرمود: "به آن چه من گفتم رسیدید؟" اصحاب گفتند: مگر صدای ما را می شنوند؟ حضرت فرمود: "چرا نشنوند؟ بهتر از شما حرف های مرا می شنوند. این افراد به عالم برزخ منتقل شده اند اما حرف های ما را می شنوند".

این کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: برای برخی سوال است که چرا به مزار امواتی که درجات پایین تری دارند کمتر سر می زنیم و به حرم بزرگان از جمله حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و حضرت معصومه(س) و دیگر امامان (ع) بیشتر می رویم ؟ جواب این است که اولیای الهی در آن دنیا هم به فکر ما و اموات هستند، همان کاری که در دنیا انجام می دادند، در آخرت هم به آن ادامه می دهند. در روایت آمده است که همان گونه که خیر آنها در دنیا به همه می رسید و خیرات می دادند در آن دنیا هم خیرات را به نام همه اموات و زندگان که نیازمند هستند پخش می کنند.

منبع: میزان
انتهای پیام/ 

خیرات بر رفتگان باید نیازسنجی شود/رفع حق الناس ارزشمندترین خیرات است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
پس باید برخی مسعولین به فکر باشند،چون حق مردم و خوردن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۰ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
مردم باید توجه کنند که خیرات این نیست که هرکس در قبرستان راه میرود را با دادن شیرینی به دیابت مبتلا کنیم بلکه خیر رساندن واقعی یعنی سیر کردن شکم فقرا آنهم با غذای سالم و مرغوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۴ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
من به امید وام ارزان قیمت بافت های فرسوده،خونمو تخریب کردم و وقتی برای دریافت وام مراجعه کردم،شرایطی گذاشتند که دیدم نه تنها تا پایان عمر باید قسط پرداخت کنم بلکه خونه را هم باید دو دستی تقدیم بانک کنم.مردم حواستون باشه مثل من اشتباه نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۴ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
کسی به حق الناس توجه نمی کند گرانی و ظلم پایمال کردن حق مردم برایش مهم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۴ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
هرچه می خواهی برای اخرتت خودت انجام دهی تا وقتی است که زنده هستی وقتی مردی دیگر تمام شد مردگان اصلا دیگر با زنده ها کاری ندارند نه صدایشان را می شنوند و نه وارد دنیای زنده ها می شوند چون از لحاض فیزیکی با زنده ها تفاوت دارند و گرنه اگر میتوانستند در دنیا زندگی کنند انها را وارد بدن خاکی نمی کردند
آخرین اخبار