به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، بانک جهانی امروز چهارشنبه اعلام کرد به رغم پیشرفتهایی که برای کاهش فقر شدید در جهان اتخاذ شده است، تقریبا نیمی از جمعیت جهان همچنان با درآمد کمتر از 5 دلار و 50 سنت در روز، زندگی خود را سپری میکنند و روند رشد فقر در کشورهای ثروتمندتر بیشتر است.
در این گزارش، بانک جهانی نگاهی گستردهتر به مقوله فقر داشته است تا ضمن تحقیق در مورد سهم افرادی که در فقر شدید [فقر شدید افرادی با درآمد روزانه کمتر از یک دلار و 90 سنت را شامل می شود] به سر میبرند، روند عقب ماندگی کشورها را نیز بررسی کند.
گزارش بانک جهانی با بررسی معیارهای فقر اعلام کرد آمار فقیران در جهان هنوز در مرحله «غیر قابل قبول» قرار دارد. این در حالی است که ثمرات رشد اقتصادی تقریبا در میان مناطق مختلف و کشورهای جهان تقسیم شدهاند.
در بخش دیگری از گزارش بانک جهانی آمده است: با رشد آهسته اقتصاد جهانی طی سالهای اخیر، در بازه زمانی سال 2013 تا 2015 تعداد مجموع فقرا بیش از 68 میلیون نفر [معادل جمعیت تایلند و انگلیس] کاهش یافته است. همچنین فقر جهانی بین سال های 1990 تا 2015 از 67 درصد به 46 درصد کاهش یافته است.
به رغم این بهبودی جزئی، دستیابی به هدف بانک جهانی برای کاهش سطح فقر شدید به کمتر از 3 درصد جمعیت جهان تا سال 2030 تا حدودی دور از دسترس است. به ویژه میزان فقر در برخی از کشورهای جهان نه تنها کاهش نیافته است، بلکه در حال تثبیت است.
بر اساس این گزارش، فقر در کشورهای آسیای شرقی و اقیانوسیه به 35 درصد کاهش یافته است. در کشورهای جنوبی صحرای آفریقا، همچنان 84.5 درصد ساکنان با درآمد کمتر از 5.50 دلار زندگی میکنند.
همچنین در حالی که طی دو دهه قبل، 60 درصد از جمعیت جهان در کشورهای کم درآمد زندگی میکردند، در سال 2015، این رقم به 9 درصد رسیده است. بانک جهانی هشدار داد در بسیاری از این کشورها، فقرا از رشد اقتصادی سهم مساوی دریافت نمیکنند.
انتهای پیام/