وی ادامه داد: آموزش طب سنتی در راستای بهرهمندی بیشتر مردم برای یک زندگی سالم و داشتن تغذیه سالم است و این طب توانایی درمان بیماریهای مختلف را دارد.
دبیر کرسی تاریخ طب سنتی یونسکو اضافه کرد: ما باید به سوی فرهنگ و مکتب غنی طب سنتی و ایرانی حرکت کنیم و طب سنتی همیشه سعی در حفظ سلامتی دارد و موضوع درمان در اولویت بعدی قرار دارد.
شمس اردکانی تأکید کرد: نگاه طب سنتی به حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماریها است و درمان در درجه بعدی از نظر طب سنتی قرار دارد.
وی اظهار کرد: تغذیه باید بهتر مورد توجه قرار بگیرد و جایگاه ایران باید در این زمینه ارتقاء پیدا کند.
دبیر کرسی تاریخ طب سنتی یونسکو ادامه داد: ما در طب سنتی فرمول و شاخص خاصی نداریم و این طب علت بیماری را شناسایی میکند و کار اصلی آن درمانگری نیست.
وی اضافه کرد: در طب سنتی به طور مثال به موضوع چاقی اهمیتی داده نمیشود بلکه به دنبال ریشهیابی علت چاقی است و از نظر این طب هر فرد، نسخه مخصوص و جداگانهای دارد.
دبیر کرسی تاریخ طب سنتی یونسکو گفت: طب سنتی از سبک زندگی به عنوان عاملی مؤثر در زندگی یاد میکند که تغذیه یکی از مهمترین اصل در سالم زیستن است.
شیدا شهنام رئیس اداره علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو در ادامه مراسم، اظهار کرد: یکی از نقشهای کمیسیونهای ملی ظرفیتسازی برای کشورهاست و یکی از افتخارات ما اعطای کرسی تاریخ طب سنتی از طرف یونسکو به ایران است.
وی با اشاره به اینکه کشورهایی مانند چین و هند علاقمند به دریافت کرسی دریافت تاریخ طب سنتی بودهاند، افزود: کرسی تاریخ طب سنتی به دلیل فعالیت یک ساله ایران به ما اعطا شده است.
شهنام گفت: ما در ایران دارای 18 کرسی یونسکو هستیم که کرسی طب سنتی یونسکو در کشورمان بسیار فعال است.
رئیس اداره علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو یادآوری کرد: موضوع تغذیه از اهمیت بالایی برخوردار است که بحران سلامت در دنیا نیز به مقوله تغذیه باز میگردد.
انتهای پیام/