به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سازمان تعزیرات حکومتی با همکاری نهادهای متعددی از جمله سازمان بسیج، اطلاعات، نیروی انتظامی و سایر ضابطان در چند ماه گذشته برای بازگرداندن آرامش به بازار هر روز خبرهای تازهای را در خصوص کشف، صدور حکم و اجرای حکم متخلفان داشته است البته در کنار این مهم، حمایت از اصناف و بنگاههای اقتصادی در چارچوب قانون در دستور کار این سازمان قرار دارد.
در ۶ ماهه نخست امسال ۷۱۱ میلیارد تومان محکومیت در سازمان تعزیرات وجود داشته است که به نسبت سال گذشته که ۳۵۶ میلیارد تومان محکومیت وجود داشت صددرصد افزایش یافته است.
احتکار از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در استانهای زنجان و اردبیل با ارزش ۱۷ میلیارد
در هفته گذشته خبر تشکیل چند پرونده در استان زنجان در رسانهها منتشر شد در این رابطه مرتضی ممیزی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان از تشکیل ۴ پرونده در ابهر و یک فقره پرونده در زنجان با موضوع احتکار خبر داد و اظهار کرد: کالاهای احتکار شده شامل ۷۳۳ دستگاه انواع لوازم خانگی، ۴ تن برنج ایرانی، ۲ تن مرغ تنظیم بازار و مقادیر معتنابهی انواع روغن، عدس و قند بوده با ارزش ریالی بالغ بر ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال بوده که براساس احکام صادره، عاملین احتکار به عرضه کالا به نرخ دولتی و پرداخت ۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم شدند.
در استان اردبیل هم حسین نجف زاده مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اردبیل از کشف انبار حاوی اقلام مختلف احتکار شده خبر داد و گفت: در بازرسی از انبار مورد نظر بیش از ۵۳ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم برنج خارجی و تعداد ۳۳ هزار و ۴۰۸ عدد پودر لباسشویی تحت عنوان احتکار کشف شد که ارزش این اقلام بالغ بر چهار میلیارد و ۴۴۱ میلیون ریال است.
استان خراسان رضوی از احتکار پوشک و رنگ تا ۳۵۰ تن برنج
در خراسان رضوی هم چندین مورد پرونده کشف و صدور حکم کالاهای احتکاری رسانهای شد، حمیدرضا کریم مدیرکل تعزیرات استان خراسان رضوی بیا بیان اینکه نیروهای تعزیرات استان خراسان رضوی موفق به کشف ۵۰ هزار و ۳۹۶ عدد پوشک با ارزش مالی ۸ میلیارد و ۱۲۲ میلیون و ۸۲۴ هزار ریال در شهرستان چناران شدند، اظهار کرد: در دو هفته گذشته نیز انبار احتکار رنگ ساختمانی با ارزش مالی ۵ میلیارد ریال در بلوار طبرسی مشهد کشف شد.
وی همچنین از کشف ۳۵۰ تن برنج پاکستانی احتکار شده از انباری در حاشیه شهرستان سرخس خبر داد و گفت: این انبار متعلق به فردی تبعه کشور پاکستان بوده و ارزش کالاها ۲۵ میلیارد ریال است.
کریم با اشاره به اینکه پرونده این تخلف در حال رسیدگی است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۷۰ انبار کالای مظنون به احتکار در خراسان رضوی کشف شده است.
جریمه ۸ میلیاردی متخلفان در استان فارس
در استان فارس هم در یک هفته گذشته چند پرونده مهم احتکار و قاچاق اطلاعرسانی شد، علی مبشری مدیرکل تعزیرات حکومتی استان فارس گفت: مامورین مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیروی انتظامی، حین گشت زنی در حوزه استحفاظی از یک انبار در حومه شهر شیراز تعداد زیادی لوازم خانگی شامل انواع یخچال فریزر، ماشین لباسشویی و ظرفشویی را کشف و با توجه به عدم ارائه اسناد و مدارک قانونی از جانب مالک اجناس، انبار پلمپ و پرونده تخلف برای بررسی های بیشتر تشکیل شد.
وی با اشاره به رسیدگی به پرونده در شعبه پنجم ویژه قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی فارس، تصریح کرد: در تحقیقات انجام شده توسط شعبه مشخص شد لوازم کشف شده به صورت غیر قانونی وارد کشور شده و قاچاق است که در نهایت متهم پرونده به ضبط کالا و پرداخت جریمه نقدی به میزان ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در حق دولت محکوم شد.
وی همچنین از کشف محموله کالای قاچاق از یک نیسان اشاره کرد و گفت: فردی که اقدام به جاسازی قاچاق در خودروی وانت نیسان کرده بود، توسط مامورین انتظامی شهرستان لار شناسایی و بازداشت شد. با تشکیل پرونده ای تحت عنوان قاچاق و ارسال به تعزیرات حکومتی، شعبه اول اداره تعزیرات حکومتی شهرستان لار پس از رسیدگی و احراز تخلف، متهم را به ضبط محموله و پرداخت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم کرد.
انبار دختر وزیر خبرساز، دوباره پلمب شد
یکی از پروندههای مهم این هفته، خبر پلمب دوباره انبار دختر وزیر سابق در موضوع قاچاق ۵ میلیاردی دارو بود که سابقاً موجودی یکی از انبارهایش معدوم شده بود. سید یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در گفتوگو فارس از پلمب دوباره انبار داروی دختر وزیر سابق خبر داد و اظهار داشت: هفته قبل قرار بود با دستور سازمان تعزیرات و حضور کارشناسان غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، داروهایی که از انبار دختر وزیر سابق کشف شده بود تفکیک شده و به کارخانهای برای امحا فرستاده شود.
وی افزود: روز پنجشنبه با مراجعه بازرسان سازمان تعزیرات متأسفانه مشاهده شد این تفکیک دارو بدون حضور نمایندگان و ناظران کارشناس غذا و دارو و صرفاً توسط کارگران شرکت مذکور در حال انجام است.
رایگانی اضافه کرد: با همکاری سازمان تعزیرات و دادستانی البرز به دلیل بروز این تخلف، انبار مجدداً پلمب شد و گزارش تخلف معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز به دادستانی ارسال شد.
جریمه ۱۱۲ میلیاردی یک شرکت خودرویی
پرونده مهم دیگر هفته گذشته مربوط به جریمه یک شرکت خودروساز بود. سیدیاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یک شرکت خودرویی که اقدام به فروش خودرو در سال های ۹۶ و ۹۷ کرده و از ایفای تعهداتش در قبال مردم و خریداران خودداری کرده، به تعزیرات حکومتی احضار شد، گفت: در نهایت پس از تشکیل پرونده و با بررسی های به عمل آمده، تخلف این شرکت از سوی رئیس شعبه دوازدهم اداره کل تعزیرات حکومتی استان خراسان رضوی محرز اعلام و متهم برای گرانفروشی به ممهور کردن پروانه واحد به مهر تخلف برای مرتبه اول و پرداخت ۱۱۲ میلیارد و ۸۴۵ میلیون ریال به عنوان جزای نقدی در حق دولت محکوم شد.
از جریمه ۵۷۵ میلیاردی شرکت آلومینیوم المهدی تا گرانفروشی لبنیاتیها
سید یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات در خصوص تخلفات شرکت آلومینیوم المهدی گفت: این شرکت به دلیل عدم ایفای تعهداتش در عرضه ۱۲ هزار تن شمش خالص در بورس و عرضه ۸ هفتهای این میزان آلومینیوم، خارج از شبکه رسمی، به سازمان تعزیرات حکومتی احضار شد.
وی افزود: تخلف این شرکت در شعبه بدوی احراز شد و به پرداخت ۵۷۵ میلیارد ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد که این حکم در شعبه تجدیدنظر هم تأیید و برای اجرا به واحد اجرای احکام ارجاع شد.
بیشتر بخوانید:پرونده ۱۰ شرکت وارد کننده گوشی موبایل روی میز سازمان تعزیرات حکومتی
سخنگوی سازمان تعزیرات در خصوص افزایش قیمت محصولات لبنی در برخی شرکتها گفت: تاکنون هیچ مجوزی برای افزایش قیمت لبنیات صادر نشده است و طی چند روز گذشته سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان، پرونده تخلف ۲ تولیدکننده محصولات لبنی را گزارش کرده که یک مورد با مبلغ ۹۳۵ میلیون تومان گرانفروشی و دیگری با ۸۰۰ میلیون تومان گرانفروشی به سازمان تعزیرات ارجاع شده است.
وی تصریح کرد: یک شرکت لبنیاتی که امسال سه و نیم میلیارد تومان جریمه شده بود، دوباره در روزهای اخیر اقدام به گرانفروشی کرده که این تخلف در حال رسیدگی است.
پروندههای لاستیک و پارچه در بوشهر، مشتقات نفتی ۳۲۹ میلیاردی در سمنان و عدم ایفای تعهدات ارزی در اصفهان
سیدیاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در جمع خبرنگاران در خصوص تخلفات یک شرکت تولیدی در سمنان گفت: با تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج) سمنان در بررسی یک گزارش مردمی، مشخص شد یک شرکت تولیدی با اسناد جعلی اقدام به خروج ۵ میلیون و ۸۵۴ هزار کیلوگرم مشتقات نفتی به ارزش ۱۶۴ میلیارد و ۹۸۴ میلیون ریال کرده است.
وی افزود: پس از استعلام از گمرک و احراز تخلف، ۲ متهم این پرونده در شعبه رسیدگی کننده به پرونده به پرداخت ۳۲۹ میلیارد و ۹۶۹ میلیون ریال به عنوان بهای مال از دست رفته و پرداخت جریمه نقدی و ممانعت فعالیت شرکت به مدت ۲ سال محکوم شدند.
وی در خصوص کشف ۱۰۰۰ حلقه لاستیک خودروی سنگین و پراید از یک انبار در شهرستان دیلم استان بوشهر گفت: شخصی که ادعای مالکیت این محموله را داشت به تعزیرات حکومتی احضار و بنا شد مدارک و مستندات خود را برای استعلام از گمرک در خصوص این کالاها ارائه کند و چنانچه مدارک از سوی گمرک مورد تائید نباشد این فرد به اتهام قاچاق جریمه خواهد شد و محموله مکشوفه نیز به نفع دولت ضبط میشود.
رایگانی در ادامه گفت: با دقت و سرعت عمل نیروی انتظامی متخلفینی که قصد قاچاق ۳۰ تن پارچه را داشتند نیز غافلگیر شدند و هم اکنون این پرونده نیز در شهرستان دیلم در حال رسیدگی است.
وی در خصوص پرونده دو فقره تخلف اعتبار ارزی مدیرعامل یک شرکت خصوصی گفت: با شکایت مدیریت شعب یکی از بانک های استان در شعبه ششم بدوی تعزیرات حکومتی استان اصفهان این پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی افزود: شعبه مذکور پس از احراز تخلف، متهم پرونده را به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی، علاوه بر محکومیت به استرداد عین ارز موضوع اعتبار به مبلغ ۷۲۱ هزار و ۵۴۱ یورو معادل بیش از ۳۵ میلیارد ریال بر اساس نرخ روز ارز در حق بانک شاکی، حکم به تعلیق کارت بازرگانی شرکت موصوف به مدت یکسال را نیز صادر کرد.
منبع: فارس
انتهای پیام/