خدایی گفت: باید ساز وکاری در نظرگرفته شود تا پذیرش دانشجو براساس سهمیه منوط به کسب کف نمره قابل قبولی دانشجو در آزمون‌های ورودی باشد.
 
به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جلسه 273 کمیسیون علمی و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد؛ در این جلسه که به بحث و بررسی پیرامون آسیب شناسی روش‌های سنجش و پذیرش دانشجو اختصاص داشت؛ ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گزارشی در این زمینه ارائه کرد.
 
در این گزارش با اشاره به این موضوع که هدف از برگزاری آزمون سراسری غربالگری، پاسخگویی و تشخیص مشکلات آموزشی است، این نکته نیز مورد اشاره قرار گرفت که در حال حاضر آزمون‌های ورودی به مقطع آموزش عالی بر مبنای پیشرفت تحصیلی دانشجویان برگزار می شود که دراین روش علاوه بر سنجش وضعیت تحصیلی بررسی وضعیت استعداد تحصیلی داوطلبان نیز مورد سنجش قرار می‌گیرد.
 
رئیس سازمان سنجش آزموش کشور با اشاره به نقاط قوت و ضعف برگزاری آزمون سراسری گفت: تجربه ده سال گذشته نشان داده که امکان حذف کنکور در برخی از رشته‌ها و دانشگاه‌ها وجود ندارد.
 
وی ادامه داد: بیشترین رقابت در حال حاضر برای دانشگاه‌های برتر و سطح یک کشور است و در صورت حذف کنکور می توان ساز وکار پذیرش جداگانه‌ای برای این دانشگاه‌ها در نظر گرفت.
 
خدایی گفت: براساس تبصره 1 و 4 ماده 5 قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، برای سال 97 مقرر شد حداقل هشتاد و پنج درصد ظرفیت پذیرش دانشجو در کل کشور بر مبنای سابقه تحصیلی باشد که این میزان در سال جاری با ظرفیت پذیرش هشتاد و نه درصد از طریق سوابق تحصیلی محقق شده است.
 
وی افزود: در موضوع سهمیه‌ها مناسب است ساز وکاری در نظرگرفته شود تا پذیرش دانشجو براساس سهمیه منوط به کسب کف نمره قابل قبولی دانشجو در آزمون‌های ورودی باشد.
 
پس از ارائه این گزارش، اعضاء به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم ان به شرح ذیل است: زمینه سازی و برنامه ریزی برای تفکیک سنجش آموزش و پذیرش دانشجو، برگزاری آزمون‌های حرفه ای پذیرش دانشجو برای دانشگاه‌های شاخص، محوریت عدالت آموزشی در روند پذیرش دانشجو، بهبودکیفیت پذیرش در مقطع دکترا، توجه به کیفیت آموزش در دانشگاه‌ها، تقویت استقلال دانشگاه‌ها و راه اندازی کانون‌های تفکر جهت بررسی تخصصی فرآیند کنکور در کشور از مواردی بود که در این جلسه توسط اعضا پیشنهاد شد.

همچنین پیشنهاد شد به منظور جلوگیری از تصویب قوانین و مقررات پذیرش دانشجو، تصویب این قوانین و مقررات توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گیرد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۸ مهر ۱۳۹۷
کنکور برداشته شود خیلی از مشکلات برطرف میگردد
Iran (Islamic Republic of)
ن-س
۱۱:۱۲ ۱۸ مهر ۱۳۹۷
کنکور این دره خطرناک ونابودی نشاط وروح نوجوانی این تربیت کننده ماکت انسانی تست زنی این ریش میز توانایی اندیشه وخورنده مغز این عامل خطرناک تربیت تنبلی وغیر فعال بودن عمل خشکی مغز وازبین برنده اندیشه وتفکر عامل افسردگی وناامیدی واسترس واضطراب وبی خوابی اگر بخوبی دقت شود مضرات آن بر روح وروان وجسم کمتر از مواد مخدر نیست و....هزاران عامل مخرب دیگر ولی چرا مسئولین بفکر راه حل نیستند این زیر ساختها کدامند که هرگز آماده نمی شوند کنکور را بردارید بگذارید هرکس به اندازه توانایی واستعداد وعلاقه اش راه زندگیش را انتخاب کند در بالاترین رشته ها وکسانی که بسیار عالی تست می زنند ودراین خصوص خبره هستند متاسفانه یک ذره دست ورز نیستند وقدرت تفکر وخلاقیت ندارند مغزشان خشک شده است مسئولین کافیست بررسی کند چند درصد رتبه های برتر در دانشگاه دچار افسردگی ودلزدگی وناامیدی اززندگی شده انداینقدر در دوران مدرسه بویژه چند سال قبل از کنکور براین دانش آموزان فشار است که پس از دانشگاه کاملا خسته وبی حوصله هستند ودرست زمانیکه باید از حاصل تلاششان برداشت کنند وخدمت کنند قوه مغز وانگیزه کاملا ازبین رفته است یعنی درست زمانیکه کشور به آنها نیاز دارد در دوران مدرسه وسالهای نزدیک کنکور خانواده بشدت تحت سیطره کنکور است تفریح رفت وآمد شادی همه چیز تعطیل است خانه تبدیل به کتابخانه با کتابهای مسخره کمک آموزشی وتست وخانواده تبدیل به ماکتهای خدمات رسانی محیط خانه کاملا بی روح هست کنکور سد راه زندگیست این رابفهمید هرچند سودجو دراین مسیر باشد با عزم ملی بایستی این سد بشکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۵ ۱۷ مهر ۱۳۹۷
آقایان فقط عدالت آموزشی را درکنکور اجراکنند تا کسی بارتبه 85000پزشکی قبول نشه و یکی بارتبه 3000هیچ جایی قبول نشه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۷
آموزش عالی باید اعلام کند که کدام رشته ها و کدام دانشگاه ها کنکور ندارند و مابقی رشته ها و دانشگاه هائی که پر طرفدار هستند را کنکور بگیرد نه همه رشته ها و دانشگاه هارا . الان دختر بند دوازدهم انسانی است فقط با این ها تست گار میکنند و اصلا به کتاب دوازدهم و امتحان نهائی هم اهمیت نمی دهند فقط می گویند کنکور و تست می زنند