به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ انصاری امروز پنجشنبه ۱۲ مهرماه در جلسه شورای اداری کردستان گفت: معاون رئیس جمهور با اشاره به تغییرات بازار ارز در هفته جاری گفت: برآوردهای ما نشان میدهد که قیمت ارز باید در زیر هفت هزار تومان قرار گیرد.
وی با اعلام اینکه در تامین کالای اساسی مورد نیاز کشور هیچ گونه مشکلی وجود ندارد افزود: امسال ۱۰ میلیون تن گندم در کشور تولید شده است.
انصاری ادامه داد: دولت یازدهم در شرایطی سیاستهای جدید کشور را اجرایی کرد که به دلیل تحریمهای آمریکا و کارشکنی و فشارهای متحدانش که از سال ۸۹ علیه کشورمان وضع شده بود، شرایط اقتصادی ویژه ایی داشت و ایران در سالهای ۹۱ و ۹۲ رشد اقتصادی منفی را تجربه کرد.
وی افزود: در شهریور ماه سال ۹۲ همزمان با روی کار آمدن دولت روحانی، نرخ تورم ۳۲ درصد بود و انتقال منابع مالی برای تهیه و فروش محصولات و حتی کالاهای اساسی به سختی انجام میشد.
انصاری گفت: بعد از برجام و با توافقات ۱+۵ و تنش زدایی در روابط بین المللی برای کاستن فشار تحریمها و تغییر سیاستهای داخلی در راستای کاهش نرخ تورم و رونق بخشیدن به واحدهای تولیدی، آثار رشد اقتصادی و بهبود وضعیت کشور نمایان شد.
به گفته انصاری از سال ۹۳ به بعد رشد اقتصادی کشور روند مثبت و در سال ۹۵ بالاترین نرخ رشد را در کشور داشتیم و این روند به گونه ای پیشرفت که در سال ۹۶، ۷۹۰ هزار فرصت شغلی در کشور بوجود آمدە است.
معاون رئیس جمهور با اشارە به روی کار آمدن دولت ترامپ کمی بعد از برجام و پایبند نبودن دولت آمریکا به توافقات بین المللی، گفت: آمریکا میخواهد با سلیقه خود همه جهان را مدیریت کند و تهدید، فشار و تحریم ایران هم در همین راستا است.
وی با تشریح اهداف و روشهای آمریکا برای نهادینه کردن تحریمها علیه ایران افزود: اولین هدف آمریکا قطع دسترسی ایران به منابع ارزی و مالی خود از صادرات نفتی و غیر نفتی است و برای رسیدن به این هدف هم از روش فشار و تهدید کشورهای طرف معاملات نفتی ایران برای نخریدن نفت از جمهوری اسلامی استفاده می کند.
انصاری گفت: هدف دوم آمریکا جلوگیری از امکان جابجایی منابع ارزی ایران است که آمریکا میخواهد از طریق فشاربه سیستمهای بانکی جهان به این هدف برسد.
وی افزود: هدف سوم آمریکا ممانعت از ورود کالا به ایران است و برای این هدف هم برجام تاکنون ۱۵ شرکت کشتیرانی و تعداد از شرکتهای بیمه ای و حتی شرکتهای کانیتر بر خارجی را هم تحت فشار قرار داده است که با ایران همکاری نکنند.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران هم در مقابل روشهای تحریمی آمریکا منفعل نیست، گفت: آمریکاییها اتاق فکری متشکل از ۴۰۰ کارشناس اقتصادی و سیاسی برای ضربه به اقتصاد ایران دارند و ایران هم ستاد مقابله با تحریم با مصوبه شورای عالی امنیت ملی تشکیل دادە است و برنامه های کارشناسی شده ای داریم.
وی از مدیران دستگاههای دولتی خواست با توجه به منابع محدود و شرایط کشور اولویت بندی طرحها وپروژه ها را با لحاظ کردن ضرورت صرفه جویی در نظر داشته باشند.
انتهای پیام/ز