به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، رستگاری مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی کرمان گفت: در چند سال اخیر عارضه خشکیدگی خوشه خرما یکی از عوامل اصلی کاهش تولید محصول خرما میباشد و براساس بررسیهای انجام شده این عارضه در سالهای گرم خسارت بیشتری داشته است.
رستگاری افزود: نتایج طرحهای تحقیقاتی انجام شده در این زمینه مشخص کرد که تعدیل شرایط آب و هوایی نخلستان، جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب و وزش بادهای گرم و خشک به خوشه ها، بهبود شرایط تغذیهای و آبیاری مطلوب نخلستان باعث کاهش قابل ملاحظه خسارت این عارضه میشود.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: به منظور آشنایی باغداران با روش مدیریت این عارضه در نخلستان، درپنج منطقه که در سالهای مساعد برای بروز عارضه، خشکیدگی خسارت قابل توجهی ایجاد مینماید طرح تحقیقی- ترویجی اجرا شدکه این مناطق شامل دو منطقه در بم، یک منطقه در نرماشیر و دو منطقه مدیریت شده بود که خسارت آن به ترتیب، به ۵/۱۹، ۳۰ و صفر درصد کاهش یافت.
وی افزود:در سالهای گذشته متوسط میزان خشکیدگی خوشه خرما دراین مناطق به ترتیب ۵۰، ۶۰ و ۲۰ درصد بوده است.
سطح زیر کشت خرما در استان کرمان بیش از ۲۸ هزار هکتار میباشد و میزان محصول تولیدی آن بطور سالیانه حدود ۱۰۹ هزار تن برآورد شده است.
انتهای پیام/ی