نجفی‌منش گفت: میزان تولید قطعه‌سازان ۵۰ درصد کاهش داشته است و در صورت ادامه وضع موجود در آینده نزدیک صنعت قطعه‌سازی در کشور تعطیل خواهد شد.

کاهش ۵۰ درصدی تولید قطعه سازان/صنعت قطعه سازی در مسیر تعطیلیمحمدرضا نجفی‌منش دبیر انجمن تولیدکنندگان قطعات خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به وضعیت نامعلوم قطعه‌سازان اظهار کرد: شرایط مبهمی برای قطعه سازان به وجود آمده است با وجود ظرفیت و پتانسیل بالای تولیدکنندگان داخلی وضع قوانین تازه دست آنها را برای تولید بسته است.

نجفی‌منش با اشاره به مصوبه دولت برای پرداخت مابه‌التفاوت برای ترخیص کالا از گمرک تصریح کرد: بنا بر مصوبه دولت برخی از قطعات و مواد اولیه که مشابه داخلی نداشتند از پرداخت مابه‌التفاوت معاف شدند، اما وضع قوانین جدید که عطف به ماسبق می شود، اعتماد بخش خصوصی را از بین می‌برد.

به گفته وی؛ بسیاری از قطعه سازان به دلیل کمبود نقدینگی توانایی پرداخت مابه‌التفاوت را ندارد و فضا برای دلال بازی و افزایش قیمت فراهم شده است.


بیشتر بخوانید:کلاف سردرگم خودروسازان و قعطه‌سازان/ متقاضیان کِی خودرو‌های خود را تحویل می‌گیرند؟


دبیر انجمن تولیدکنندگان قطعات خودرو با اشاره به اثرات منفی حضور شورای رقابت در قیمت‌گذاری بیان کرد: با ورود شورای رقابت در بحث قیمت‌گذاری خودرو، به تولیدکنندگان حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت وارد شد به طوری که شرکت سایپا در سال گذشته ۲ هزار میلیارد تومان زیان دید.

وی با اشاره به تجربه موفق قیمت گذاری از سوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان افزود: تجربه قیمت گذاری خودرو توسط سازمان حمایت در سال‌های ۷۶ تا ۸۶ نمونه موفق است که منجر به تنظیم بازار خودرو شدو بسیاری از نوسانات بازار در آن سال‌ها به خوبی مدیریت شد.

نجفی‌منش با اشاره به کاهش تولید خودرو تصریح کرد: مشکلات قطعه‌سازان در تأمین مواد اولیه، کاهش ۵۰ درصدی تولید خودرو را به همراه داشته است و کمبود عرضه، موجب افزایش قیمت شده است.

وی افزود: تأمین ارز مورد نیاز از بازار ثانویه به کندی صورت می‌گیرد و موانع زیادی بر سر راه تولیدکنندگان وجود دارد.

نجفی‌منش در پایان گفت: میزان تولید قطعه‌سازان ۵۰ درصد کاهش داشته است و در صورت ادامه وضع موجود در آینده نزدیک صنعت قطعه‌سازی در کشور تعطیل خواهد شد.

انتهای پیام/

کمبود نقدینگی قطعه‌سازان را با چالش مواجه کرده است

برچسب ها: صنعت ، گمرک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۱ ۱۴ مهر ۱۳۹۷
قیمت چند برابر که بد نیست، دیگه با دلیل قانون پسند خودرو توبازار میاد مهم اینه تولیدکننده راضی باشه ثوابش برای مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۵۷ ۱۴ مهر ۱۳۹۷
در فراوانی قطعه هم کیفیت خودرو که پایین بوده حالا با کمبود قطعه خدا بخیر کنه قیمت ها چندبرابر، کیفیت هم پاینتر
Iran (Islamic Republic of)
حق گو
۱۲:۲۸ ۱۳ مهر ۱۳۹۷
تولید را کم میکنند تا دولت اجازه گران کردن بدهد . چند دهه است با این کار هرساله محصولات ایران خودرو و سایپا گران میشود. چون عرصه رقابت برای بقیه نیست . هر سال به بهانه ای گران میکنند . اما هیچوقت کیفیت محصولات افزایش پیدا می کند. جان مردم براشون ارزش نداره. اما وقتی قرار میشه خودرو های خارجی با کیفیت وارد بشه دم از حمایت از تولید داخلی و بیکاری کارگران و شرکت ها میزنند.
آخرین اخبار