به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند افرادی که به خوردن مواد غذایی فرآوری شده، انواع فست فود، همبرگر، نوشابههای گازدار شیرین، پیتزا، چیپس، پفک و خوراکیهایی از این دست علاقه شدید دارند و به نوعی اعتیاد پیدا کردهاند درصورت متوقف کردن مصرف این گونه خوراکیها دچار مشکلهایی چون ناراحتی، غم، اندوه، افسردگی، احساس بد و خستگی میشوند که مشابه ترک اعتیاد به مواد مخدر است.
اثرهای ترک مصرف فست فود در ۵ روز اول به شدت در فرد نمایان میشود و به تدریج این علامتها کاهش مییابند.
کارشناسان به والدین توصیه میکنند از سنین خردسالی توجه ویژهای به رژیم غذایی فرزندان خود داشته باشند تا آنها علاقه و کشش کمتری به فست فودها پیدا کنند.
برای اصلاح رژیم غذایی و قطع مصرف فست فودها هیچ وقت دیر نیست و با مثبت اندیشی، اراده محکم، مصرف مواد غذایی سالم و تحمل ۵ روز اختلالهای خلقی میتوان سلامت جسم و روح را به بدن هدیه داد.
پژوهش درباره اثرگذاری مصرف مواد غذایی فست فود و چرب بر خلق و خوی افراد حاصل تحقیقهای دانشمندان دانشگاه میشیگان برروی ۲۳۱ فرد بزرگسال و بررسی عادتهای خوراکی آنهاست.
به گفته محققان مصرف شکر ونمک بیش از اندازه استاندارد خاصیت اعتیاد آوری دارد و میتواند سبب وابستگی شدید افراد به خود شود.
پژوهشها نشان میدهند مواد خوراکی فرآوری شده اثری خاص برمرکز پاداش دهی مغز میگذارند که مشابه اثرداروهای اعتیاد آور برمغز است.
درعوض خوراکیهای فرآوری شده، مواد غذایی سالم مانند ماهی یا برنج قهوهای اثر اعتیاد آور برمغز ندارند و مصرف آنها سبب سلامت بدن میشود.
مصرف فست فود و نوشیدنیهای شیرین گاز دار سبب افزایش وزن، چاقی، ابتلا به دیابت نوع دو، سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی کلیوی و افت توان ذهنی میشود.
آمارها نشان میدهند میلیونها نفر در دنیا به دلیل رژیم خوراکی ناسالم دچار اضافه وزن هستند و پیش بینیها حاکی از اضافه وزن یک چهارم جمعیت کره زمین تا سال ۲۰۴۵ است.
یافتههای این مطالعه درمجله اشتها (the journal Appetite.) به چاپ رسیده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/