تنهایی در دنیای امروزی پدیده‌ای شایع است که می‌تواند اثر‌های منفی برسلامت جسم و روان افراد داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند عده زیادی از بزرگسالان آمریکایی ۵۰ یا ۱۰۰ درصد از زمان خود در طول روز را به تنهایی می‌گذرانند.

زندگی در عصر پیشرفته فناوری‌ها سبب تنهایی انسان‌ها و جدایی آن‌ها از کانون خانواده‌ها شده است به ویژه جوانان بازه زمانی زیادی را به تنهایی می‌گذرانند که سبب ابتلای آن‌ها به انواع بیماری‌ها، چون سکته مغزی، افسردگی و بیماری‌های قلبی می‌شود.

پژوهش درباره اثر زندگی در انزوا و تنهایی با ابتلا به بیماری‌های جسمی و روحی به وسیله محققان دانشگاه هاروارد انجام شده است؛ کارشناسان اعتقاد دارند تنهایی در عصر مدرن سبب دگرگونی‌های مغزی و هورمونی در بدن انسان می‌شود.

به گفته کارشناسان زندگی به تنهایی سبب برهم خوردن عادت مصرف خوراک، بدخوابی، بی‌خوابی، مصرف سیگار و فست فود، بی‌توجهی به حفظ بهداشت و تمیزی محیط زندگی، ابتلا به چاقی و فشارخون بالا می‌شود.

با وجود آنکه بیشتر افرادی که به شبکه‌های مجازی دسترسی دارند صد‌ها نفر از دوستان و آشنایان در لیست دوستان آن‌ها وجود دارند و درطول روز با برخی از آن‌ها گفتگو و چت می‌کنند اما حضور مجازی افراد در زندگی دیگران هرگز نمی‌تواند خلاء تنهایی را پر کند  به این ترتیب افراد به شدت احساس تنهایی و انزوا می‌کنند.

آمار‌های جهانی نشان می‌دهند نرخ تنهایی در افراد از دهه ۱۹۸۰ تاکنون دو برابر شده که بر اثر آن ابتلا به بیماری‌های جسمی و روانی نیز افزایش فراوان یافته است.

فواید ایجاد ارتباط حقیقی با خانواده و دوستان

به گفته کارشناسان انجام فعالیت‌های اجتماعی، گفتگو با اعضای خانواده و دوستان سبب تحریک بخش‌هایی از مغز و جلوگیری از ابتلای فرد به بیماری‌های روانی می‌شود همانطور که تقویت عضله‌های بدن با ورزش سبب جلوگیری از ابتلای افراد به بیماری‌های جسمی می‌شود.

محققان اعتقاد دارند تنهایی وانزوای اجتماعی سبب کاهش تولید انسولین دربدن و به تدریج ابتلای افراد به بیماری دیابت می‌شوند.

همچنین هورمون کورتیزول که در زمان استرس دربدن انسان ترشح می‌شود در افراد تنها بیشتر می‌شود؛ ترشح میزان طبیعی هورمون کورتیزول برای سلامت بدن مفید است اما تولید بیش  از اندازه آن می‌تواند سبب ابتلای افراد به انواع بیماری‌های جسمی و روانی شود.

هورمون خنثی کننده اثر‌های هورمون کورتیزول دربدن انسان، هورمون اکسی توسین است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند داشتن تعامل  اجتماعی، صحبت با دیگران، بودن در جمع خانواده و دوستان، احساس شادی و خنده و رضایت سبب ترشح این هورمون و فعالیت مرکز پاداش دهی مغز می‌شود.

توصیه پزشکان برای کاهش استرس و بیماری در جامعه

کارشناسان برای برطرف کردن اثر‌های استرس، زندگی اجتماعی و کاری پرهیاهو و تنش بودن درکنار اعضای خانواده و دوستان در مواقع فراغت و تعطیلات آخر هفته را توصیه می‌کنند.

این کار سبب جلوگیری از تولید پروتئین‌های ناسالم در مغز و ابتلای افراد به بیماری‌های مغز و اعصاب می‌شود.

کارشناسان برای حفظ سلامت، جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف و حتی موفقیت و پیشرفت در کار و درس به افراد توصیه می‌کنند از انزوا دوری کنند، رفتن به مسافرت، کتابخانه‌های عمومی، مراکز خرید، رستوران و فروشگاه‌ها، کتاب فروشی‌ها، شرکت در کلاس‌های مختلف آموزشی، برگزاری جشن‌های دوستانه و خانوادگی همگی سبب جذب میزان بیشتری از هورمون اکسی توسین به وسیله بدن می‌شود.

انسان موجودی اجتماعی است و به حضور در اجتماع، گفتگو با دیگران، مشاوره و درد و دل با آن‌ها نیاز دارد؛ تنهایی افراد به دلایل مختلف از جمله محل کار، محل زندگی، استقلال از خانواده، تحصیل در رشته یا حرفه‌ای خاص، طلاق، مرگ اطرافیان، مهاجرت، ساعات کاری طولانی و به دور از اعضای خانواده و مواردی از این دست ایجاد می‌شود.

اما افراد برای جلوگیری از ابتلا به بیماری در اثر تنهایی باید ارتباط خود با اعضای خانواده و دوستان را برقرار کنند و به دیدار آن‌ها بروند.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۹ ۰۴ مهر ۱۳۹۷
خیلی تنهام
آخرین اخبار