به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شاید شما هم نام مالت یا عصاره مالت را در زمان نوشیدن ماء الشعیر و نوشیدنیها شنیده باشید، اما آشنایی کافی با آن نداشته باشید و یا حتی ندانید که به راحتی میتوان از عصاره و یا پودر این ترکیب غذایی بی همتا استفاده نمود.
در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در این مطلب شما را با عصاره مالت، کاربردهای آن و همچنین خواص منحصربفرد عصاره مالت آشنا نماید، پس پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید.
عصاره مالت یکی از ترکیبات غذایی است که طی فرآیندی به نام مالتینگ (فرآیند جوانه زنی جو) از این غله به دست میآید و سرشار از ویتامینهای گروه ب و جایگزینی مناسب برای بسیاری از مکملهای دارویی است. این ترکیب غذایی را میتوان در رژیم غذایی افراد مبتلا به چاقی و همچنین در رژیم افراد لاغر که قصد افزایش وزن دارند، گنجاند. چاق ها باید قبل از غذا و لاغرها بعد از غذا از این ماده استفاده کنند.
مالت جو به دلیل داشتن طعمی مطلوب میتواند سبب تغییر طعم شیر در دوران شیردهی شود و تمایل شیرخوار را به شیر مادر افزایش دهد و بدین ترتیب سبب افزایش دفعات شیردهی و به دنبال آن افزایش میزان شیردهی در روز است. این محصول سرشار از ویتامین و املاح مورد نیاز بدن مانند منیزیم، سلنیم، آهن، کلسیم و... است و همچنین کاملا طبیعی و ارگانیک است و حاوی هیچ ماده شیمیایی افزودنی نیست و در رده ترکیبات غذایی با نمایه گلایسمی پایین (افزایش کمتر قند خون بعد از صرف یک ترکیب غذایی) طبقه بندی میشود.
بیشتر بخوانید: یبوست را با این عصاره خارق العاده درمان کنید!
عصاره مالت جو با اینکه ۶۰ درصد وزن خشک آن را قند مالتوز تشکیل میدهد، ولی به دلیل داشتن فیبر محلول بالا، سبب کاهش نمایه گلایسمی به دنبال صرف غذا میشود. این محصول همچنین برای رفع یبوست در کودکان و دوره درمانی بیماری روده تحریک پذیر مناسب است.
عصاره مالت کمتر از عسل شیرینی دارد و میتوان در تهیه و پخت نانها و انواع کیکها از آن استفاده کرد. این ترکیب تقریبا عاری از قندهای ساکارز و فروکتوز و جایگزین مناسبی برای شربت ذرت و شکر است، ولی در افراد دیابتی باید با احتیاط مصرف شود. بدون چربی ترانس است و از غلات کامل تهیه میشود و یک ترکیب سالم و طبیعی است.
بیشتر بدانید: آیا مصرف ماءالشعیر باعث چاقی میشود؟
شکر تصفیه شده که ملقب به مرگ سفید نیز میباشد عاری از هرگونه ترکیب مغذی است و فقط حاوی کالری میباشد. نتایج مطالعات بسیاری نشان داده است که شکر سبب افزایش وزن، دیابت، افسردگی و سرکوب سیستم ایمنی میشود و مانند یک ماده مخدر به شدت اعتیادآور است. میتوان گفت: بهترین انتخاب برای پیشگیری از مصرف شکر، استفاده از یک ماده شیرین کننده طبیعی مانند عصاره مالت است. عصاره مالت ترکیبی از قندهای مختلف است که نسبت به شکر سفید به کندی وارد خون میشود.
به عنوان یک منبع غنی از ویتامینهای B، عصاره مالت میتونه مقداری ویتامین B. از راه نوشیدنیهایی دارای مالت هستن به بدن شما برساند.
این ویتامینها شامل تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و ویتامین B۶ است، توجه داشته باشید نوشیدنی رو انتخاب کنید که میزان مالت بیشتری داشته باشه تا ویتامین بیشتری جذب بدنتون شود، اما چرا این عصاره در نوشیدنی قرار داده شده است؟!
بیشتر بخوانید: همه آنچه درباره ماءالشعیر نمی دانید!
شاید دانستن این مطلب برای شما جالب باشد که، ترکیبات مالت شامل ویتامینهای گروه B. است و این ترکیبات برای متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی موجود در غذا و تبدیل شدن آنها به انرژی لازم بوده و از طرفی میتوان به فواید دیگری نیز اشاره کرد، بطور مثال؛ این نوشیدنیها سبب تنظیم اشتها، بهبود بینایی و کمک به حفظ سلامت پوست میشود.
بهترین راه برای استفاده از این منبع غذایی فوق العاده مصرف آن در منزل و در وعده صبحانه بصورت مخلوطی از عصاره مالت، ارده و عسل و یا عصاره مالت و شکلات صبحانه است، که در بازار موجود است.
این عصاره منبع اسید آمینه ضروری است و بدن شما که نیاز به ساخت پروتئین دارد به این عصاره احتیاج داشته، اگرچه بعضی از نوشیدنیهای دارای مالت منبع مهمی از پروتئین بحساب نمیآیند، ولی با استفاده مداوم از محصولات دارای مالت، بخشی از نیاز روزانه بدنتون از اسید آمینههای ضروری را میتواند رفع نماید.
تغذیه خوب برای حفظ سلامت استخوان بسیار مهم است.
این مطلب را از دست ندهید: این نوشیدنیِ گیاهی، ضامنِ سلامتیِ هر ایرانی
مالت منبع مهمی از مواد مغذی هست که استخوانهای شما برای حفظ سلامتشون به آنها نیاز دارند از جمله مواد مغذی که در مالت وجود داره میشود به کلسیم، فسفر و منیزیم اشاره کرد، هر سه ماده معدنی، در ساختار اولیه استخوان وجود دارند، پس با مصرف مواد غذایی که دارای عصاره مالت هستند میتوانید بخش زیادی از نیاز روزانه استخوانها رو نسبت به کلسیم، فسفر و منیزیم تامین کنید.
مالت جو از سری غلات با طبع گرم است که سرشار از ویتامینهای ب. ۱، ب. ۲، ب. ۳، ب. ۸،ای و کا است همچنین سرشار از منابع معدنی فسفر، آهن و مس است. مالت از جوانهی جو به دست میآید. برای تبدیل دانه جو به مالت کافیست آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنیم سپس آب آن را گرفته و بگذاریم جوانه بزند.
ببینید: خواص درمانی این سبزی ناشناخته را دست کم نگیرید
بعضیها این را با آبجو اشتباه میگیرند. باید بگوییم که مخمرآبجو یک نوع قارچ است.
این مطلب را از دست ندهید: خواص شگفت انگیز جوانهها برای سلامتی
قارچی بسیار مفید که دارای ویتامینهای گروه D , E , B است و دارای آنزیمهای متعددی همچون پیسین، تریپسین، فسفاتاز، هیدروژناژ، کاتالاز، انورتین، زیمازو، پرتئازهای مختلف دارای پروتئین و گلوسیدها و لیپیدها و مواد معدنی است.
مخمر آبجو به صورت قرص یا پور در داروخانهها پیدا میشود و برای امراضی، چون: کورک، گل مژه، جوشهای صورت، سوءهاضمه، نفخ روده، گریپ، کمبود ویتامینهای B، حصبه، ذاتالریه و مرض قند مفید است.
انتهای پیام/