اما آیا تابحال به این موضوع فکر کرده اید که شاید این بادام تلخ که کام شما را تلخ کرده است فوایدی هم داشته باشد؟

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در زمان میل کردن آجیل‌های مختلف گذرتان به یک بادام زیبا بیفتد و بخواهید آن را با لذت میل نمایید که یکدفعه... تلخی آن کام شما را زهرمار نماید و سریعا ....

اما آیا تابحال به این موضوع فکر کرده اید که شاید این بادام تلخ که کام شما را تلخ کرده است فوایدی هم داشته باشد؟

در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا امروز به بررسی فواید بادام تلخ و همچنین طرز تهیه روغن آن بپردازد، پس پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید.

از شیرینی‌های بادام تلخ چه می‌دانید؟ +طرز تهیه روغن بادام تلخ

معرفی بادام تلخ

بادام یکی از انواع آجیل‌هایی است که در ایران به وفور یافت میشود و خواص فوقالعاده آن باعث شده که در لیست مواد مغذی و مفید قرار گیرد.

میوه درخت بادام ابتدا دارای پوست سبز و نازک و پوشیده از کرک است که به آن چغاله بادام گفته می‌شود و پس از مدتی سفت و سخت شده و همان مغز بادام مورد مصرف است.

مغز بادام بر دو نوع است: شیرین و تلخ.

مغز بادام شیرین، طعم ملایم و خوشمزه‌ای دارد و به سهولت از بادام تلخ تشخیص داده می‌شود.


بیشتر بدانید: با خواص شگفت انگیز بادام آشنا شوید


از کلیه قسمت‌های درخت بادام شیرین مانند شکوفه، برگ و میوه آن استفاده طبی شده، خواص بادام شیرین گسترده بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

درخت بادام تلخ از هر لحاظ شبیه به بادام شیرین بوده، با این تفاوت که مغز آن به علت داشتن ماده‌ای از نوع هتروزید‌ها تلخ مزه است.

قسمت‌های مورد استفاده داروئی بادام تلخ، بیشتر مغز دانه گیاه و روغن حاصل از آن است.

روغن بادام تلخ چنانچه بصورت خوراکی مصرف گردد یکی از دارو‌های بسیار خوب برای دفع اخلاط چسبیده به دیواره دستگاه گوارش است و ضماد آن با مقداری سرکه به پیشانی و اطراف، سردرد‌های سرد مزاج را درمان می کند، همچنین ریختن روغن بادام تلخ در چشم قدرت بینایی را زیاد می کند.

از شیرینی‌های بادام تلخ چه می‌دانید؟ +طرز تهیه روغن بادام تلخ

خواص بادام تلخ در یک نگاه

• بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید.

• چون بادام تلخ دارای اسید سیانیدریک است در مصرف آن باید نهایت دقت را بعمل آورد. مغز بادام تلخ از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است.

• بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید ضماد خوبی برای سر درد است همچنین مالیدن آن بر دور چشم برای تقویت بینایی مفید است.

• خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس، سرفه و ورم ریه مفید است.

• بادام تلخ رابا عسل بخورید کبد و طحال را تمیز می‌کند.


این مطلب را از دست ندهید: خواص معجزه‌آسای بادام را بشناسیم


• برای رفع درد کلیه‌ها بادام تلخ را با نشاسته و نعناع بخورید.

بادام تلخ را با عسل برای قولنج مفید است.

• برای از بین بردن سنگ کلیه و ناراحتی‌های کلیه، بادام تلخ را با شیره انگور مخلوط کرده و بخورید.

• اگر عادت ماهیانه خانم‌ها عقب می‌افتد بهترین طرز درمان آن قرار دادن شیاف بادام تلخ در مهبل است.

• برای ازبین بردن لکه‌های صورت، بادام تلخ را پودر کنید و با سرکه مخلوط کرده و ضمادی از آن درست کنید و روی پوست بمالید.

• ضماد بادام تلخ برای درمان زخم‌های کهنه خارش و مخملک بکار می‌رود.


بیشتر بخوانید: خواص اعجاب انگیز روغن بادام


• ضماد ریشه درخت بادام تلخ برای درمان انواع درد‌ها مفید است.

• ضماد ریشه درخت بادام برای پاک کردن طحال، کلیه و دفع کرم روده بکار می‌رود.

• دم کرده ریشه درخت بادام تلخ برای پاک کردن طحال، و دفع کرم روده بکار می‌رود.

• روغن بادام تلخ خاصیت مسهلی درد.

• روغن بادام تلخ برای تنگی نفس، درد کلیه و خارج کردن سنگ مثانه مفید است.

• برای رفع زنگ زدن و صدا در گوش یک قطره از روغن بادام تلخ را در گوش بریزید.

• مالیدن روغن بادام تلخ روی صورت، لکه‌ها و چین و چروک را از بین می‌برد.

• روغن بادام تلخ ترک دست و پا را که از سرما ایجاد شده از بین می‌برد.

• آن‌هایی که مبتلا به اگزما هستند اگر از بادام تلخ خمیری درست کنند و از آن بجای صابون برای شستن نقاطی که مبتلا به اگزما است استفاده کنند بزودی بهبود می‌یابند.

• خمیر بادام تلخ برای رفع بوی بد پا و زیر بغل مفید است.


این مطلب را از دست ندهید: ١٠ خاصیت شگفت انگیز" چغاله بادام" که از آنها بی‌خبرید!


روغن بادام تلخ برای درمان سیاه سرفه مفید است.

• مالیدن روغن بادام تلخ روی صورت، لکه‌ها و چین و چروک و ترک دست و پا را که از سرما ایجاد شده از بین می‌برد.

• روغن بادام تلخ برای رفع ترک پوست و شقاق حاصل از سرما در پوست و رفع لکه‌های به جا مانده از جوش اثرات مفیدی دارد. برای از بین بردن لکه‌های صورت، بادام تلخ را پودر کنید و با سرکه مخلوط کرده و ضمادی از آن درست کنید و روی پوست بمالید.

از شیرینی‌های بادام تلخ چه می‌دانید؟ +طرز تهیه روغن بادام تلخ

طرز درست کردن روغن بادام

برای بدست آوردن روغن بادام، مغز بادام را پس از تمیز کردن و خشک کردن خرد می‌کنند و بصورت خمیر در می‌آورند و سپس آن را تحت فشار قرار داده و روغن آن را استخراج می‌کنند. این روغن را فشار اول می‌نامند. تفاله بادام را که از فشار اول باقیمانده تحت اثر حرارت و مواد شیمیایی قرار داده و روغن فشار دوم را بدست می‌آورند.

بدلیل اینکه روغن بادام گران است معمولا تقلب کرده و آنرا با روغن‌های دیگر مانند روغن مغز هسته زردآلو و هلو مخلوط کرده و بام روغن بادام می‌فروشند. همانطور که گفته د. اگر روغن بادام تلخ یا مغز زردآلو و یا هلو تحت اثر آّب قرار گیرند اسید سیانیدریک و آلدئید بنزوئیک تولید می‌شود که سمی است بنابراین برای گرفتن روغن از این هسته‌ها نباید از آب استفاده کرد.


بیشتر بدانید: روغن بادام تلخ چه تاثیری در مو و پوست شما دارد؟


بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید. این مخلوط ضماد خوبی برای سردرد و همچنین مالیدن آن بر دور چشم به منظور تقویت بینایی مفید است. همچنین خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس، سرفه و ورم ریه و بادام تلخ با عسل برای قولنج مفید است. ضماد ریشه درخت بادام تلخ برای درمان انواع درد‌ها و روغن بادام تلخ برای تنگی نفس، درد کلیه و خارج کردن سنگ مثانه مفید است.

اسانس بادام تلخ

این اسانس مایعی زلال و بیرنگ است که در اثر کهنه شدن برنگ زرد کمرنگ در می‌آید. بوی آن قوی، طعمش سوزاننده و تلخ و بسیار سمی است.

اسانس بادام تلخ بسهولت با اکسیژن هوا ترکیب و اکسید می‌شود؛ بنابراین باید همیشه محتوی آن کاملا پر و در بسته بوده و در جای تاریک و سرد نگهداری شود.

شکوفه و گل بادام

گل و شکوفه درخت بادام دارای بوی مطبوعی و طعم تلخ است.

پوست میوه بادام

بصورت جوشانده مصرف می‌شود.


بیشتر بخوانید: با روغن بادام تلخ چروک نمی شوید


طرز تهیه آن به این صورت است که ۵۰ گرم پوست بادام شیرین را در یک لیتر آب ریخته و مدت چند دقیقه آنرا می‌جوشانند سپس آنرا صاف کرده و مصرف می‌کنند.

برگ درخت بادام

برای تهیه جوشانده برگ درخت بادام ۵۰ گرم برگ درخت را در یک لیتر آب می‌جوشانند و سپس صاف می‌کنند.

مغز بادام

معمولا بصورت خشک شده و خام و یا بوداده مصرف می‌شود.

از شیرینی‌های بادام تلخ چه می‌دانید؟ +طرز تهیه روغن بادام تلخ

شیر بادام

شیر بادام را از مغز بادام بو نداده و خام تهیه می‌کنند. برای تهیه آن ۵۰ گرم مغز بادام را کاملا آسیاب کرده که بصورت پودر در آید. سپس مقدار ۵۰ گرم شکر یا قند به آن اضافه کرده و با یک لیتر آب مخلوط می‌کنند مایعی مانند شی بدست می‌آید.
نوع دیگر شیر بادام برای کودکان شیر خوار و اطفال بسیار مفید است و می‌تواند جانشین شیر مدر و یا مکمل آن باشد بدین ترتیب به دست می‌آید که مقدار ۵۰ گرم بادام را به مدت چند دقیقه در آب گرم قرار می‌دهند تا پوست آن کنده شود سپس آنرا آسیاب کرده و بصورت پودر در می‌آیند و مقدار کمی آب را بان اضافه می‌کنند و بهم می‌زنند تا بشکل خمیر در آید سپس خمیر حاصل را با یک لیتر آب مخلوط و بهم می‌زنند و سپس مقدار ۵۰ گرم عسل بآن اضافه می‌کنند تا کاملا حل شود.


این مطلب را از دست ندهید: 20 «روغن گياهی» با خواص شگفت انگيز را بشناسيد


این مایع را از پارچه مخمل می‌گذرانند تا مایعی مانند شیر از آن باقی بماند. البته اگر اشخاص بالغ بخواهند از شیر بادام استفاده کنند احتیاجی به صاف کردن آن نخواهد بود.

طریقه دیگری که آسان‌تر است بدین صورت است که مقدار ۵۰ گرم بادام پوست کنده یک لیتر آب و ۵۰ گرم عسل یا شکر را در داخل مخلوط کن برقی بریزید و تا مایعی مانند شیر بدست آید.

مضرات بادام تلخ

بادام از نظر اینکه دارای مواد مغذی بسیاری است بنابراین غذای بسیار خوبی است، ولی چون سنگین و ثقیل الهضم است نباید در خوردن آن افراط کرد و مقدار آن نباید در روز بیش از ده دانه باشد.

بادام همچنین برای معده‌های ضعیف و سرد خوب نیست و اشخاصی که معده ضعیف دارند بهتر است بادام را با شکر بخورد.

مغز بادام تلخ از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است. بادام تلخ دارای اسید سیانیدریک است در مصرف آن باید نهایت دقت را کرد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.