اختلال پای پرانتزی در صورت درمان نشدن همواره منجر به تضعیف عضلات و در نتیحه افزایش زاویه انحنا می‌شود، در حالی که با انجام تمرینات مناسب می‌توان از آن‌ها جلوگیری کرد.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شیوع  پای پرانتزی‌ با توجه به سن متفاوت است، به طوری‌که درصد زیادی از نوزادان (حدود ۲۰ درصد)به دلیل شکل قرار گرفتن جنین در رحم مادر پای پرانتزی‌ دارند که البته این عارضه معمولاً تا رسیدن به سه سالگی به طور خود به خود اصلاح می‌شود در غیر این صورت پس از پنج سالگی نیاز به مداخلات درمانی وجود دارد.

گاهی علل پاتولوژیک بر بروز پای پرانتزی‌ اثر می‌گذارد که از جمله آن‌ها می‌توان به سوء تغذیه اشاره کرد، افرادی که ویتامین D، کلسیم و فسفر‌ کافی دریافت نمی‌کنند معمولا دچار نرمی استخوان (راشیتیسم‌) و پای پرانتزی‌ می‌شوند، البته کمبود برخی از آنزیم‌ها نیز در بروز این عارضه تاثیرگذار است؛ همچنین دلایلی از جمله پوشیدن کفش نامناسب، نشستن قورباغه‌ای (دبلیو شکل)، ضربه و تصادف، کف پای صاف، آرتروز، وزن بالا و غیره بر بروز آن تاثیرگذار است.

برای درمان پای پرانتزی‌ در درجات خفیف و سنین کودکی، اغلب نوزادان را قنداق می‌کنند و در صورتی‌که زاویه بین انتهای استخوان ران از مفصل زانو از ۴۵ درجه بیشتر باشد از وسیله‌ای به نام «بریس» استفاده می‌شود اما در صورتی‌ که برای درمان پای پرانتزی‌ نیاز به عمل جراحی وجود داشته باشد، عمل جراحی پس از سن ۱۷ سالگی انجام می‌شود زیرا در سنین رشد میزان انحراف بیشتر می‌شود؛ اگر زاویه بین انتهای استخوان ران از مفصل زانو نیز بیش از ۱۵ درجه باشد، عمل جراحی از بالای زانو انجام می‌شود و در صورتی که زیر ۱۵ درجه باشد، عمل از زیر زانو انجام می‌شود.

با توجه به شرایط و مشکلات عمل جراحی تنها در صورتی این کار را برای درمان پای پرانتزی‌ انجام می‌شود که زاویه بین انتهای استخوان ران از مفصل زانو بیشتر از ۱۰ درجه یا فاصله بین ۲ تا برجستگی داخل زانو بیشتر از ۱۰ سانتی‌متر باشد البته فرد باید علائم بالینی مانند درد و خستگی نیز داشته باشد.

تمرین‌های مناسب برای درمان پای پرانتزی+ تصویر

روش‌های درمانی برای فرار از جراحی

از جمله درمان‌های غیر جراحی پای پرانتزی‌ و پای ضربدری‌ علاوه بر درمان‌های فیزیوتراپی استفاده از کفش طبی و بریس است؛ در پای پرانتزی‌ کفش طبی به صورتی است که پا به سمت بیرون متمایل می‌شود و بریس هم در بالا و پایین زانو به گونه‌ای بسته که در جهت عکس پای پرانتزی‌ به پا فشار وارد می‌شود. در پای ضربدری‌ کفش طبی و بریس در جهت عکس پای ضربدری‌ (به سمت داخل) به پا فشار وارد می‌کنند.

عارضه ای پر طرفدار بین خانم‌ها

به طور کلی پای پرانتزی‌ و ضربدری‌ و به ویژه پای ضربدری‌ در زنان نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد و در صورتی که به موقع درمان نشود، آناتومی بدن تغییر می‌کند و مقدار فشار بر واحد سطح در زانو بیشتر و زانو تخریب می‌شود؛ به طوری که هرچه درجه پای پرانتزی‌ و ضربدری‌ بیشتر باشد، تخریب زانو بیشتر می‌شود؛ تخریب زانو معمولا پس از سن ۴۰ سالگی اتفاق می‌افتد و در پای پرانتزی‌ داخل زانو و در پای ضربدری‌ خارج زانو تخریب می‌شود.

در ضمن اگر در درمان پای پرانتزی و ضربدری‌ سهل‌انگاری شود؛فرد علاوه بر تخریب زانو دچار آرتروز زودرس نیز می‌شود که در درجات خفیف آرتروز ما باید عمل استئوتومی‌ (شکستن استخوان و صاف کردن آن) را انجام دهیم و در درجات شدید مجبور به تعویض مفصل زانو هستیم که تعویض مفصل عملی گران قیمت و سخت است.

تمرینات پیشنهادی برای درمان پای پرانتزی

از آنجا که زانو برای شخص دچار زانو و پای پرانتزی نقطه صفر محسوب می‌شود، ضروری است هر تمرینی که زانوی شما را درگیر می‌کند با احتیاط زیاد و به جهت جلوگیری از فشار بیش از حد به آن‌ها انجام شود؛ هدف از انجام تمرین اسکوات اصلاح زانوها است بنابراین، در صورت بروز هر گونه نشانه ابتدایی از درد زانو در حین ورزش باید سریعاً تمرین را متوقف کرد!

تمرین‌های مناسب برای درمان پای ضربدری+ تصویر
بالا بردن آهسته پا از کنار، یک تمرین ملایم است و هدف از انجام این تمرینات، تمرکز بر تشخیص و افزایش تدریجی و آهسته‌ ظرفیت‌ها و از بین بردن محدودیت‌هاست؛ این گونه تمرینات جزئی از دوره بدنسازی فیزیوتراپی محسوب نمی‌شوند.

تمرین‌های مناسب برای درمان پای ضربدری+ تصویر

ضعف در عضلات اداکتوری که در ناحیه لگن قرار گرفته‌اند یکی از علل احتمالی به وجود آمدن زانو و پای پرانتزی است. برای شروع تقویت عضلات اداکتور خود، پاها، مچ پا و زانوهای خود را به یکدیگر نزدیک کرده و نگه دارید، هر زمان که نشسته‌اید این تمرین را انجام دهید. عضلات اداکتور به تعادل لگن کمک کرده و از پاهای شما حمایت می‌کنند؛ تمریناتی که عضلات اداکتور را تقویت می‌کنند به عنوان حرکات ورزشی اصلاحی برای درمان زانو و پای پرانتزی نیز به شمار می‌آیند.

تمرین‌های مناسب برای درمان پای ضربدری+ تصویر

 پلانک جانبی برای کسانی مناسب است که حالت خفیفی از پای ضربدری را داشته و نمی‌خواهد تحت عمل جراحی قرار بگیرد. این تمرین، زانوها و لگن را به سمت خارج متمایل می‌سازد.

تمرین‌های مناسب برای درمان پای ضربدری+ تصویر

 اسکوات بر روی دیوار را در حالی انجام دهید که پشت خود را بر روی دیوار تکیه داده و پای شما از دیوار دور است، زمان انجام این تمرین، هیچ‌گاه زاویه‌ی زانوهای خود را به زیر 90 درجه نرسانید.

تمرین‌های مناسب برای درمان پای ضربدری+ تصویر

 بالا رفتن از پله‌ کناری که منجر به حفظ توازن مناسب زانوها و پاها پس از انجام عمل جراحی است؛ در این تمرین، زانوی مشکل‌دار را از آخرین انگشت پای دیگر، فراتر نبرید.

تمرین‌های مناسب برای درمان پای ضربدری+ تصویر

پل زدن با یک پا، این تمرین برای افرادی که تنها در یک پای خود دچار عارضه هستند، مناسب است.

تمرین‌های مناسب برای درمان پای ضربدری+ تصویر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۰
من سی وپنج سالمه پاهام پرانتزیه ولی زانو هام میتونم بهم بچسبونم بایکم فشار باورزش پاهام بهترمیشه زانوهام بهم میچسبونم راه میرم کمتر پرانتزی دیده میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
عالی ممنون
Iran (Islamic Republic of)
M
۱۷:۳۶ ۲۷ دی ۱۳۹۹
با سلام اقا راهنمایی کنید با این ساق بندها میشه پرانتزی مارو برطرف کرد خیلی زجر میکشم من شلوار تنگ لی نمیتونم بپوشم راهنمایی کنید لطفا
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا
۱۲:۰۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۹
من ۱۷ سالمه پاهام پرانتزی شدن دکتر گف باید عمل کنی کسی می‌تونه کمک کنه غیر جراحی چکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۲۱:۵۲ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
سلام من خانمی ۴۷هفت ساله هستم مدت دوسال هست زانویم پرانتزی شدن دکترهم رفتم ولی تاثیری نداشته خیلی ناراحتم لطفا راهنمایی کنید راه درمانش چی هست
Afghanistan
ناشناس
۱۷:۳۵ ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
سلام پا هی من از سن 9سالگی درد پیدا کرده بود حالا هم 25ساله شدم کج شده یک راه حل شان را بیگن که حمل نشود
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۱:۲۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
سلام من ۲۸ سالمه پاهام خیلی پرانتزی شده لطفا راهنماییم کنین که با ورزش کردن بهتر بشه
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۷:۲۲ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
کسانی که زانوی پرانتزی دارند چک کنند که کمبود کلسیم و ویتامین دی نداشته باشند....
Iran (Islamic Republic of)
...
۲۱:۴۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
سلام من ی دختر ۱۵ساله ام ک زانوهام پرانتزی هستن وقتی پزشک ارتوپد پاهامو دید گفتش ک حتما ب عمل احتیاج داره وزاویه انحرافش زیاده الانم روزب روز کاهش قددارم میشه باانجام ورزش ی کم درست شه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۰ ۲۳ فروردين ۱۳۹۹
سلام‌من‌دختر۱۴‌ساله‌هستم‌‌پاهام‌پرانزی‌هستن۴‌س م.‌فاصله‌داره‌راه‌ی‌ برای‌درستشدن‌پاهام‌هست
Iran (Islamic Republic of)
Setareh
۱۵:۲۰ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
سلام من 20سالم از 16سالگی معلم ورزشن بهم گفت پاهام داره پرانتزی میشه ، دوبار دکتر رفتم گفتن چیزی نیست ،باشگاهم رفتم ی مدت ولی انگار پاهام انحرافش بیشتر شد الانم خیلی از ناحیه زانو درد میگیره ،وقتی نگا میکنم پاهام اعصابم خورد میشه دیگع نمیدونم چکار کنم میشه کمکم کنید
United States of America
ناشناس
۲۰:۱۲ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
توی سایتهای مختلف رفتم ولی ورزشگاه ‌وتوصیه های شما از همه جالب تر بود ممنون عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۲۳:۱۴ ۰۴ دی ۱۳۹۸
سلام
طول مدت درمان پای پرانتزی با ورزش زیاده ؟
آیا؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مونا
۰۲:۰۲ ۰۲ دی ۱۳۹۸
سلام من20سالمه پاهام از زیر زانو 8سانتی متر فاصله داره راه درمانی جزعمل داره یاباید عمل بشه؟؟،
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۳:۰۷ ۲۸ آذر ۱۳۹۸
سلام من 28سالمه از انتهای رانم تا ساق پام پرانتزی هست خیلی ناراحتم راه درمانش چی هست خوب بشم
France
من مریم شبانیان
۱۹:۰۸ ۱۵ آذر ۱۳۹۸
آیا پیاده روی برای پای پرانتزی خفیف ضرر دارد ،من روزی ۰/۵سااعت پیاده روی میکنم بهبودی حاصل میشود یا بدتر میشود لطفا جواب دهید ممنونم
France
خسرو
۲۱:۵۷ ۱۷ آبان ۱۳۹۸
سلام من خسرو نذیری ۳۰سالمه پاهام خیلی پارانتزیه باید چیکار کنم راه درمانش چیه باید عمل کنم؟ پارانتزی پاهام خیلی ناراحتم میکنه حتما راهنماییم کنین لطفأ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۹ ۱۰ آبان ۱۳۹۸
ایاباورزش پای هفت سانت پرانتزی است خوب میشود البته باسن۵۶ سال
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
امیر حسین
۱۹:۴۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۸
سلام من امیر حسینم۱۶سالمه باهام خیلی پارانتزیه باید چیکار کنم راه درمانش چیه باید عمل کنم؟ پارانتزی پاهام خیلی ناراحتم میکنه حتما راهنماییم کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
سلام اقای خالدی،هستم ازخوزستان تازه متوجه شدم که زانوی من پرانتزی شده خیلی هم دارن پرانتزی میشن چکا باید بکنم این مشکل حل شود،
Iran (Islamic Republic of)
انیس
۱۹:۵۲ ۰۵ مهر ۱۳۹۸
من خانومی هستم ۱۹ساله پاهام به اندازه ۸سانت از هم فاصله پیدا کردن چه کنم
Iran (Islamic Republic of)
منصور مرادی
۱۳:۵۷ ۰۳ مهر ۱۳۹۸
سلام من پاهام از هم فاصله پیدا کردن چیکار کنم
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۳:۵۷ ۰۳ مهر ۱۳۹۸

سلام. لطفا سوالات خود را در اینجا مطرح کنید تا در اسرع وقت رسیدگی شود.

Iran (Islamic Republic of)
معين
۱۶:۰۳ ۲۲ شهريور ۱۳۹۸
سلام من پاهام به اندازه ي يك وجب پرانتزي شده چيكار كنم بهتر بشه
United States of America
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
سلام من خانوم هستم ۴۰ساله ازسمت زانوبه پایین یکم فاصله افتاده چیکلرکنم ازبین بره
آخرین اخبار