یاسر نژادی جراحی و متخصص ارتوپد در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص جراحی تعویض مفصل زانو اظهار کرد: زمانی بیمار نیاز به تعویض مفصل زانو پیدا میکند که آرتروز این ناحیه به درجه 3 یا 4 رسیده باشد، یعنی بیش از 95 درصد مفصل از بین رفته و فاصله بین استخوان بالا و پایین مفصل زانو بسیار کاهش پیدا کرده باشد.
وی در ادامه گفت: در این حالت اگر بیمار با بیش از 6 ماه مصرف مسکن درمان نشود، با تشخیص پزشک متخصص در اولویت تعویض مفصل قرار میگیرد.
این جراح و متخصص ارتوپد در خصوص سن تعویض مفصل اظهار کرد: این شرایط ممکن است حتی در سن پایین برای فرد ایجاد شود که از عوامل ایجاد آن میتوان بیماری روماتوئید اشاره کرد که در این بیماری غضروف مفصلی از بین میرود، در این بین استفاده ناصحیح از زانو و سبک زندگی نادرست را نیز باید نام برد.
نژادی بیان کرد: سلولهای غضروف مفصلی در بدن انسان قابل ترمیم نیست و باید از تخریب این سلولها جلوگیری کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: کاهش وزن، سبک زندگی درست، نحوه تعامل خوب با زانو و درست نشستن، استفاده کمتر از پلهها و برنامه ورزشی مستمر باعث میشوند از تخریب مفصل زانو جلوگیری شود.
این متخصص و جراح ارتوپد اظهار کرد: پروتزها پس از تعویض مفصل از یک روز تا بیش از 20 سال قابل استفاده میباشند و طول مدت استفاده از آن بستگی به نوع جراحی و نحوه استفاده و تعامل بیمار دارد.
وی در ادامه بیان کرد: در مطالعات انجام شده بیش از 90 درصد بیمارانی که تعویض مفصل زانو انجام دادهاند، تا 20 سال پروتز آنان ماندگاری داشته است و تنها 10 درصد مجبور به تعویض دوباره شدهاند.
نژادی در پایان گفت: در ایران سالیانه برای 30 هزار نفر تعویض مفصل زانو انجام میشود که طبق آمار بیشتر بیماران از میان خانمها هستند.
انتهای پیام/