استاندار اصفهان گفت: با برنامه ریزی و طراحی‌های صورت گرفته، با اجرای ۵۲ کیلومتر لوله گذاری، جریان آب در رودخانه زاینده رود برقرار خواهد شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان، محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان در جلسه مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی به تدوین طرحی جامع برای آب استان اصفهان اشاره و اظهار داشت: نحوه انتقال آب از حوضه‌های مختلف و میزان این آب برای اینکه بتوانیم در 30 سال آینده حداقل یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب آب در حوضه آبریز زاینده‌رود داشته باشیم از مواردی است که در این طرح دیده شده است.

وی با اشاره به میزان آب موجود در سد زاینده‌رود افزود: به نظر می‌رسد که در سال آبی پیش رو علی‌رغم میزان بارش‌های پیش‌بینی شده حداکثر تا 700 میلیون مترمکعب آب در حوضه آبریز خواهیم داشت که باید برای سهمیه‌بندی و مصرف این میزان آب در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت، شرب و باغداری برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد.

استاندار اصفهان با اشاره به تدوین طرحی برای جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز، گفت: در استان مجاور کنترل‌های لازم از سوی وزارت نیرو صورت گرفته است و در استان اصفهان نیز سهمیه‌ها با توجه به سهم هر شهرستان مشخص شده است.

وی ادامه داد: در مسیر رودخانه سهم آبه‌هایی وجود دارد که در طرح جدید به جای جاری کردن آب در رودخانه؛ به وسیله لوله‌گذاری میزان آب هر سهم انتقال می‌یابد، از ابتدای حوضه آبریز تا انتهای حوضه آبریز و تالاب گاوخونی 52 کیلومتر لوله‌گذاری پیش‌بینی شده است.

مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: نسبت به سهم هر شهرستان در مسیر رودخانه در سال‌هایی که محدودیت‌های آبی وجود دارد آب از طریق این لوله‌ها انتقال می‌یابد و همه شهرستان‌ها در هر سال به نسبت سهمی که از آب دارند به شکل حق آبه و سهم آبه از این مسیر برداشت خواهند کرد.

وی اضافه کرد: در شهر اصفهان نیز لوله‌گذاری را در داخل رودخانه خواهیم داشت و با ساماندهی رودخانه برای جلوگیری از جذب زیاد آب، شاهد جاری شدن آب در بستر زاینده‌رود خواهیم بود.

استاندار اصفهان تأکید داشت: شرایطی فراهم خواهد شد که این حداقل آبی که در مسیر زاینده‌رود قرار می‌گیرد در سد آبشار جمع‌آوری گردد و در زمان نیاز، با گردش آب بتوانیم جریان آب را در زاینده‌رود برقرار خواهد شد.

وی بیان کرد: این سیستم برای حفظ روحیه و نشاط مردم؛ گردشگری و حفظ آثار تاریخی در شهرستان‌های مسیر رودخانه نیز اجرا خواهد شد.

مهرعلیزاده با بیان اینکه اعتبار این طرح از سوی استانداری تأمین می‌شود، اذعان داشت: طرح پیش‌بینی شده بالغ بر 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و در مدت حدود یک سال اجرایی خواهد شد و شامل بخش‌های مختلف از قبیل 40 کیلومتر لوله‌گذاری خارج از شهر اصفهان، لوله‌گذاری‌های مربوط به شهر اصفهان، افزایش کیفیت پساب‌های تصفیه شده و جمع‌آوری و سیرکوله کردن و هدایت آب به کشاورزان شرق اصفهان و باتلاق گاوخونی است که حداکثر از ابتدای مهر ماه عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

 

انتهای پیام/م

 

 

برچسب ها: استانداری ، بحران آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.