پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در مورد مصرف مواد غذایی قبل و پس از ورزش، اظهار کرد: یکی از باورهای غلط، که شاهد رواج آن در باشگاههای ورزشی هستیم این است که فرد برای جلوگیری از چاقی باید تا دو ساعت پس از ورزش کردن، خوراکی مصرف نکند.
وی در ادامه گفت: زمانی که ورزش میکنیم موادی چون گلیکوژن کبد، قند خون در بدن مصرف میشود و مقداری نیز چربی میسوزد، وقتی این ذخایر از دست برود باید جایگزینی برای آن پیدا کنیم؛ در این زمان 20 تا نیم ساعت زمان طلایی برای بازیابی مواد از دست رفته برای بدن است و حتما باید یک وعده سبک کربوهیدراتی یا پروتئینی مصرف شود تا نیاز بدن تأمین شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در مورد مصرف نکردن ماده غذایی پس از ورزش گفت: در صورت مصرف نکردن یک وعده سبک فرد دچار احساس ضعف، خستگی و بیحالی میشود و توان ورزش کردن در روز بعد را ندارد.
وی در مورد افرادی که برای لاغری یا افزایش وزن ورزش میکنند، گفت: در هر دو مورد نیز باید پس از ورزش بدن بازیابی شود و اگر این اتفاق نیفتد عملکرد فرد با افت همراه خواهد بود.
فرحبخش در مورد ورزش پس از صرف غذا، تصریح کرد: برای عمل هضم غذا، گردش خون به سمت دستگاه گوارش در حرکت است و اگر بعد از غذا فرد به ورزش کردن بپردازد، جریان خون به سمت عضلات سرازیر و این عمل موجب ایجاد سوء هاضمه، آسیب به معده، نفخ و دل درد در فرد می شود، بهتر است دو ساعت پس از صرف غذا به انجام حرکات ورزشی نپردازید.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در مورد تغذیه افرادی که حرفهای به ورزش میپردازند، گفت: یک ساعت قبل از ورزش، غذای حاوی کربوهیدرات، نیم ساعت پس از آن یک منبع کربوهیدراتی و یک ساعت بعد نیز یک منبع پروتئینی مصرف شود.
وی در پایان در مورد ورزش صبحگاهی گفت: پس از هفت تا ده ساعت ناشتایی، ورزش برای بدن مفید و کارآمد نیست و فرد را دچار افت قند و فشار خون میکند، بهتر است قبل صرف صبحانه یک نرمش کوتاه داشته باشید.
انتهای پیام/