به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یورونیوز، روستای مهات، واقع در استان لحج یمن ساکنان نابینای زیادی دارد. از ۲۰۰ نفر اهالی این روستا، ۷۰ تن نابینا یا کمبینا هستند. در این روستای فقیر مردمان به سختی روزگار خود را با کشاورزی و دامداری سپری میکنند. اما با جنگ داخلی که از سال ۲۰۱۵ کشور یمن را درگیر کرده حتی زمینهای زراعی کوچک این روستاییان در خطر تبدیل شدن به بیابان است.
نابینایی این اهالی دلایل ژنتیکی دارد و نتیجه سنت ازدواجهای فامیلی پیاپی است. پزشکان میگویند نابینایی یا کاهش شدید بینایی چند ماه پس از تولد خود را نشان میدهد، زمانی که اعصاب چشم به دلایل ژنتیکی دیگر نمیتواند رشد طبیعی داشته باشد.
صالح، از اهالی این روستا میگوید که شش تن از خواهران و برادرانش نابینا هستند: «برادرم کاملاً نابیناست و مریضاحوال. احتیاج به مراقبت دارد. این وضع برادرم است و این اوضاع ماست. هیچ کاری وجود ندارد. گاهی میرویم چوب و شاخه جمعآوری میکنیم. ولی هیچ کار دیگری نداریم.»
البته پزشکان محلی نیز امید زیادی به درمان این نابینایی مادرزادی ندارند. دکتر ناصر علی ناصر در این باره میگوید: «مشکل ازدواج فامیلی است. در بیشتر مواقع درمانی برای این بیماری وجود ندارد. بسیاری کاملاً نابینا هستند و تعداد اندکی کمبینا و در هر دو صورت، درمانهای مختلف جوابگو نبوده است.»
با محاصره یمن توسط ائتلاف کشورهای عربی، کمبود مواد اولیه و غذا روز به روز شدیدتر میشود. با وجود این نابسامانی، بعید است خطرات جدی ازدواج فامیلی به این زودیها مورد توجه قرار گیرد. در مناطق روستایی یمن، ازدواج فامیلی امری رایج است.
انتهای پیام/