مراسم بزرگداشت «محمدعلی رجایی امینی» از چهره‌های جهادی افغانستان که هفته گذشته در شهر هرات از دنیا رفت، روز گذشته از سوی ستاد هماهنگی تشکل‌های فرهنگی و اجتماعی مهاجرین افغانستانی در حسینیه هراتی‌های مشهد برگزار شد

برگزاری مراسم بزرگداشت از چهره جهادی افغانستان در مشهدبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم بزرگداشت «محمدعلی رجایی امینی» از چهره‌های جهادی افغانستان که هفته گذشته در شهر هرات از دنیا رفت، روز گذشته از سوی ستاد هماهنگی تشکل‌های فرهنگی و اجتماعی مهاجرین افغانستانی در حسینیه هراتی‌های مشهد برگزار شد.

«محمد علی رجایی امینی» در شهر هرات به دنیا آمد، در کودکی پدرش را از دست داد و دوران جوانی وی با دوران اشغال افغانستان توسط ارتش سرخ شوروی مصادف شد و از همان زمان لباس رزم بر تن کرد و علیه اشغالگران به جهاد مسلحانه روی آورد.

تجاوز ارتش سرخ و قدرت گرفتن تفکر مارکسیستی در افغانستان از 2 جهت خواب و تاب عافیت را از او گرفت؛ به مخاطره افتادن استقلال کشورش و نفوذ فکری فرهنگی ابرقدرت شرق ماتریالیست و به دنبال آن ظهور تفکر غربی موضوعیاتی بودند که تا زمان مرگ، رجایی از مبارزه علیه آن غافل نشد.

رجایی از همان اوایل که مبارزه را آغاز کرد و تا آخر، مرد این میدان باقی ماند و کوهپایه‌های افغانستان بیشتر و بهتر از حافظه مردان سیاست شرح رشادت‌های او و همسنگرانش را در دل و خاطر سپرده‌اند.

رجایی اما تنها به مبارزه مسلحانه بسنده نکرد و همیشه تاکید داشت که فعالیت‌های فرهنگی را باید در کنار مبارزه مسلحانه با اشغالگران ادامه داد.

تشکل سازی جهت پرورش نیروی انسانی متعهد و متخصص به ویژه در سطح دختران و زنان جامعه افغانستان، یکی از مهمترین اقدامات رجایی از دهه شصت تاکنون بود.

«حفیظی»، استاد دانشگاه اشراق در هرات در مورد فعالیت‌های فرهنگی رجایی به خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: در سال‌های نفوذ فرهنگ کمونیستی در مدارس دخترانه افغانستان، وی تعدادی از دختران جوان هراتی را با هدف تحصیل در فضایی اسلامی و نیز اخذ تعلیمات دینی به مشهد مقدس آورد و هسته فرهنگی-علمی را بنام «مکتب حضرت زینب(س)» تشکیل داد که مصدر برکات بسیاری برای جامعه دردمند افغانستان شد.

وی افزود: بعد از تحولات سال‌های اخیر وی به زادگاهش هرات بازگشت و همچنان در سنگر مبارزه فکری به فعالیت‌های دینی و اجتماعی خود ادامه داد.

این مدرس افغانستانی تصریح کرد: نسلی از مادران فهیم با دغدغه‌های دینی و چهره‌های فعال علمی – فرهنگی که این روزها داغدار فقدان حضور ارشمند او هستند، ثمره آرمان‌های پاک و انسانی این انسان بزرگ است.

وی در پایان افزود: تجلیل و بخاطرسپاری گام‌های موثر این مردان گمنام عرصه جهاد فرهنگی، ضرورت امروز و همیشه ما است.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.