به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛هر سال اخباری از ابتلای دوستان، اطرافیان و نزدیکان خود به سرطانهای مختلف میشنوید. اما تعداد مبتلایان در سطح جهان چه قدر است؟
نتایج آخرین تحقیقات آژانس بینالمللی مطالعات سرطان نشان میدهد در سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست خواهند داد. این سازمان همچنین تخمین زده است که تعداد موارد جدید ابتلا به سرطان به ۱۸.۱ میلیون مورد برسد.
این مرکز تحقیقاتی و پژوهشی همچنین میگوید در سال ۲۰۱۲ و به صورت تخمینی، ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به بیماری سرطان جان خود را از دست دادند. این در حالی است که موارد جدید ابتلا به این بیماری ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار مورد بوده است.
طبق اعلام این مرکز پژوهشی، رشد جمعیت، پیری و همچنین توسعه اجتماعی و اقتصادی از عواملی هستند که میزان ابتلا به سرطان را افزایش دادهاند.
کابوس سرطان در جایجای جهان
هیچ منطقهای در این کره خاکی، از رشد قارچگونه سرطان در امان نیست و این کابوس هر روز نقاط بیشتری را در چهار گوشه جهان در بر میگیرد. اما آسیا اصلیترین محل ابتلا به سرطان به شمار میرود. حدود ۵۷ درصد از سرطانهای کل جهان که به مرگ منتهی میشوند در قاره کهن مشاهده می شوند. همچنین چیزی حدود نیمی از کل موارد ابتلا به سرطان هم در قاره آسیا روی می دهد.
قاره اروپا با اینکه تنها ۹ درصد جمعیت جهان را به خود اختصاص داده است، اما سهمی ۲۰ درصدی در آمار مرگ و میر بر اثر ابتلا به سرطان دارد. همچنین ۲۳ درصد از موارد جدید ابتلا به این بیماری، در قاره سبز ظهور میکند.
بعد از آسیا و اروپا، آمریکا در جایگاه سوم قرار دارد. قاره ای که ۱۴ درصد از سرطانهای منتهی به مرگ در آن دیده میشود.
انواع سرطان در سال ۲۰۱۸
تخمینها حاکی از آن است که سرطان ریه در سال ۲۰۱۸ مرگبارترین نوع این بیماری باشد. تخمین زده می شود که سرطان ریه طی سال جاری جان ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از بیماران مبتلا به سرطان را خواهد گرفت. بعد از ریه، روده، معده، کبد و البته پستان چهار ضلع دیگر از پنج ضلعی سرطان های رایج را تشکیل میدهند. این پنج عضو از بدن، بیش از سایر بخشهای بدن به دلیل ابتلا به سرطان جان افراد را در سال ۲۰۱۸ در سطح جهان خواهند گرفت.
اما نمودار ابتلا به سرطانهای جدید متفاوت است. جایی که سرطان های ریه، پستان، روده، پروستات و معده بیشترین میزان ابتلا به این بیماری را به خود اختصاص دادهاند.
ریستوفر ویلد، مدیر کل این موسسه در خصوص جزئیات این گزارش میگوید: «برای مقابله با افزایش هشدار دهنده ابتلا به سرطان، پیشگیری نقش کلیدی ایفا میکند و فراهم کردن زمینهها برای آموزش در راستای پیشگیری از این بیماری ضروری به نظر میرسد.»
منبع:یورونیوز
انتهای پیام/