به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، حجتالاسلام داود نمازی بعدازظهر امروز در جمع مدیران شهرستان دشتی با اشاره به حادثه عاشورا اظهار داشت: در حادثه عاشورا درسها و عبرتهای مختلفی وجود دارد و یکی از رموز ماندگاری عاشورا درسها و عبرتهایی است که از عاشورا میشود یاد گرفت.
مشاور وزیر کشور در امورهماهنگی روحانیت، ائمه جمعه و جماعات، یکی از مهمترین علت ماندگاری حادثه عاشورا را جامعیت آن دانست و تصریح کرد: بعضی اساتید حادثه عاشورا را با جنگ بدر مقایسه میکنند و علت این مقایسه برای اهمیت جنگ بدر بوده و در روایات دارای اهمیت زیادی است.
نمازی خاطرنشان کرد: میفرمایند اگر کسی درعصر غیبت که امروز در آن وجود داریم به انتظار امام زمان (عج) باشد و در این انتظار از دنیا برود مثل کسی است که در کنار پیغمبر در جنگ بدر به شهادت رسیده است.
وی افزود: امام حسین (ع) در جنگ بدر به جز پیران، زنان، کودکان حضور در جنگ را بر همه واجب کرد، اما در عاشورا این جمله تکرار نشده است.
مشاور وزیر کشور در امورهماهنگی روحانیت، ائمه جمعه و جماعات با بیان اینکه قیام عاشورا اختیار بود، اما در جنگ بدر اجبار بود گفت: در نهضت عاشورا آب نبود، اما در جنگ بدر آب کنار سپاه پیغمبر (ص) بود و پیغمبر (ص) به دشمن آب داد در بدر تعداد یاران اسلام ۳۱۳ نفر در مقابل ۱۰۰۰ نفر نیروی دشمن بود، اما در حادثه عاشورا ۷۲ نفر در مقابل ۳۰ هزار نفر حضور داشتند.
مشاور وزیر کشور با بیان این که جامعیت عاشورا در درسهای عاشوراست تاکیدکرد: از جنگ بدر خیلی درس نداریم، اما در نهضت عاشورا درسهای بسیاری از جمله درس ایثار، فداکاری، وفا، شجاعت، توحید و خدا شناسی، درایت و عبرتهای زیادی میتوان فرا گرفت.
وی افزود: مهمترین درسی که از حادثه میتوانیم بگیریم بحث توحید و خدا شناسی است و جای جای حرکت عاشورا بحث توحید و بندگی تبیین میکند.
نمازی با بیان این که رابطه حضرت زینب (س) با امام حسین (ع) قابل مقایسه رابطه حمزء با صفیه نبوده است تصریح کرد: حضرت زینب (س) وقتی وارد گودی قتلگاه شد درحالی برادر را دید که سر در بدن نداشت، نیزه و شمشیر خورده با همه اینها رو به آسمان کرد و گفت: خدایا این قربانی کم را از ما بپذیر، زیرا خداوند اینقدر بزرگ است که امام حسین (ع) در راهش کوچک است.
وی افزود: در مجلس یزید وقتی از حضرت زینب (س) سؤال شد دیدید با شما چه کردند فرمودند، ما رَأَیَتَ اِلا جَمیلا، جز زیبایی ندیدم یعنی من هرچی دیدم فقط زیبایی بود.
نمازی با اشاره به اینکه همواره باید خداوند را در محضر خود بدانیم تاکید کرد: اگر ما که در جایگاه اداری قرار داریم عالم را محضر خدا بدانیم همین که بدانید در محضر او میباشید کافی است که بترسید و دست از پا خطا نکنید و در حضور حق تعالی به هر کاری دست نزنید.
مشاور وزیر کشور بیان کرد: درعالم سیاسی همه جریانها با هر اسم و رسمی که هستند برای حذف همدیگر تلاش میکنند آیا عالم که بنده خدا باید اینطور به سمت همدیگر نگاه کنند؟ آیا واقعا برای اصلاح جامعه قدم بر میداریم.
وی افزود: درد آور است که گاهی در مجالس مذهبی رعایت خیلی از مسائل نمیشود و اگر عالم را محضر خدا بدانیم حاضر نیستیم خیلی از کارها را انجام دهیم.
نمازی تاکید کرد: نقد به قصد اصلاح اشکال ندارد، زیرا در جامعهای زندگی میکنیم که در راس آن، ولی فقیه قرار دارد و ادعا میشودکه پیرو، ولی فقیه هستیم و هر کسی که میخواهد ثابت کند با عمل بیاید و ثابت کند، اما نه با لعن تند هجمه کنید.
وی افزود: ۱۸ هزار نامه به امام حسین (ع) نوشتند که شما را همراهی میکنیم، اما همرایی کردند؟ مگرمخاطبان سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب کی بود.
مشاور وزیر کشور در امورهماهنگی روحانیت، ائمه جمعه و جماعات به نظم و انضباط مدیران اشاره کرد و گفت: تاکید وزیر کشور به فرمانداران، احترام به مردم و تکریم ارباب رجوع است.
وی افزود: ان تشکیلاتی که نظام به ما مدیران امانت داده اگر شب احساس کنیم کسی به واسطه من مدیر یا زیر دست من به او ظلم شده آن شب اگر سر راحت بر بالین بگذارم در خدمت سستی کردهایم.
نمازی خاطرنشان کرد: اگر درس بندگی از اباعبدالله االحسین (ع) بیاموزیم در سکنات ما تاثیر خواهد گذاشت و به فرموده مقام معظم رهبری ما در جنگ اقتصادی با دشمن قرار داریم و امروز بعضی هجمه و هدف تیر را به اشتباه به طرق خودی شلیک میکنند.
وی بیان کرد: اگر مدیر ضعف دارد کمک کنید تا مشکل، فشار و سختی که بر مردم به وجود میآید برطرف کند.
مشاور وزیر کشور در امورهماهنگی روحانیت، ائمه جمعه و جماعات با تاکید بر افزایش امیدواری در جامعه تصریح کرد: برخی به جای این که به جامعه امید بدهند با تیتربزرگ مینویسند یک ماه دیگر دلار به ۲۰ هزار تومان افزایش پیدا میکند این روزنامهای که میگوید ما کشور را دوست دارم این چه تیتری است که انتخاب میکنید و به نفع کیست.
وی افزود: امروز دولت باید فشارهای خارجی را تحمل کند یا فشارهای داخلی را، باید شرایط را درک کنیم وجدان بهترین قاضی برای قضاوت است.
نمازی با بیان این که امام حسین (ع) به دنبال هدایتگری بود تاکید کرد: درس دیگری که میتوان از عاشورا گرفت درس هدایت است نامه نگاری امام حسین (ع) از لحظه حرکت هدایتگری بود قصد امام حسین (ع) این بود که مردم را از دایر طاغوت بیرون و به دایره ولایت هدایت کند.
وی با تاکید بر این نکته که تفکر سیاسی در جامعه اسلامی نباید سبب شود به همدیگر چنگ بزنیم افزود: متاسفانه جذابه در حد ضرورت، اما دافعه در حد اعلا، اینجا که همه متعلق به نظام اسلامی هستیم، تفکر سیاسی در جامعه اسلامی نباید سبب شود به همدیگر چنگ بزنیم.
مشاور وزیر کشور با بیان اینکه اخیرا گفتهاند که ۳۰۰ هزار طلبه در کشور وجود دارد که ماهانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از دولت دریافت میکنند افزود: والله از بودجه دولتی به طلبهها پرداخت نمیشود این در حالی است که ما ۳۰۰ هزار طلبه نداریم و کل طلبهها به بیش از ۹۰ هزار نفر میرسد که ۱۰ هزار نفر انها سطح سه و چهار هستند والله کل شهریه طلبه سطح سه و چهار یک میلیون تومان است و مابقی طلبهها از ۷۰۰ هزار تومان به پایین است.
نمازی بیان کرد: بودجهای که دولت پرداخت میکند در زمینه ساخت، ساز، تعمیر و تجهیز حوزههای علمیه است.
مشاور وزیر کشور با تاکید بر انتقاد منصفانه گفت: ما نباید از دایره بندگی فاصله بگیریم هیچ کس حق ندارد نسبت به دولت توهین کند نقد قابل پذیرش است، اما نه آن نقدی که از روی اتش انتقام باشد.
وی با تاکید بر تقویت اتحاد و انسجام گفت: دارای هر فکری که باشیم باید نقد منصفانه و برادرانه داشته باشیم امروز نیازمند به وحدت و اتحاد هستیم همانطور که امام حسین (ع) دنبال هدایت جامعه بود نه انتقام ما باید از ابا عبدالله (ع) الگو برداری کنیم.
انتهای پیام/م