به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ؛ بهمن آزادی گفت: 80 میلیارد ریال از این تسهیلات بانکی برای تأمین علوفه دام بوده که با کارمزد چهار درصد و دوره بازپرداخت پنج ساله به عشایر این استان پرداخت شد.
وی ادامه داد: 51 میلیارد ریال از این میزان تسهیلات در قالب طرح پروار بندی با کارمزد 10 درصد دوره پرداخت یکساله بوده است.
آزادی تصریح کرد: این میزان تسهیلات از محل ماده 12 و 10 و صندوق توسعه ملی به بیش از 700 خانوار عشایری پرداخت شد.
معاون اداره کل عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به تأثیر خشکسالی بر زندگی عشایر و دام این قشر مولد هم اکنون به پنج هزار تن جو نیاز دارند تا بتوانند نیاز دامی خود را به موقع تأمین کنند.
آزادی افزود: 570 چشمه و قنات آب آَشامیدنی مناطق عشایری این استان را تأمین که از این تعداد 400 رشته بهطور کامل خشک شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به خشکسالیهای اخیر و کمبود آب در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد، روزانه 792 هزار لیتر آب با 17 تانکر سیار، چهار دستگاه خودروی وانت سایپا و 2 دستگاه تراکتور بین عشایر توزیع میشود.
آزادی تصریح کرد: 12 میلیارد ریال اعتبار در سال گذشته به تأمین آب عشایر کهگیلویه و بویراحمد در نظر گرفته شده بود که از این میزان 10 میلیارد ریال تخصیص یافت.
وی گفت: با توجه به پدیده خشکسالی و افت منابع زیر زمینی این سازمان تمام تلاش خود را برای تأمین بخش مهمی از گوشت و لبنیات مردم را انجام خواهد داد.
هم اکنون تولید گوشت قرمز توسط عشایر کهگیلویه و بویراحمد به هفت هزار و 500 تن است.
عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیش از یکمیلیون رأس دام سبک و سنگین نگهداری میکنند.
عشایر این استان 35 درصد صنایعدستی شامل 10 هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید میکند.
12 درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب 11 هزار خانوار با جمعیتی معادل 70 هزار نفر عشایر هستند.
انتهای پیام/غ