مجید بخشی سرپرست امور آبفار باخرز در گفتگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد گفت: با گذشت زمان و تداوم بهره برداری از
چاههای آب شرب که دارای لوله جدار فلزی هستند باعث گرفتگی شیارهای لوله جدار و همچنین مسدود شدن منافذ میشود به همین دلایل و به مرور زمان سطح دینامیک آب و به تبع آن مقدار آبدهی چاهها بصورت چشمگیری کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه اغلب بهره برداران در زمان مواجه با چنین مواردی اقدام به جابجایی چاه و حفر چاه جدید میکنند که هزینههای آن بالغ بر چندین میلیارد ریال است افزود: در این روش پس از انجام عملیات ویدئومتری وتشخیص مشکلات چاه با روشهای شیمیایی یا فیزیکی و یا ترکیب این روشها بصورت اجرای پیستون زنی، برس زنی، سمباده زنی و نهایتاً ارسال پالسهای متناوب گاز نیتروژن طبق نظر کارشناسان میتوان نسبت به رسوب زدایی و احیای چاه اقدام نمود.
سرپرست امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان باخرز گفت: سیستم ضربه هوای فشرده قادر است در کسری از ثانیه، یک پمپ هوا در کمتر از ۵ میلی ثانیه در فشار ۲۰ تا ۲۰۰ بار، موج بسیار قدرتمندی ایجاد می کند که سبب خرد شدن وجداشدن رسوب از جدار چاه میشود.
بخشی افزود: با انجام این اقدامات در تعداد ۵ حلقه چاه آب شرب در مجتمع آبرسانی ارزنه مجموعاً ۲۸ لیتر بر ثانیه به توان آبدهی اضافه شد.
وی خاطرنشان ساخت: هزینهای که برای این روش صرف شده کمتر از ۵ درصد از حفر و تجهیز یک حلقه چاه جدید میباشد و امور آبفار باخرز در نظر دارد در گام بعد ۵ حلقه از چاههای آب شرب موجود در شهرستان را که با افت دبی مواجه شده اند را با این روش احیا کند.
انتهای پیام//ا.س
احیای چاههای آب شرب در باخرز