مجری طرح ارتقا امنیت غذایی (ایکاردا) جهادکشاورزی لرستان گفت: برای حفظ منابع آلی خاک باید شرایط کشاورزی حفاظتی و یا کشت بدون شخم را فراهم کرد تا منابع آلی خاک حفظ شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ کیانوش حمیدیان، کارشناس جهاد کشاورزی گفت: کشت دیم تولید در شرایط شکننده بوده و مشکلاتی را برای زمین‌های کشاورزی به همراه دارد و باقی مانده ماده آلی خاک را از بین می‌برد.

وی افزود: برای حفظ بقایای ماده آلی خاک باید به سمت کشاورزی حفاظتی یا کشت بدون شخم رفته تا مزارع آسیب نبیند.

وی با بیان اینکه در مناطق مختلف استان کشاورزی سنتی با رقم ثابت و از گذشته تاکنون یکسان است افزود: تنوع در رقم کشاورزی ضروری بوده و باید باتوجه به کمبود مواد آلی خاک برنامه ریزی کرد و برای تحقق آن فرآیند بلند مدت نیاز است.

حمیدیان ادامه داد: میانگین مواد آلی خاک‌ها در لرستان بین نیم تا ۶ دهم درصد بوده که این مقدار در دنیا ۲ درصد است.

وی با بیان اینکه مواد آلی خاک عبارت از بقایای گیاهان و جانوران در مراحل مختلف تجزیه در خاک است گفت: مواد آلی خاک وظایف زیادی بر عهده دارد و به عنوان شاخص کیفیت خاک و همچنین شاخص نیتروژن محسوب می‌شود.

مجری طرح ارتقا امنیت غذایی (ایکاردا) جهاد کشاورزی لرستان گفت: باید با ترویج، آگاهی و همچنین برگزاری کلاس‌های آموزشی، دانش فنی کشاورزان را افزایش دهیم.

وی افزود: کشاورزی که ۵۰ سال به صورت سنتی کشت کرده نیاز به آموزش دارد تا بتواند تغییر الگو دهد و با برطرف کردن یک مشکل در سال می‌توانیم تاثیرگذار بوده و باید اقدامات لازم را انجام دهیم.

انتهای پیام/د

کشاورزی حفاظتی ضامن حفظ منابع خاک است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار