به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد محمد رضا دارابی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اجلاس سراسری مدیران سازمان بیمه سلامت با رویکرد پایش و نظارت در اجرای برنامه نظام ارجاع و پرونده الکترونیک سلامت، گفت: در حال حاضر این برنامه در سه شهرستان زیر پوشش این دانشگاه به اجرا در آمده است.
دارابی با بیان اینکه با تاسی از بیانات مقام معظم رهبری
برنامه تحول نظام سلامت شکل گرفت تا مردم دغدغهای در حوزه سلامت نداشته باشند افزود: کاهش پرداخت از جیب مردم و ارجاع نشدن بیماران برای هیچ اقدام درمانی و یا تهیه ملزومات پزشکی و دارویی به خارج از بیمارستان از نخستین بستههای حمایتی این برنامه به شمار میرفت.
وی ادامه داد: تا پیش از اجرای این برنامه ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینهها از جیب مردم پرداخت میشد و مردم برای دریافت خدمات سرگردان بودند؛ این طرح موجب شد که تمام ملزومات توسط بیمارستانها تهیه شود اگر چه که در اجرای این برنامه نیز مشکلاتی ایجاد شد، اما هدف عمده آن کاهش پرداخت از جیب مردم و جلوگیری از ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان بود که به آن دست یافتیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: ارتقاء خدمات هتلینگ در مراکز درمانی از دیگر اقدامات در قالب برنامه تحول نظام سلامت به شمار میرود که نوسازی۳۲۰ هزار متر مربع و بازسازی۳۳۰ هزار متر مربع از فضای بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله این اقدامات است.
دارابی با بیان اینکه ایجاد معاونت اجتماعی و اجتماعی کردن امر سلامت از دیگر اقدامات مهم وزارت بهداشت به شمار میرود، گفت: امروزه بیماریهای غیر واگیر همچون سرطان ها، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی در جامعه رو به گسترش است که بسیاری از علل این بیماریها به عوامل اجتماعی باز میگردد.
وی با اشاره به اینکه ایجاد مجامع سلامت شهرستانها و استانها یکی از اقدامات در راستای اجتماعی کردن امر سلامت بود که در قالب آن هر نهادی سهم خود را در حوزه سلامت باید بداند و در این زمینه تلاش کند افزود: تصویب سند پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر، ایجاد کارگروه سلامت و امنیت غذایی، سند توسعه سلامت در استان از جمله اقدامات این مجامع به شمار میرود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیمه شدن بیش از ۱۰ میلیون نفر را از دیگر اقدامات موثر برشمرد که در راستای بهبود خدمات در حوزه سلامت صورت گرفته است.
دارابی گفت: کاهش شدید اعتبار طرح تحول نظام سلامت در اعتبارات وزارت بهداشت و و دانشگاه ها، الزام دانشگاهها برای امضای تفاهم نامه ۸۵ درصد اعتبار سال ۹۵ با بیمه سلامت و افزایش نرخ ارز و به تبع آن افزایش قیمت چندین برابری تجهیزات، ملزومات و داروها را از جمله مشکلاتی برشمرد که در سال جاری با آن روبرو شدیم.
وی با بیان اینکه سه حادثه فوق موجب شده است که دانشگاههای علوم پزشکی نتوانند به تعهدات طرح تحول نظام سلامت عمل کنند، افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تشکیل کارگروههای مدیریت هزینه چندین اقدام اساسی را برای برون رفت از مشکلات در دستور کار قرار داده است.
دارابی کوتاه کردن زمان بستری بیماران در مراکز درمانی، تدوین فرآیندها برای مصرف بهینه دارو و تجهیزات، پیگیری برای دریافت راهنمای بالینی و تشوق گروههای علمی برای به اجرا گذاشتن آنها را از دیگر برنامههای دانشگاه برشمرد.
وی پیگیری جدی برای تکمیل پرونده الکترونیک سلامت و به تبع آن راه اندازی نظام ارجاع و سطح بندی خدمات در شهرستانها و مرکز استان را از مهمترین برنامههای در دست اقدام عنوان کرد و گفت: بر اساس برنامه ریزی پذیرش ۷۰ درصد بیماران از کلینیکهای ویژه از طریق سیستم ارجاع انجام میشود.
انتهای پیام//ف.ن
اجرای برنامه نظام ارجاع در راستای صرفه جویی هزینهها