کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه ، استفاده از کوله پشتی نامناسب و غیر ارگونومیک را سبب بروز مشکلات جسمی ذکر کرد .

صنیعی کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، استفاده از کوله پشتی نامناسب و غیر ارگونومیک را سبب بروز مشکلات جسمی ذکر کرد و گفت : آمارها نشان می دهد، بیش از 40 درصد استفاده کنندگان کوله پشتی ، از درد ناحیه کمر شکایت دارند .

وی گفت:انواع ناهنجاری های قامتی نظیر گودی کمر، مشکلات ستون فقرات، شانه‌های نامتقارن، خم شدن شانه ها به یک سمت، کمر درد شدید، انحنای ستون‌مهره‌ها، درد‌های گردنی، و غیره از جمله مهم ترین عوارض حمل کیف و یا کوله غیر استاندارد و یا حمل کوله های استاندارد به شیوه ناصحیح در دانش آموزان و دانشجویان است.

صنیعی با بیان اینکه 58 درصد دردهای سرشانه و پشت در کودکان به علت کوله پشتی های سنگین می باشد گفت: برای دانش آموزان دبستانی وزن کوله پشتی نباید بیش از 10% وزن بدن باشد بنابر این تغییر طرز ایستادن بدن را هنگام حمل کوله­ پشتی، دشواری زیاد هنگام برداشتن یا گذاشتن کوله، احساس درد هنگام حمل کوله پشتی، بی­حسی یا گزگز در بازوها و ساق پاها و قرمزی در ناحیه کتف­ها را از جمله علائم و نشانه های سنگین بودن کوله پشتی بدانید.

به گفته وی کوله باید شامل کمربندهای اضافی (کمربند سینه ای و کمربند لگنی) باشد تا هم حمایت اضافی ایجاد کند و هم وزن را از شانه و کمر به لگن انتقال دهد.

کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی ضمن بیان اینکه کوله بایستی متناسب با نیاز تهیه شود توصیه کرد:از نگه داشتن کیف و کوله پشتی در دست خودداری کنید و حتماً ار هر دو بند آن استفاده شود زیرا قرارگیری بندهای کوله بر روی یک شانه منجر به توزیع نامناسب وزن در یک طرف بدن و در نتیجه گرفتگی عضلات به خصوص عضلات گردن و ایجاد درد در آنها می شود.

وی با بیان اینکه اندازه کوله پشتی باید متناسب با جثه دانش آموز باشد گفت: پهنای کوله ها باید با عرض تنه کودک همخوانی داشته و دارای پدهایی در ناحیه شانه پشت و سینه ها باشد زیرا شانه ها محل عبور عروق خونی و رشته های عصبی مهم هستند.

دکتر صنیعی افزود: هنگام بلند کردن کوله پشتی حتما به جای کمر، زانو ها خم شوند و کتاب های سنگین تر در مرکز ثقل کیف و نزدیک به پشت فرد قرار گیرد.

وی با بیان اینکه دانش آموزان کوله پشتی را تا حد امکان به پشت خود چسبانده و از معلق نگه داشتن آن خودداری کنند، گفت: در صورتی که بندهای کوله شل باشند موجب تلو تلو خوردن آن هنگام حمل شده و ضمن ایجاد ناراحتی ممکن است منجر به درد در کمر و پشت گردد ضمن اینکه کوله‌پشتی باید بین دو کتفشان بیافتد تا ستون فقرات صاف بماند و بدن برای حمل آن به جلو متمایل نشود.

دکتر صنیعی همچنین دارا بودن مواد منعکس کننده نور برای دیده شدن دانش آموزان و یا دانشجویان در غروب و تاریکی را از جمله مشخصه مهم یک کوله استاندارد دانست.

انتهای پیام/د

58 درصد دردهای سرشانه و پشت در کودکان به علت کوله پشتی های سنگین می باشد

 

 

 

برچسب ها: اخبارپزشکی ، سلامت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.