به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این اولین بار نیست که یک بازیگر که نقش مثبت و مذهبی را در یک فیلم سینمایی یا سریال بازی کرده است، در دنیای واقعی و از نظر ظاهری این نقش را به چالش می کشد. اما این بار اما نوبت ریحانه پارسا بازیگر نقش یک دختر چادری و مذهبی در سریال پرطرفدار این شبهای تلویزیون یعنی (پدر) بود. پارسا بلافاصله بعد از پخش آخرین قسمت سریال، تمام عکسهای خود در صفحه اینستاگرامش را که مربوط به سریال پدر بود، حذف و به جای آنها عکسهای مدلینگش و با ظاهری نامتعارف از خود منتشر کرد. او در یکی از پست هایش نوشت که با این عکسها میخواهد بگوید از نظر ظاهری با لیلای سریال پدر خیلی متفاوت است. البته موج مخالفتها با او در فضای مجازی باعث شد باز هم عکسهای مدلینگش را پاک کند و تعدادی از عکسهای قبل را به صفحه اش برگرداند.
او یک بازیگر است
عکسهای پارسا، موجی از مخالفت و موافقت و تحلیل را در فضای مجازی به راه انداخت. گروهی در فضای مجازی معتقد هستند که همانطور که از اسم (بازیگر) برمیآید، ریحانه پارسا و امثال او یک نقش را (بازی) می کنند و این شغل و حرفه آنهاست. پس دلیلی بر این نیست که حتما از نظر اعتقادی مثل نقششان فکر و عمل کنند.
این دسته همچنین به این موضوع هم اشاره می کردند که درصنف بازیگران به هر دلیلی بازیگر با حجاب کامل و پوشش چادر بسیار نادر است و برای همین نمیشود توقع داشت که برای نقش یک دختر چادری از فردی که چادری و محجبه است استفاده کنیم.
اما در مقابل این عده، عده دیگری هم بودند که این اظهارنظرها را کامل رد می کردند.
چادر ممنوع!
همزمان با انتشار عکسهای مدلینگ ریحانه پارسا، موجی در فضای مجازی به راه افتاد که از صداوسیما درخواست می کرد دیگر هیچ خانم چادری را به تصویر نکشد. این موج با هشتگ #چادر ممنوع به صداوسیما معترض شد که در رفتارهای دوگانه بازیگرانی که آنها را ستاره می کند مقصر است. این عده در یادداشت ها و تحلیل هایی خطاب به صداو سیما نوشتند که وقتی نقش های مثبت و مذهبی از نظر اعتقادی روی بازیگرانش تاثیری ندارد پس دیگر حق ندارد از آنها با پوشش چادر و یا در نقش محجبه و مذهبی استفاده کند!
در برابر این موج، افراد دیگری هم بودند که هردوی این اظهارنظرها را تندروی خواندند. به عقیده گروه سوم اینکه یک بازیگر اعتقادی به نقشی که بازی کرده ندارد، تقصیر صداو سیما نیست و اتفاقا این هنر بازیگر است که توانسته نقشش را کاملا در چارچوب های صداوسیما ایفا کند.
جدای از این موج های مجازی و اینکه چه کسی مقصر است سوالی که در این بین بی جواب ماند این بود که جامعه هنری چقدر برای نزدیک شدن بازیگر به نقشش وقت میگذارد و آیا در صورت موفقیت سریالی مثل (پدر) در بین خانواده ها و جوانان، این تناقض تاثیری روی بینندهها دارد یا نه؟ سوالی که تهیهکننده های تلویزیون پاسخ های متفاوتی به آن دادند.
بازیگران را جو میگیرد!
سعید سعدی، از تهیه کنندگان باسابقه سینما و تلویزیون که ماه رمضان امسال سریال پرطرفدار بچه مهندس را روی آنتن صداوسیما داشت؛ میگوید که ما موقع انتخاب بازیگر تلاش میکنیم تا کمی از عقبه فکری آنها را چک کنیم اما بازیگران در جو محبوبیت قرار میگیرند، یکباره دچار توهم میشوند و فکر میکنند خبری است! برای همین مشکلاتی را برای خودشان به وجود میآورند. آنها باید خودشان، خودشان را از این مسائل و مباحث حفظ کنند.
سعدی درباره آنهایی که صداوسیما را مقصر استفاده از بازیگرانی بدون تقید به حجاب میدانند میگوید: «تهیه کنندهای، نابازیگری را انتخاب کرده و احساسش این بوده که این نابازیگر میتواند نقشی را خوب ایفا کند و انصافا هم خوب ایفا کرده است. حالا اگر این بازیگر توهمی زده و نتوانسته خودش را حفظ کند، خودش باید پاسخگو باشد نه صداوسیما.ما هم مجبوریم از حضور همین بازیگرانی که هستند در آثارمان استفاده کنیم و اگر بخواهیم همه را با یک چوب برانیم دیگر کسی برایمان نمیماند! اگر تقید بازیگر به اصول شرعی در حد قابل قبولی باشد نباید مته به خشخاش گذاشت»
تهیه کننده فیلم سینمایی (روزهای زندگی) در پاسخ به این سوال که آیا این تناقض روی مخاطب هدف مخصوصا جوانانی که جذب فیلمها و سریالهای روز میشوند، تاثیری دارد یا نه میگوید: « تاثیر دارد و این تاثیر قطعا منفی است. ما باید خودمان بازیگران را درفضای مجازی مدیریت کنیم. فرهنگ این فضا و نحوه استفاده از آن هم بین مردم و قشر بازیگر درست جانیفتاده است. حریم ها رعایت نمیشود. بازیگرها دارند در این جامعه کار میکنند پس باید در چارچوب قوانینی که در کشور وجود دارد ظاهر شوند»
همه چیز زیر سر فضای مجازی است
اما محمدرضا آهنج، که در کارنامه کاریاش سریال های پرطرفدار (عملیات125) و (به دنیا بگویید بایستد) را دارد معتقد است که جو به وجود آمده پیرامون حجاب بازیگران در دنیای واقعی اصلا ارزش و اهمیت ندارد و اینها همه زیر سر فضای مجازی است.
آهنج به خبرنگار فارس میگوید: «ما در جامعه سنتی و مذهبی زندگی کنیم که اعتقادات دینی در افکار عمومی تاثیر دارد و برای مردم مهم است. حالا عده ای سوءاستفاده گر در فضای مجازی روی این اعتقادات دست میگذارند و سوار موج احساسات مذهبی مردم می شوند تا از این راه مشهور شوند و فالوئر جمع کنند»
این تهیه کننده سینما و تلویزیون در پاسخ به این سوال که چقدر مهم است اعتقادات بازیگر به نقشش نزدیک باشد خاطره ای تعریف میکند و می گوید: «من در سال 2002 در لبنان در حال تولید یک مجموعه بودم. بازیگری داشتم که یک روز از طریق مترجم متوجه شدم مارکسیست است. حالا آن بازیگر برای من نقش یک رزمنده را بازی می کرد که اتفاقا در فیلم شهید هم می شد. وقتی از او پرسیدم سختت نیست با عقاید مارکسیستی نقش رزمنده و شهید بازی می کنی گفت اصلا برایم مهم نیست، من دانشجوی سینما هستم شما هم به من احترام گذاشتید و من را دعوت به کار کردید من هم به شما احترام می گذارم و سعی میکنم کارم را به بهترین شکل انجام بدهم. و این ربطی به اعتقادات من ندارد.»
مصاحبه نمی کنم!
حامد عنقا نویسنده سریال پدر که سریالش هم گل کرد و هم حواشی زیادی برایش به همراه داشت راجع به این موضوع حاضر به مصاحبه نشد و گفت فعلا در این مورد صحبت نمیکنم.
منبع:فارس
انتهای پیام/
خانمهایمعتقدوباایمانوعلاقمندبهعرصههنرواردبازیگریوفیلمسازیبشن..لطفا..راهدیگریندارد
متاسفانه مسئولین فرهنگی ما بعضی وقت ها نتیجه کارشون منفی میشه
این مسائل با توجه به اتفاقات روز باعث این برداشت میشه که به عمد در حال تخریب حجاب برتر هستن
اون از خانمی که همیشه چادری ولی بعد بدون حجاب دیده میشه و این هم یک از هزار ......
برای مردم غیر چادری این چالش پیش میاد که همه چادری ها ......
واعظان کاین جلوه در محراب و منبر میکنند
چون به خلوت میروند آن کار دیگر میکنند
این موضوع را اکثر دخترها نمیدانند فکر میکنند اگر حجاب نداشته باشند زودتر ازدواج میکنند ممکن است دیرتر ازدواج کنند ولی مطمئنا زندگیشان بسیار پایدارتر خواهد بود چرا که فرضا پسری که رفته دختری خوش تیپ بی حجاب یا کم حجاب گرفته قطعا ظاهر بین است و چشمانش عادت به چشم چرانی پیدا کرده و اگر خوشکل تر از زنش پیدا کند همسرش را طلاق و زن دیگری خواهد گرفت اینا گفتم که دخترها حواسشون باشه چادر سنگرشونه و از اونا در مقابل چشمان نا محرم محافظت میکنه و وقتی همسر وفاداری زن خودش را دید هیچگاه... دنبال شخص دیگری نخواهد رفت والا طلا هم اگر در گاو صندوق نباشه دزد زود میبردش
چرا خودتون نمیرید وسط بازیگر شید؟
فقط حرف میزنید؟؟وقت عمل حتی از روی برگه هم نمیتوتین دیالوگو بگید...
تمامی دست آورد های بشری مرهون اقلیت است و اکثریت مصرف کننده است چه در زمینه دینی و آرمانهای بلند الهی و بشری و چه در زمینه های مختلف علمی.
پیامبران و همچنین دانشمندان همیشه در اقلیت هستند.
رطب خورده کی کند منع رطب
تهیه کنندگان اگه واقعا هدفشون این باشه که آثارشون اثر مثبت رو مردم داشته باشه باید از افرادی که دارای اعتقادات مدهبی هستند استفاده کنه و مطمئنا اگر دنبال اینجور بازیگرها بره هستند کسانی که خیلی بهتر میتونن این نقشها رو بازی کنن چرا باید برن به کسانی مثل پارسا این نقش رو بدن که میدونن اعتقادی به این چیزا نداره این کار دهن کجی به اعتقاداته و مطمئنا اثری معکوس داره.
.اینکه بایه فیلم آدم اینقد از خود بیخود بشه جای تاسف وضعف شخصیته.
مابازیگران مشهور وتوانایی داریم که بجای پسرفت حجاب شعوروشخصیتشون همیشه پیشرفت کرده.
باید بهش بگیم جو نگیردت ما از اون نقشت خوشمون اومده.نه از خودت وقیافت...