به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،محمد رضا نوروز زاده مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی ایران گفت: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری ایران حدود ۶۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تن است که با بهرهبرداری از دو مجتمع تولیدی فاز سوم پتروشیمی پردیس و پتروشیمی مرجان این ظرفیت از مرز ۶۵ میلیون و ۵۵۰ هزار تن در سال عبور میکند.
نوروز زاده افزود: بر این اساس بهزودی فاز سوم پتروشیمی پردیس با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 6۵۰ هزار تن اوره و آمونیاک و پتروشیمی مرجان با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول و فاز نخست پتروشیمی دماوند با حضور رئیس جمهوری و وزیر نفت به بهرهبرداری رسمی میرسد.
وی با تاکید براینکه با بهرهبرداری رسمی از فاز سوم پتروشیمی پردیس، این مجتمع به بزرگترین تولیدکننده اوره و آمونیاک منطقه خاورمیانه و جهان تبدیل می شود گفت:
نوروز زاده گفت: هزینه اجرای این طرح 570 میلیون دلار بوده است.
معاون وزیر نفت، پتروشیمی مرجان را یکی دیگر از طرح هایی دانست که روز سه شنبه به بهره برداری می رسد و افزود: پتروشیمی مرجان مجتمعی با ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول است که با سرمایه گذاری 666میلیون دلاری به بهره برداری می رسد.
نوروز زاده از پتروشیمی دماوند به عنوان سومین طرحی یاد کرد که روز سه شنبه بطور رسمی وارد زنجیره تولید می شود و گفت: این مجتمع تامین کنندهآب، برق و یوتیلیتی فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است.
وی با بیان اینکه سه میلیارد و هشتصد میلیون دلار صرف ساخت این مجتمع عظیم شده است افزود: ساخت یوتیلیتی متمرکز یکی از سیاستهای کلان دولت به منظور کاهش هزینهها و افزایش انگیزه سرمایهگذاران به منظور سرمایهگذاری در ساخت و توسعه صنایع پتروشیمی در عسلویه و ماهشهر بوده و همسو با این سیاست کلان ساخت پتروشیمی دماوند با هدف تامین خدمات جانبی پتروشیمیها در فاز دوم عسلویه در دستور کار قرار گرفت.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی مجتمع پتروشیمی بوشهر و کاوه نیز در آخر مراحل احداث قرار دارند و این دو پتروشیمی تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
نوروز زاده افزود: مجتمع کاوه باسرمایه گذاری کامل بخش خصوصی احداث می شود و با راه اندازی این واحد، کشورمان به بزرگترین تولیدکننده متانول جهان تبدیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: فاز نخست پتروشیمی بوشهر نیز با ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول، با پیشرفت نزدیک به ۱۰۰ درصد در حال انجام است.
انتهای پیام/