احمد رضایی متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اظهار کرد: راهکارهایی مختلف برای از بین بردن کم اشتهایی کودک وجود دارد که با به کارگیری آن ها میتوان این مشکل را حل کرد.
این متخصص تغذیه با اشاره به لزوم ایجاد محیط روانی مناسب و شرایط مطلوب برای غذا خوردن کودک، گفت: باید در کنار دیگر افراد خانواده به کودکتان غذا دهید، در آرامش کامل، با صبر و حوصله و بدون اصرار و تهدید به کودک غذا داد ، از غذا دادن به کودک مقابل تلویزیون و زمانی که حواسش پرت است اجتناب کنید و با صحبت کردن و تعریف داستانهای جذاب، انگیزه او را برای خوردن غذا زیاد کنید.
بیشتر بخوانید: بهلیمو، معجونی برای کودکان بدغذا
رضایی ادامه داد: در مقابل غذا خوردن، به کودکتان وعده بازی، رفتن به پارک بردن، فیلم دیدن و گوش دادن به حرفهایش را بدهید نه وعده شیرینی، شکلات و خوراکی های غیر مفید. غذا را به فرمی تهیه کنید که مورد پسند او باشد؛ مثلاً اگر غذا به فرم پیتزا دوست دارد، با استفاده از یک تکه نان و کمی پنیر پیتزا همان مواد غذایی را به فرم پیتزا به او بخورانید.
وی افزود: رفتار والدین مهمترین تاثیر را بر کودکان دارد؛ اگر رفتاری اشتباه دارید نمی توانید از کودک انتظار داشته باشد که این کار را انجام ندهد، پس با رفتار صحیح خود، به شیوه عملی برخورد درست را به او آموزش دهید.
این متخصص تغذیه با تاکید بر لزوم همکاری کودک در فعالیتهایی مانند خرید مواد غذایی و تهیه غذا، گفت: اگر چه با این کار کمی زحمتتان زیاد می شود ولی این کار مزیت های زیادی برای شما خواهد بود؛ بطور مثال کودک از زحمت تهیه غذا آگاه می شود و میتوانید در حین کمک کردن او راجع به خواص مواد غذایی و اینکه برای غذا در بدن چه اتفاقی میافتد و چه فایده ای دارد صحبت کنید. به این ترتیب او تمایل بیشتری برای خوردن غذا پیدا خواهد کرد.
رضایی تشریح کرد: در بین وعدههای غذایی کودک، میان وعدهها را جا دهید؛ مغزهای بادام، گرد، فندق و کشمش بسیار مفید است، همچنین آب میوه و کمپوت میوه، شیر غنی شده با چند قاشق شیر خشک، ماست چکیده، شیرینیهای تهیه شده با آرد کامل یا با میوهها، یک لقمه نان و پنیر و دیگر مواد غذایی غنی از ویتامین و پروتئین، از دیگر گزینه های مفید است.
بیشتر بخوانید: بد غذایی کودکان زنگ خطر نیست
وی با ذکر فایده میان وعده های مفید به منظور تامین انرژی مورد نیاز کودک در طول روز، گفت: والدین نباید اصرار کنند که کودک در یک وعده بیش از اندازه غذا مصرف کنند، به دلیل کوچک بودن حجم معده کودک، باید غذای کودک را تقسیم کرده و به او میان وعده داد.
این متخصص تغذیه یادآوری کرد: می توانید سبوس گندم تهیه کنید و در حین پخت غذا به برنج کودکتان بیافزایید تا ویتامین B موجود در آن به افزایش اشتهای کودک کمک کند، جوانه گندم نیز از منابع غنی B است که می توانید آن را در سالاد ریز کنید و به کودک بدهید.
انتهای پیام/