کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت:یکى از پرطرفدارترین روغن‌هاى گیاهى است که حاوی مقادیر زیادی اسید چرب امگا ۹ است که نه تنها طعم خوبى دارد، برای سلامت بسیار مفید است.

روغن زیتون پومیس مفید یا سرطان زا /به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: روغن زیتون، یکى از پرطرفدارترین روغن‌هاى گیاهى است که حاوی مقادیر زیادی اسید چرب امگا ۹ است که نه تنها طعم خوبى دارد، برای سلامت بسیار مفید هستند، ولی باید مراقب بدترین نوع روغن زیتون نیز بود.روغن زیتون، یکى از پرطرفدارترین روغنهاى گیاهى استکه حاوی مقادیر زیادی اسید چرب امگا ۹ است که نه تنها طعم خوبى دارد، برای سلامت بسیار مفید هستند.

کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران روغن زیتون حاصل از میوه درخت زیتون است که منحصرا توسط روش‌های مکانیکی به دست آمده و هیچ گونه عمل آوری شیمیایی مثل استخراج با حلال یا استریفیکاسیون مجدد یا اختلاط با سایر روغن‌ها بر روی آن انجام نشده باشد.


بیشتر بخوانید:روغن زیتون نخورید، روی پوست بگذارید! 


این روغن به چند گروه تقسیم می‌شوند:

روغن زیتون بکر

روغن زیتون تصفیه شد (Refined olive oil)

روغن زیتون

روغن تفاله زیتون (olive pomace oil)

علیپور پیرامون روغن زیتون بکر گفت: روغن زیتون بکر روغنی است که از میوه درخت زیتون و توسط روش‌های مکانیکی یا سایر روش‌های فیزیکی در شرایط معین به ویژه از نظر دمایی که سبب تغییر در ماهیت آن نشود استخراج شده و هیچ گونه فراوری به جز شستشو، صاف کردن و جداسازی بر روی آن انجام نشده باشد. روغن زیتون بکر خود به چند گروه تقسیم می‌شود:

۱- روغن زیتون فرابکر: بهترین نوع روغن زیتون فرابکر است. فرابکر روغن دست اولی است که معمولا از بهترین و باکیفیت‌ترین نوع میوه زیتون و بدون استفاده از حلال‌های شیمیایی به دست می‌آید و عطر و طعم بسیار دلپذیری دارد و به اکسیر سلامت معروف شده است (روش تشخیص روغن زیتون فرابکر از انواع تقلبی آن این است که انتهای گلو احساس تلخی، تندی و تیزی شدید ایجاد می‌کند و سپس طعم آن ملایم و مطبوع می‌شود)

حداکثر اسیدیته آزاد این روغن بر حسب اولئیک اسید نباید بیشتر از ۸ / ۰ گرم در هر ۱۰۰ گرم روغن باشد.

۲- روغن زیتون بکر درجه یک

حداکثر اسیدیته آزاد این روغن بر حسب اولئیک اسید نباید بیشتر از ۲ گرم در هر ۱۰۰ گرم باشد.

۳- روغن زیتون بکر معمولی (ordinary virgin olive oil)

روغن زیتون معمولی در ایران به روغن بودار معروف است و از نظر خواص هرگز به پای روغن‌های قبلی نمی‌رسد، حداکثر اسیدیته آزاد این روغن بر حسب اولئیک اسید نباید بیشتر از ۳ / ۳ گرم در هر ۱۰۰ گرم باشد.

۴- روغن زیتون بکر لامپانت (Lampante virgin olive oil)

اسیدیته آزاد این روغن بر حسب اولئیک اسید بیشتر از ۳ / ۳ گرم در هر ۱۰۰ گرم است.

این روغن از میوه‌های ناسالم به دست آمده یا حاصل شرایط نگهداری و حمل و نقل نامناسب است و

باید قبل از مصرف تصفیه شود.

وی در خصوص روغن زیتون تصفیه شده افزود: روغن زیتون تصفیه شده، روغن زیتون به دست آمده از عملیات تصفیه روغن زیتون بکر است به گونه‌ای که سبب تغییر درساختار اولیه گلیسریدی آن نشده باشد، در کشورمان معروف به روغن بی‌بوست. این نوع روغن در حین بی‌بو شدن بیشتر ترکیبات مفید زیتون را از دست داده و کیفیت آن به مراتب پایین‌تر از دیگر روغن‌های زیتون بودار است.

اسیدیته آزاد آن نباید بیشتر از ۳ گرم در هر ۱۰۰ گرم باشد.

علیپور عنوان کرد: روغن زیتون خالص، مخلوطی از روغن زیتون تصفیه شده با انواع روغن‌های زیتون بکر به طوریکه اسیدیته آزاد آن بیشتر از ۱ گرم در ۱۰۰ گرم نباشد.

روغن تفاله زیتون ((olive pomace oil روغن زیتون حاصل از استخراج روغن توسط حلال‌ها (طی مراحل مختلف شیمیایی، حلال‌های هگزان فراوانی به آن افزوده شده و سپس تحت حرارت بالا، روغن آن را استخراج می‌کنند) یا سایر روش‌های فیزیکی از تفاله زیتون است.

بدترین نوع روغن زیتون پومیس (pomace) است، این روغن از نظر متخصصین روغن زیتون از ارزش پایینتری برخوردار است. روغن‌های پومیس، روغن خوراکی محسوب نمی‌شود و در تمامی کشور‌ها به مصرف صنعتی می‌رسد و معمولا برای برخی از محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال ترکیب اسید‌های چرب این روغن کاملا مشابه با روغن زیتون بوده و با توجه به بالا بودن نقطه دود آن، متاسفانه برخی سودجویان آن را به اسم روغن زیتون خوراکی به فروش می‌رسانند و در برخی از کشور‌ها از آن جهت روغن پخت و پز در رستوران‌ها و منازل استفاده می‌شود، درحالی‌که همان حلال‌های هگزان موجود در روغن، ممکن است موجب بروز سرطان شود و سلامتی مصرف کنندگان را تهدید می‌کند.

در کشور ما بر اساس قوانین وضع شده، مجوز تولید و فروش روغن پومیس وجود ندارد و هر روغنی که با نام پومیس زیتون در کشور مشاهده شود غیر مجاز و قاچاق است.

غالبا نوع روغن زیتون روی بطری آن قید شده است و مصرف‌کنندگان باید به آن توجه کنند تا بتوانند به درجه کیفیت روغن پی ببرند. پومیس به معنای تفاله است و روی شیشه‌های وارداتی روغن زیتون این کلمه قید شده است و به زبان ایتالیایی و اسپانیایی سانسا و اروخ نام دارد. در این مورد مصرف کنندگان باید دقت کافی داشته باشند تا محصولی که خریداری می‌کنند «در محصولات تولید داخلی، داشتن مجوز بهداشتی از سازمان غذا و دارو» و «در صورت وارداتی بودن نیز دارای برچسب اصالت و سلامت معتبر از سازمان غذا و دارو» باشد.

آگاهی و اطمینان از سلامت اقلام خریداری شده، علاوه بر حفظ سلامت خانواده و جامعه باعث می‌شود که افراد سود جو نتوانند اقلام قاچاق و واراداتی بی کیفیت و سرطانزا را به خاطر عدم آگاهی مردم به خورد آن‌ها داده و جیب خود را پر کنند. توصیه ما به مردم این است که از خرید کالا‌های قاچاق خودداری کنند، چرا که ممکن است جان خود و خانوادشان را به خطر بیاندازند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

بدترین روغن زیتون کدام است

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.