به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ؛ نشست منطقهای کارگروههای اجرایی نظام مدیریت جامع کیفیت منابع آب به میزبانی شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی و با حضور میبدی مدیرکل دفتر نظامهای بهره برداری و حفاظت آب و آبفا وزارت نیرو و هیئت همراه و ۶ استان آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، گیلان، کردستان و آذربایجان غربی برگزار شد.
در این نشست یک روزه مدیر کل دفتر نظامهای بهره برداری و حفاظت آب و آبفا وزارت نیرو گفت: یکی ازنتایج تشکیل این کارگروهها این است که با اقدامات انجام شده حفاظت کیفی منابع آب ارتقا یابد.
جواد میبدی تصریح کرد: آنچه موجب جدیتر شدن وظایف کارگروه اجرایی نظام مدیریت کیفی منابع آب میشود روند بحرانی موجود در منابع آب کشور است که لازم است کلیه همکاران در شهرستانها با تعاملات مناسبی که با ادارات محیط زیست، بهداشت و شرکت آب و فاضلاب دارند در روند اجرایی نمودن برنامههای عملیاتی این کارگروه تلاش بیشتری نمایند.
وی ضمن ابراز رضایت از برنامههای ارائه شده توسط شرکتهای آب منطقهای شش استان گفت: کلیه شرکتها در مسیر خوبی حرکت میکنند و لازم است مدیران محترم عامل توجه جدی تری داشته و نظارت مستقیم بر عملکرد دفاتر کیفیت منابع آب داشته باشند.
مهندس میبدی ضمن تاکید بر وضعیت موجود منابع آب کشور افزود: در صورت عدم مدیریت مناسب کیفیت منابع آبی منجر به عواقب نامطلوبتر و غیرقابل مصرف شدن آبهای موجود میشود به طوری که آب مناسب در دسترس بوده، ولی امکان استفاده از آن وجود نداشته باشد.
راه اندازی و تامین منابع مالی و انسانی دفاتر، تجهیز آزمایشگاهها، تهیه بانک اطلاعاتی از وضعیت کیفی منابع آب، تدوین برنامههای آگاهی رسانی و همکاری با سمن ها، نظارت بر پساب تصفیه خانهها و اجرای برنامههای ایمنی آب از موارد مورد تاکید مهندس میبدی بود و در همین راستا از شرکتهای آب منطقهای خواست که برنامههای خود را در خصوص این موارد تنظیم و ارائه نمایند.
در ادامه کیومرث دانشجو مدیر عامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی با اشاره به وضعیت نا مطلوب منابع آب در سطح کشور و استان آذربایجان غربی گفت: افت سطح آبهای زیرزمینی و ممنوعه شدن برخی از دشتها موجب افت کیفیت آب در برخی مناطق شده است و شرایط موجود وضعیت مطلوبی را به دنبال نداشته و در صورتی که پیش بینیهای لازم انجام نگیرد عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: لازم است نگاههای منطقهای را در این خصوص کنار گذاشته و منابع به صورت حوضهای و و یکپارچه مدیریت شود تا شرایط موجود بهبود یابد و در آینده با روند رو به افزایش جمعیت با کاهش منابع آبی و تغییرات اسکانی مواجه نشویم.
دانشجو اظهار نمود: طرحهای اجرایی در سطح آبهای منطقهای و در حوزههای شرب، صنعت و خدمات باید منطبق بر مسائل زیست محیطی بوده و استانداردهای جدید و روشهای علمی و کاربردی مورد استفاده قرار گیرد تا اثرات نامطلوب گریبان گیر جامعه نشود.
وی تاکید نمود: مطالعات ناقص موجب تحمیل هزینههای بیشتری در مرحله اجرای طرحها میباشد و امروز نیاز است که هزینههای بیشتری در جهت فرهنگ سازی و استاندارد سازی فعالیتهای اجرایی صورت گرفته و قوانین بازدارانده قابل قبولی وضع گردد.
در ادامه این نشست مدیران دفاتر کیفی منابع آب استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، اردبیل، گیلان و کردستان گزارشی از عملکرد خود را در راستای اقدامات انجام شده شرکتهای آب منطقهای در جهت حفاظت کیفی منابع آب و تعامل با سایر دستگاههای اجرایی ارائه نمودند.
انتهای پیام/ح