به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، حمید رضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان وفامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قانون مالیات ضد اشتغال است، مالیاتهای غیر متعارف و ناعادلانه، کمر تولیدکننده را میشکند، افزود: این قانون مالیات فشار به تولید است.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی چرخه تولید و کارگر ما این است که هم اکنون درکشور رونق اقتصادی نداریم ادامه داد: مدیران خصولتی که یک پای آنها در بخش دولتی و پای دیگرشان در بخش خصوصی است، با رانت اطلاعاتی سبب توقف تولید و اشتغال در کشور شدهاند.وی اظهار داشت: برای حل این مشکل باید از موانعی که رکود ایجاد کرده بگذریم، که در این میان بزرگترین مانع کسب و کار بانکها هستند، که به دلیل این نوع عملکرد بانکها بیشتر منجر به تعطیلی تولیدها شده است.
نماینده مردم همدان با بیان اینکه مشکل بعدی که کارگر ایرانی را بیکار میکند واردات بیرویه به ویژه در خصوص کالاهای پر زرق و برق و غیرضروریاست، گفت: این برای تولید و کار و کارگر ایرانی کمر شکن است.
وی در تبیبن این موضوع گفت:این نوع واردات متاسفانه سود کلان برای افراد خاص دارد، از جمله میتوان به واردات خودرو اشاره داشت چراکه ورود این همه خودرو بیشک برای عدهای سود کلانی در برداشته است.
عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس تضعیف و کاهش صادرات را علت دیگر تضعیف تولید و کار و کارگر برشمرد و گفت: با تضعیف صادرات تولید سرمایه متوقف میشود و این ضربه برای تولید و اشتغال است.
وی به ضرورت اصلاح قانون تجارت اشاره کرد و گفت کمیسیون اقتصادی مجلس در حال تدوین طرحی در این زمینه است، زیرا در صورت عدم اصلاح قانون تجارت مشکلات اقتصادی بیشتری در حوزه تولید سرمایه در پیش رو خواهیم داشت.
حاجی بابایی به مالیات و قانون مالیات هم اشاره کرد و گفت: قانون مالیات ضد اشتغال است، مالیاتهای غیر متعارف و ناعالانه، کمر تولیدکننده را میشکند، این قانون مالیات فشار به تولید است.
وی به فرارهای مالیاتی هم اشاره داشت وگفت: کسبه ها به راحتی مالیات پرداخت میکنند و برای دانه درشتهایی مانند سلطان سکه به انواع و اشکال مختلف راه فرار و گریز مالیاتی وجود دارد،که بیشتر دولتها موفق نشدند، این مشکل را حل کنند.
نماینده مردم همدان مصیبت دیگر تولید و اشتغال را مدیران خصولتی برشمرد و گفت: مدیران خصولتی که یک پای آنها در بخش دولتی و پای دیگرشان در بخش خصوصی است، عامل تخریب در کسب و کار هستند و عامل توقف تولید شدهاند، این افراد با رانت اطلاعاتی تولید و اشتغال را متوقف کردهاند، دربخش خصوصی نیز بشدت کندی حرکت به وجود آوردهاند.
وی شرکتهای خصولتی را مخربتر از مدیران خصولتی دانست و گفت: در تمام دولتها این شرکتها وجود داشته اند، شرکتهایی که از پول دولت استفاده میکنندو منافع خاصی برای این بخش ندارند و به سبب ماهیت خصولتی خود برای تولید و اشتغال زیان آور هستند.
رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم، موانع قانونی را نیز موجب وقفه تولید و اشتغال دانست و گفت: در تدوین قانون برنامه ششم نهایت تلاش ما این بوده است که قوانین دست و پاگیر را برداریم و تسهیلات قانونی برای تولید واشتغال تعریف و تصویب کنیم.
وی از موانع اداری به کم تحرکی و بیحالی مدیران، عدم صدور به موقع مجوز های لازم و بیدردی و عدم درک تولید کنندهها دانست وگفت: برخی از مدیران بقدری بی حال هستند که مانند فردی که در بخش مراقبتهای ویژه بستری است، فقط علائم حیاتی دارند، و شما تردید دارید که آیا شما را می بیند یانه، آیا تولید واشتغال و ضرورتهای آن را درک میکند یا نه، این مدیران موجب رکورد اقتصاد هستند.
حاجی بابایی گفت: سرمایه داری، درد کارگر را نمیداند و درک نمیکند، نمیتواند مدیر کارآمدی باشد زیرا لازمه مدیریت موفق، مدیریت در بین و با مردم بودن است، باید مدیر در میدان باشند، برای حل مشکلات به روی خاکریز برود، درد کارگر را درد خود بداند چراکه مسئولی که صد کیلومتر با مردم فاصله دارد، نمیتواند، منشاء تولید و اشتغال موثر شود.
وی از مدل استیضاح های مجلس نیز انتقاد کرد و گفت: گرفتاری این مدل استیضاح این است که امروز برای استیضاح وزیری خاص امضاء جمع میشود و فردا نماینده محترم، پس از دریافت 50 مورد سهمیه اشتغال درحوزه انتخابیه خود، امضای خود را پس میگیرد.
نماینده مجلس دهم گفت: گرچه به نوعی باز نمایندگان محترم دغدغه مردم و اشتغال را دارند ولی این انفعال و ریزه خواری موجب اشتغال پایدار نمیشود.
وی تاکید کرد: نمی شود قطره چکانی کار کرد، بایدچشمهای به راه انداخت تا در نتیجه آن شادابی و نشاط را شاهد باشیم، باید پروژههای بزرگ تعریف کرد.
عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس گفت: برای مثال رونق بخش مسکن با ایجاد 3600 شغل مستقیم و غیرمستقیم در رونق اقتصادی کشور موثر است.
وی تاکید کرد: با تعریف پروژههای بزرگ و ملی میتوانیم به جای 50 مورد درخواست، اشتغال از وزیر، هزاران شغل ایجاد کنیم، بیشک، این نوع نگاه است که میتواند منجر به افزایش تولید و اشتغال در رونق اقتصادی و تحرک و بهبود وضعیت معیشتی مردم شود.
انتهای پیام/ج