به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمین لرزهها ازجمله قویترین پدیدههای طبیعی روی زمین هستند که میتوانند در هر کجای سیاره خاکی روی دهند؛
زلزله بر اثر فعالیتهای آتش فشانی یا حرکت گسلها درپوسته زمین ایجاد میشود.
با وجود خطرناک بودن زلزله راهکارهای زیادی برای شناسایی آن وجود ندارد و کارشناسان توصیه میکنند افرادی که در
مناطق زلزله خیز زندگی میکنند همیشه با احتمال وقوع زلزله آمادگی کافی داشته باشند.
با برنامه ریزی و ساخت تاسیسات استاندارد میتوان از صدمه و آسیبهای ناشی از زلزله کاست.
کارشناسان توصیه میکنند خانوادهها همیشه جعبه کمکهای اولیه، کپی از اسناد شخصی مهم، داروهای ضروری، کپی از اسناد مهم، چون سند خانه یا اجاره نامه، دفترچه بیمه، مقداری پول نقد، خوراکیهای فاسد ناشدنی، آب معدنی، چراغ قوه و پتو نجات آماده در خانه یا محل کار داشته باشند تا درصورت وقوع زلزله از این وسایل استفاده کنند.
در زمان وقوع زلزله تا عادی شدن وضعیت، پیامهای تلفنی را به صورت پیامک ارسال کنید و از اشغال کردن خطوط تلفن خودداری کنید، زیرا به دلیل ترافیک بالای شبکه درآن منطقه خطر قطع شدن اینترنت و سرویس تلفن همراه وجود دارد.
در این زمان خانوادهها و دوستان تمایل دارند به سرعت از سلامت یکدیگر مطلع شوند که بهتر است به جای تماس تلفنی، به یکدیگر پیامک ارسال کنند.
در کنار استفاده از مواد اولیه غیراستاندارد و مقاوم نبودن ساختمان دربرابر زلزله، چیدمان وسایل نیز میتواند سبب آسیب بیشتر ساکنان خانه یا محل کار شود.
کارشناسان توصیه میکنند افراد وسایلی چون قفسههای دیواری، کمد، کابینت ها، تلویزیون، تابلوهای دیواری، لوستر و آویزها را با استفاده از بستهای استاندارد درمحل خود نصب کنند تا بر اثر زلزله این اشیا از مکان اولیه خود حرکت نکنند.
پس از وقوع زمین لرزه از وسایل برقی و گازی استفاده نکنید، زیرا خطر آتش سوزی و نشت گاز وجود دارد.
زمان وقوع زمین لرزه درمکان امن پناه بگیرید و از استفاده از بالابر یا پله خودداری کنید؛ بیشترافرادی که در زمان بروز زلزله دچارصدمه میشوند بر اثر دویدن، افتادن از پله یا قرار داشتن زیر پنجره دچار مصدومیت میشوند.
پس از پایان یافتن زمین لرزه با رعایت تمامی موارد احتیاطی محل کار و یا منزل را ترک کنید و درمکانهای امن پناه بگیرید، زیرا امکان دارد زلزله اولیه تنها پس لرزهای خفیف بوده و امکان بروز زلزله شدیدتر وجود داشته باشد.
کارشناسان به خانوادهها و افرادی که در محل کار به حرفههای مختلف مشغول اند توصیه میکنند در بازههای زمانی استاندارد مانور آمادگی در زمان زلزله انجام دهند؛ این کار سبب میشود تا آمادگی آنها در زمان بروز این فاجعه طبیعی افزایش یابد.
چنانچه دارای فرزندان خردسال هستید، در زمان زلزله آنها را در آغوش بگیرید و مطمئن شوید که سر و گردن آنها کاملاً ایمن است. توصیه میشود از لحاف یا پتو برای محافظت از سر و گردن کودکان خردسال استفاده شود.
در صورتی که در مکانهای عمومی چون سینما، فروشگاه، رستوران یا کتابخانه در زمان وقوع زلزله حضور دارید برای خروج فوری از ساختمان اقدام نکنید، زیرا امکان دارد به دلیل ازدحام زیاد دچار آسیب و صدمه شوید، به جای آن فوری در مکانی امن پناه بگیرید تا زلزله پایان یابد و سپس آن مکان را ترک کنید.
برای حفظ سلامت با استفاده از دست ها، سر و گردن خود را بپوشانید، پناه گرفتن زیر میز، صندلی و در کنار دیوار که شیشه ندارد میتواند جان شما را نجات دهد، از نزدیک شدن به پنجره ها، قفسه و کابینتهایی که قفل ندارند خودداری کنید.
منبع: accuweather
انتهای پیام/
هنگام وقوع زلزله این کارها را هرگز نباید انجام داد