به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛محققان دانشگاه فناوری میسیس روسیه موفق به توسعه سیستمی شده اند که علاوه بر تشخیص دقیق و زودهنگام سلولهای سرطانی، فرصتهای درمانی بیشتری را در اختیار قرار میدهد.
ساینس دیلی، فقدان کنتراست تصاویر پزشکی یکی از مهمترین چالشهای روشهای تشخیص غیر تهاجمی است. عوامل کنتراست 'Contrast agents' معمولا قبل از تصویربرداری وارد بدن میشوند تا امکان تشخیص سلولهای تومور با سهولت بیشتر صورت گیرد. ذرات پارامغناطیسی گادولینیم و سوپر پارامغناطیسی آهن از جمله این عوامل هستند که حتی در مقادیر کم نیز میتوانند برای بدن مضر باشند.
بیشتر بخوانید:وسیلهای جدید برای شناسایی سلولهای سرطانی نادر + عکس
محققان برای حل این مشکل راه حلی اندیشیده اند. در این روش بجای ذرات مضر، از نانوذرات مگنتوفریتین استفاده میشود. مگنتوفریتین ترکیبی از پروتئین فریتین انسانی و هسته مغناطیسی است.
این ذرات میتوانند به عنوان یک عامل کنتراست غیر تهاجمی مورد استفاده قرار گیرند. این ذرات با جذب سلولهای تومور، آنان را با دقت زیاد و سرعت بالا تشخیص میدهند، از طرفی با بدن انسان کاملا سازگار بوده و حساسیتی ایجاد نمیکنند. محققان تزریق وریدی این ذرات را پیشنهاده کرده اند.
علاوه بر تشخیص، این نانوذرات در فرآیند درمان نیز موثر هستند و میتوان با ایجاد میدان مغناطیسی ضعیف و با ایجاد حرارت به نابودی آنان کمک کرد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/