به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ مصرف کم پروتئینهای حیوانی سبب عارضههای مختلف دربدن میشود. عوارضی که در بدن یک پسر12 ساله هندی با رژیم غذایی عادی، به شکل تغییر در رنگ ناخنها خود را نشان داد. بدن این پسر به دلیل کمبود شدید ویتامین B۱۲ که معمولاً در افراد گیاه خوار مشاهده میشود دچارمشکل آبی شدن رنگ ناخنهای دست و پا شده است.
در افراد گیاه خوار کمبود برخی مواد مغذی از جمله مواد پروتئینی ازجمله گوشت، تخم مرغ، شیر و پنیر رخ می دهد. در این بین ویتامین B۱۲ ازجمله ویتامینهایی است که گیاه خواران دچار کمبود آن میشوند.
پزشکان با بررسی آزمایش های این کودک دوازده ساله هندی دریافتند میزان ویتامین B۱۲ موجود در خون او هشت صدم نانوگرم درمیلی لیتر بود که بسیار کمتر از حداقل مورد نیاز یعنی ۱۹۰ نانو گرم درمیلی لیتر است.
پس از یک ماه دارو درمانی و تزریق مکمل ویتامینی، رنگ ناخنهای کودک به حالت عادی بازگشت. تشکیل رنگ آبی برروی ناخنها نشانهای نادر از کمبود ویتامین B۱۲ درکنار خطر ابتلا به بیماری ویتیلگو (برص) است.
ناخن آبی رنگ دراثرفقدان اکسیژن درگلبولهای قرمز ایجاد میشود، مبتلایان به بیماری هایی، چون کرون، سلیاک و لوپوس نیز به طور معمول دچار کمبود ویتامین B۱۲ میشوند.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند رژیم غذایی سالم داشته باشند و درکنار مصرف میوه و سبزیجات از پروتئین حیوانی کم چرب نیز استفاده کنند.
ازجمله عارضههای ناشی از رژیم غذایی گیاه خواری میتوان موارد زیررا نام برد:
خستگی و احساس بی انگیزگی به دلیل کمبود ویتامین B۱۲، بروز آکنه شدید وغیرقابل کنترل در صورت و روی پوست بدن، ریزش موی سر، رنگ پریدگی و زرد شدن بخش صلبیه چشم، خطر ابتلا به بیماری دیابت، بروز مشکلهای گوارشی ازجمله شکم درد، نفخ شکمی و اسهال و در درازمدت خطر پوکی استخوان و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن وجود دارد.
این مورد نادر پزشکی درمجله پزشکی بریتانیا (the British Medical Journal Case Reports) مطرح شده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/