به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ فریدون خودنیا افزود: این تعداد روستا بیش از ۱۷۰ خانوار دارند و در مجموع ظرفیت تولید انرژی خورشیدی استان ۱.۳ مگاوات است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان با بیان اینکه ۲۰۰ طرح تولید انرژی خورشیدی استان در دست اقدام است اظهار داشت: این طرحها در شهرکهای صنعتی و شهرستانهای خرم آباد، کوهدشت و پلدختر با پیشرفت ۵۰ درصدی دنبال میشود.
وی ادامه داد: با توجه به نوسانات برخی کالاها از جمله لوازم الکترونیکی و فلزی تلاش میشود این طرحها در سریعترین زمان ممکن بهره برداری شوند.
خودنیا، حذف آلودگیهای زیست محیطی، وجود منبع نامحدود، رایگان و در دسترس بودن، کاهش مصرف سوختهای فسیلی، هزینه کم تولید در طولانی مدت و هزینه کم نگهداری از تاسیسات تولید و امن و بی خطر بودن را از مزایای انرژی خورشیدی عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان اضافه کرد: قراردادهای احداث نیروگاه خورشیدی مختص مشترکان برق به میزان یکهزار و ۱۷۰ کیلووات و برای هر مشترک تا سقف ظرفیت ۱۰۰ کیلووات منعقد شده است.
خودنیا افزود: سرمایه گذاری اولیه برای راه اندازی هر نیروگاه خانگی ۲۵۰ میلیون ریال و درآمد ماهانه هر واحد نیروگاهی ۹ میلیون و ۷۶۰ هزار ریال برآورد شده است که این میزان، سالانه با توجه به رشد تورم افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: شهرستان دلفان با پنج مگابایت کمبود تولید برق مواجه است که در صورت راه اندازی نیروگاههای خانگی علاوه بر تولید این میزان، زمینه ایجاد یکهزار فرصت شغلی فراهم میشود.
خودنیا افزود: اکنون با ۱۲۵ نیروگاه خانگی در خرم آباد قرارداد بسته شده که از این تعداد بیش از ۴۰ واحد به مرحله فروش برق رسیده اند.
وی با بیان اینکه سود راه اندازی نیروگاههای خانگی برق معادل ۳۵ تا ۴۰ درصد میزان سرمایه گذاری برآورد شده است، گفت: ضریب نفوذ برق در لرستان تقریبا ۱۰۰ درصد و سرمایه گذاری در هر نقطه استان امکانپذیر است.
وی پیش بینی کرد درصورت حمایت موسسات مالی و ارائه تسهیلات اشتغالزایی تا پایان سال، این ظرفیت به ۵۰۰ کیلو وات ساعت برسد.
خودنیا گفت: لرستان به دلیل شرایط آب و هوایی بسیار خوب با بیش از ۳۰۰ روز هوای آفتابی در سال، ظرفیت احداث نیروگاههای کوچک و بزرگ خورشیدی را دارد.
انتهای پیام/د