یک متخصص تغذیه درباره ترکیبات مضر نوشابه و میانگین مصرف این نوشیدنی در ایران نسبت به سایر کشورهای جهان توضیحاتی را ارائه داد.

این سم سیاه اما پرطرفدار قاتل شماست!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا نادری متخصص تغذیه گفت: باکتری‌ها از قند نوشابه‌ تغذیه می‌کنند، پوشش مینای دندان را از بین می‌برند و ادامه این روند در نهایت موجب تخریب و فساد دندان‌ها می‌شود.


وی اظهار داشت: دندان های افراد به ویژه کودکانی که به مصرف نوشابه عادت دارند، به علت ورود اسید به دهان ساییده می شوند و ممکن است به ‌صورت داخلی نیز دندان‌های آنها تحت سایش شیمیایی قرار گیرد.


استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: کسانی که به مصرف نوشابه اعتیاد دارند، دچار سوءتغذیه می شوند؛ زیرا این نوشیدنی به علت وجود اسید فسفریک و دی اکسید کربن در ترکیباتش، سبب اسیدی شدن سیستم ایمنی بدن می شود.


به گفته نادری، مصرف نوشابه باعث می شود مخاط دهان، گلو و مری در برابر اسید بسیار حساس و آسیب پذیر شود و اسید فسفریک موجود در آن نیز با رقابت با اسید هیدروکلریک معده، عملکرد صحیح معده را تحت تاثیر قرار می دهد.


متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: اسید فسفریک موجود در نوشابه ماده ای بسیار سمی است که باعث زدودن کلسیم و منیزیوم از استخوان می شود یعنی یون کلسیم را از استخوان ها برداشته و پوکی استخوان ها را سبب می شود.


نادری اظهار داشت، کافئین موجود در نوشابه با سرعت بیشتری نسبت به دیگر نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه و چای جذب بدن می شود و باعث کم آبی می شود.


وی توصیه کرد: افراد به ویژه کودکان و نوجوانان مصرف نوشابه را به حداقل برسانند و خوردن آب میوه های طبیعی را جایگزین آن کنند.هر ایرانی سالانه به طور متوسط ۴۲ لیتر نوشابه مصرف می‌کند. در ۲۰ سال اخیر مصرف نوشابه‌های گازدار در کشور نزدیک به ۱۵ درصد افزایش داشته ولی مصرف شیر و لبنیات تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است.


گفتنی است؛ سرانه مصرف نوشابه در جهان حدود 10 لیتر است و این یعنی میانگین مصرف نوشابه در ایرانیان چهار برابر میانگین جهانی است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

عوارض نوشابه که از آنها بی خبرید!

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.