امیر عبدوس مدیر کل محیط زیست استان گلستان در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با خشکی تالابهای استان گلستان اظهار کرد: تالابهای استان گلستان به دریای خزر متصل هستند و این تالابها در طول چندین دهه گذشته به علت عقب نشینی دریای خزر به کاسههای آب تبدیل شدهاند.
وی افزود: در حال حاضر برخی از تالابها مانند آلاگل و آجی گل که از رودخانههای دائمی آبگیری میکنند، وضعیت بهتری نسبت به تالابهای سوتی کن و گمیشان دارند.
عبدوس گفت: تالابهای آلاگل، آجی گل و آلما گل بعد از احداث سد دانشمند در سال 87 و با آبگیری موردی از سیلابهای فصلی ذخیره شده در این سد تا حدودی احیا شدند.
وی ادامه داد: این سه تالاب در گذشته در فهرست تالابهای در معرض خطر کنوانسیون رامسر تحت عنوان مونته نگرو به ثبت رسیده بودند که از این فهرست خارج شدند.
بیشتر بخوانید:رسوبات، یکی از مهمترین عوامل خشکی تالاب انزلی
مدیر کل محیط زیست استان گلستان تصریح کرد: با توجه به کاهش نزولات آسمانی و نبود سیلاب در سالهای اخیر، تالابهای استان گلستان با وقوع سیلابی که بعد از تابستان سال 95 رخ داد به خوبی آبگیری شدند، اما بعد از آن تا اردیبهشت ماه سال جاری دیگر آبگیری صورت نگرفت.
وی افزود: در حال حاضر برای آبگیری تالاب آلاگل از آب سد دانشمند استفاده میشود تا از خشکی مطلق جلوگیری شود.
عبدوس گفت: دلیل اصلی خشک شدن تالابهای استان گلستان فقدان رودخانه دائمی است و این تالابها تنها از سیلابهای فصلی آبگیری میکنند و اگر سیلابی نباشد این تالابها خشک میشوند.
انتهای پیام/