یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف نوعی خورش، باعث کاهش ابتلا به سکته‌های قلبی، مغزی و بیماری‌های عروقی می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ارومیه خورش یا اورمیه خوروشته، یکی از غذا‌های محلی استان آذربایجان غربی است که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، قند، پروتئین، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، اسید فولیک، روی، فسفر و فولات است.

برای بررسی خواص ارومیه خورش و اینکه مصرف این خورش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

چگونه از حمله‌های قلبی در امان باشیم؟ / خورشی که با مصرف آن دیگر حمله‌های قلبی به سراغتان نمی‌آید

مهم‌ترین خواص ارومیه خورش

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص ارومیه خورش اظهار کرد: این خورش میزان هوموسیستئین را در خون کم کرده و از این رو خطر ابتلا به سکته‌های قلبی و مغزی، حمله‌های قلبی و بیماری‌های عروقی را به میزانی قابل توجه کاهش می‌دهد؛ همچنین به علت داشتن منیزیم تقویت کننده ای خوب برای سیستم قلبی و عروقی خواهد بود.


بیشتر بخوانید: ۴ شیوه آسان برای در امان ماندن از حمله قلبی


وی درباره خواص دیگر ارومیه خورش بیان کرد: خورش سرشار از آهن است بنابراین سوخت و ساز بدن را بهتر کرده و انرژی بدن را افزایش می‌دهد؛ همچنین به علت داشتن پروتئین بالا برای ورزشکاران به ویژه بدنسازان مفید است، زیرا سبب تقویت عضلات بدن می‌شود.


بیشتر بخوانید: نشانه‌های حملات قلبی خاموش را بشناسید


این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: فیبر موجود در این عذا به عملکرد بهتر روده‌ها، رفع یبوست و بهبود سندروم روده تحریک‌پذیر کمکی شایان می‌کند.

عظمایی تاکید کرد: ارومیه خورش به علت وجود منیزیم، منگنز، کلسیم و ویتامین D تاثیر چشمگیری در استحکام استخوان‌ها و مفاصل دارد و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.

وی تصریح کرد: به علت وجود ویتامین‌های A ، C ، E و منگنز، خاصیت آنتی‌اکسیدانی در خورش، سیستم ایمنی بدن تقویت شده و بدن در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می شود.


بیشتر بخوانید: با نشانه‌های حمله قلبی در افراد مختلف آشنا شوید +اینفوگرافیک


عظمایی یادآوری کرد: ارومیه خورش نقش موثری در رفع کم‌خونی و درد‌های ناشی از آرتریت، افزایش طول عمر، سلامتی بدن، عملکرد بهتر مغز، تقویت حافظه، پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و کنترل قند، فشار و چربی خون دارد.

چگونه از حمله‌های قلبی در امان باشیم؟ / خورشی که با مصرف آن دیگر حمله‌های قلبی به سراغتان نمی‌آید

مواد لازم برای تهیه ارومیه خورش (پنج تا ۶ نفر)

گوشت گوسفندی خورشتی                                                  ۴۰۰ گرم
لوبیا چیتی                                                                              ۲ پیمانه
پیاز                                                                                          یک عدد
بادنجان                                                                                   ۲ عدد
گوجه‌فرنگی                                                                            ۲ عدد
رب گوجه‌فرنگی محلی                                                         یک قاشق غذاخوری
سیب‌زمینی                                                                            ۲ عدد
غوره یا آبغوره                                                                         سه تا پنج قاشق غذاخوری
کره محلی                                                                               ۲ قاشق غذاخوری
زعفران                                                                                    نصف قاشق چای‌خوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه                                                  به مقدار لازم
آب                                                                                           به مقدار لازم
روغن کنجد                                                                            به مقدار لازم

طرز تهیه ارومیه خورش

-نخست پیاز را نگینی خُرد کنید و با روغن کنجد تفت دهید سپس گوشت گوسفندی خورشتی را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و مواد را دوباره تفت دهید.
-لوبیا چیتی را که از قبل خیس کرده‌اید با مقداری آب بپزید و به سایر مواد اضافه کنید.
-سیب‌زمینی‌ها و بادنجان‌ها را جداگانه با روغن کنجد کمی سرخ و به سایر مواد اضافه کنید.
-گوجه‌فرنگی‌ها را خُرد کنید سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی محلی را به آن بیفزایید.
-کمی آب جوش به مخلوط گوجه‌فرنگی و رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید.
-مخلوط گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی و آب جوش را به سایر مواد بیفزایید.
-نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و غوره یا آبغوره را به سایر مواد اضافه کنید.
-زعفران را به خوبی بسایید سپس آن را دَم کنید.
-زعفران دَم‌کرده و کره را به سایر مواد اضافه سپس صبر کنید تا خورش به خوبی جا بیفتد.
-ارومیه خورش را همراه با پلوی زعفرانی میل کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
در امان ماندن از حمله قلبی : منع مصرف کره های صنعتی و مارگارین و روغن نباتی مایع و جامد و روغنهای سرد
جایگزینی روغن ارده و زیتون و کره گاوی طبیعی و ....

والسلام مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۹ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
عالیییی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
به به عجب خورشتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
به به عجب خورشتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
قیمه چقدر خوشمزه است