وی ادامه داد: تأمین دارو و مواد اولیه دارو، تجهیزات پزشکی، واکسن و خدمات کم نقش در این حوزه یکی از مسئولیتهای خطیر همه ماست و امروزه به دلیل کمبود ارز مشکلات تبدیل ارز به دلار و یورو مسائل انتقال ارز کشور با مشکلاتی روبهرو است و شرایط جدیدی در ایران حاکم شده است.
وزیر بهداشت اضافه کرد: امروزه برای انتقال ارز برای برخی از شرکتهایی که با ما همکاری دارند مشکلاتی به دلیل تحریمها ایجاد شده است و ممکن بوده هزینه تمام شده شرکتهای داخلی افزایش پیدا کند.
هاشمی با اشاره به اینکه در خصوص مسائلی مانند تأمین دارو ، ملزومات پزشکی و واکسن نباید هیچگونه آسیبی به مردم برسد و نگرانی برای مردمی ایجاد شود.
وی بیان کرد: اهداف کلی همه ما باید تداوم آرمانهای انقلاب در جمهوری اسلامی باشد و همه ما باید طوری نقشآفرینی کنیم تا نقشه دشمنان قسم خورده نقش بر آب شود.
وزیر بهداشت اضافه کرد: ایجاد نارضایتی و تبلیغ کمبودها، دودستگی بین مردم و تقسیم افراد جامعه به دو گروه غنی و فقیر میتواند باعث ایجاد مشکلاتی در کشور شود و همه عوامل به همراه کارآمد نشان دادن برخی افراد یا ناکارآمدی گروهی دیگر همگی از ابزارهای شناخته شده برخی دشمن قسم خورده ما بوده که بازیگر این میدان هستند و آب را در آسیاب دشمن میاندازند و باید با همه توان و هوش بالا بر این مشکلات فائق آمده و با توجه به ارتباطاتی که داریم نگذاریم مردم با کمترین مشکل روبهرو شوند.
وی با اشاره به اینکه معتقدم که قطعا میتوانیم با حمایت دستگاه ها و سازمانها ذیربط مانند سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و وزارت صنعت و همچنین بانک مرکزی بر مشکلات در چنین شرایطی پیروز شویم و خوشبختانه باید بگویم که همکاری خوبی بین سازمانهای مختلف ایجاد شده است و همچنین امیدوارم در سطوح عالی کمتر مشکلی ایجاد شود.
هاشمی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک سوم خریدها انجام شده است و تلاش میشود که تا کمترین مشکلی در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی گریبانگیر مردم شود.
وزیر بهداشت تأکید کرد: در نیمه اول سال در خصوص تأمین ارز در حوزه واردات بلاتکلیفی ایجاد شده بود که خوشبختانه با هماهنگی سازمانهای ذیربط این مسئله برطرف شده است.
وی با اشاره به اینکه در بخش توزیع ارز و نظارت بر آن سرانجام از نگاه مردم ایران به یک نقطه قابل قبولی رسیدهایم و همه ما باید کمک کنیم تا اطلاعات ستاد سازمان غذا و دارو به طور کامل تکمیل شود.
هاشمی با اشاره به اینکه رئیس سازمان غذا و دارو قبلی با عنوان دبیر ستاد تدابیر ویژه وزارت بهداشت منسوب شده است که در خصوص مباحث دارو، ملزومات مصرفی، تجهیزات پزشکی و مسائل مالی هر هفته جلساتی را در وزارت خانه تشکیل میدهند، افزود: استفاده از اطلاعات کامل باعث شده دیدبان ما درست و اطلاعات ما کم نقش باشد که در این صورت خیلی سریع متوجه کمبودها میشویم.
وزیر بهداشت اضافه کرد: نظارت بر حوزه دارو از طریق نرم افزار انجام میشود و باید اعتماد کامل در این مسیر داشته باشیم و اطلاعات را از طریق نظام کسب اطلاعات سریع و حوزه واکنشگری به دانشگاههای علوم پزشکی سطح کشور فرستاده تا نظارت بر دارو و شرکتهای پخش انجام شود.
وی با اشاره به اینکه امروزه هر نوع احتکاری در چنین شرایطی جرم محسوب میشود و با متخلفان برخورد خواهد شد.
هاشمی ادامه داد: کار پزشکی یک کسب و کار ساده نبوده بلکه یک مسئولیت اجتماعی و انسانی است و کسی که لباس سفید را بر تن میکند در چنین شرایطی باید به بهترین نحو عمل کند تا سابقه درخشانی از پزشکان در ذهن مردم حک شود.
وزیر بهداشت ادامه داد: برخی از افراد دوران دفاع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را به طور کم و بیش تجربه کردهاند زیرا در آن سالها کشور در تحریم بوده و دچار کبودهایی بوده است.
وی با اشاره به اینکه مردم اگر تخلفی از داروخانهها و شرکتهای پخش مبنی بر تحویل ندادن دارو مورد نیاز مردم را مصاحبه کردهاند باید سریعا آن را از طریق سامانه 190 باید به وزارت بهداشت اطلاع بدهند، گفت: در شرایط امروزه جرم افرادی که دچار تخلف شده چندین برابر است و ما نظارتهای دقیق در شرایط عادی داشتهایم.
وزیر بهداشت اظهار کرد: حتما با کمبود ارز مواجه خواهیم شد و به نوعی عده ای میخواهند مشکلاتی در تامین دارو و تجهیزات پزشکی ایجاد کنند اما آنچه مسلم است این بوده که انباید اجازه بدهیم چنین فضایی در جامعه حاکم شود.
هاشمی با اشاره به اینکه امروزه شرایط کشور با قدیم فرق میکند و با افرادی مواجه هستیم که به اندازه کافی دردسر و مشکلات دارند، افزود: متأسفانه برخی افراد سودجو در این شرایط کشور که به اشتباه لباس پزشکی به تن کردهاند و به اندازه کافی در این مسیر سوء استفاده میکنند؛ بنابراین باید ملاحظات هم سن بودن، آشنایی و همشهری بودن را کنار بگذاریم و با افراد متخلف به طور کاملاً جدی برخورد کنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: معتقدم که امروزه باید متفاوت عمل کنیم و اجازه ندهیم تا برخی از افراد از لباس پزشکی سوء استفاده کنند.
هاشمی با اشاره به گزارش دادستانی به قوه قضاییه مبنی بر احتکار دارو در داروخانه ها بیان کرد: هیچ تخلفی مبنی بر احتکار دارو وجود نداشته است و اکثر داروخانه ها در شرایط فعلی برخوردی مناسب با مردم دارند همچنین در این شرایط انجمنها میتوانند کمک بزرگی به ما کنند تا فضا آلوده نشود.
وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی قیمت خدمات کالا افزایش داشته است ولی میزان قیمت دارو افزایش زیادی در کشور نداشته است، افزود: برخی اقلام به میزان کمی افزایش قیمت داشته است که در این شرایط کشور قابل قبول است و اگر ما از این افراد قدرشناسی نکنیم جرم مرتکب شدهایم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه برخی افراد خدمات ارزشمند پزشکان را لکهدار میکنند و وزارت بهداشت با چنین کسانی برخورد شدیدی خواهد داشت، تأکید کرد: در بروزرسانی کمبودها با متخلفان به طور قاطع در حوزه دارو برخورد میشود و معتقدم که نظارت روی دارو بسیار راحتتر از تربیت پزشکی است زیرا از مرحله بارگیری تا رسیدن به دست مصرفکننده تحت نظارت ما قرار دارد و اگر اشکالی در پخش یا داروخانهها وجود داشته باشد بر اساس مصوبه ستاد با متخلفان به شدت برخورد میشود.
هاشمی اضافه کرد: به دلیل اینکه شرکتهای پخش ارز دولتی دریافت و در قبال آن متعهد شده تا دارو و تجهیزات پزشکی وارد کنند، افزود: اگر دارو یا تجهیزات پزشکی در انبارها انباشته باشد با افراد متخلف با شدت برخورد میشود اما به طور کلی وزارت بهداشت مسئول پخش و توزیع داروها را حتی در داروخانهها به طور کامل نظارت میکند.
وزیر بهداشت در خصوص کنترل نسخ گفت: کنترل نسخه یکی از کارهای مهم به ویژه در زمینه داروهای خاص بیماران خاص و حتی پزشکان خاص محسوب میشود زیرا این کار به چرخه تأمین دارو آسیب جدی وارد میکند و از سازمان نظام پزشکی درخواست میکنم با استفاده از ابزارهایشان به کمک تعزیرات استان با هر گونه کج رفتاری در زمان تحریم برخورد کند تا از ورود هر گونه کمبود یا مشکلی در کشور پیشگیری شود.
هاشمی ادامه داد: متأسفانه برخی داروها در داروخانهها مورد تأیید سازمان غذا و دارو نیست که بر اساس مصوبه مجلس پزشکان حق ندارند این داروها را تجویز کنند در صورت انجام این کار بر اساس قانون مجازات اسلامی سازمان نظام پزشکی برای اینگونه افراد پرونده تشکیل داده و برخوردهای لازم و قانونی انجام میشود که البته باید بگویم برخی از داروهای خاص که مورد نیاز بیماران خاص بوده که به وسیله انجمنهای علمی و اساتید سازنده مورد تأیید قرار گرفته از این دستورالعمل مستثنی است.
وی با اشاره به اینکه بیماران خاص تالاسمی، هموفیلی، کلیوی و سرطانیها نباید هیچ گونه مشکلی داشته باشند، افزود: امروزه نسبت به گذشته شرایط برای بیماران خاص و مراقبت از آنها سختتر شده است به طوری که در خانوادههایی که سه بیمار تالاسمی وجود دارد این مسئله تأثیر زیادی در سبد هزینه خانوار میگذارد و باید در چنین مواقعی خود را جای مردم فقیر گذاشته که دارای مشکلات متعددی هستند.
هاشمی با اشاره به اینکه بیماران خاص عارضههای ارثی را تحمل میکنند و ما باید تلاش کنیم تا از نظر معیشتی مشکلی برای آنها ایجاد نشود، افزود: باید تلاش کنیم باری از دوش بیماران خاص برداریم و وزارت بهداشت بر اساس راهنماهای بالینی و ابزارهایی که در دست دارد با کمک بیمه و معاونت درمان دانشگاهها سعی کرده تا به کمک بیماران خاص بیاید.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه نباید اجازه دهیم که در چنین شرایطی افراد به مردم آسیب جدی وارد کنند، افزود: سازمان غذا و دارو اجازه نمیدهد در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی مشکلی برای مردم ایجاد شود و خوشبختانه باید بگویم که تولیدکنندگان و واردکنندگان مواد اولیه دارویی در این زمینه کوتاهی نمیکنند بلکه معتقدم که این گونه افراد از ما دلسوزتر هستند و به طور کلی تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو و مواد اولیه دچار مشکلاتی بوده که وزارت بهداشت در حال برطرف کردن آنهاست.
هاشمی با اشاره به اینکه 25 درصد از پول تزریق شده به دانشگاهها جهت پرداخت بدهی آنها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است، ادامه داد: تولیدکننده و واردکننده مهمترین نقش را در چنین شرایطی میتوانند ایفا کنند و از همه درخواست دارم اگر تخلفی مشاهده شد سریعاً آن را به وزارت بهداشت اطلاع داده تا هر چه سریعتر مشکلات و موانع اصلاح شود.
وی بیان کرد: افرادی که دوران بچگی و نوجوانی را در زمان جنگ گذراندهاند میفهمند که کمبود به چه معنایی است.
هاشمی اضافه کرد: امروزه برخی افراد که نمیخواهند کشور سر و سامان پیدا کند؛ در چنین شرایطی مسئولیتهای بزرگی را قبول کرده و به ما کمک میکنند که کمترین مشکل و گرفتاری در این زمینه ایجاد شود.
وی افزود: در دولت یازدهم و حتی دوازدهم مذاکراتی شروع و در نهایت معاهدهای به نام برجام به امضا رسید که آمریکا به طور یک جانبه از آن خارج شد و تحریمهای ثانویه را علیه کشورمان آغاز کرد.
هاشمی با اشاره به اینکه آمریکا کشورهای دیگر را با خود همراه کرده تا تحریمهایش علیه ایران مؤثر واقع شود و نفت ایران به فروش نرسد، افزود: آمریکا با این کار خود میخواهد ایران با دست خالی وارد مذاکرات شود که نتیجه آن کاملاً مشخص است اما بر خلاف تصور مسئولان آنها، کشور ما مانند شاه سعودی و کشورهای منطقه نیست؛ زیرا آمریکا میخواهد ایران مانند کشورهای منطقه یک رابطه نوکری ایجاد کند که ما آن را نمیپذیریم.
وی اضافه کرد: مردم ایران بارها در چنین شرایط سختی امتحان خود را پس دادهاند که این شرایط کاملاً تحمیلی و اجتنابناپذیر است.
هاشمی با اشاره به اینکه ما باید با واقعیت کنار آمده و از این شرایط به وجود آمده استفاده کامل را ببریم، افزود: باید شرایط را هموار کنیم و اقتصاد مقاومتی را به شکل واقعی در کشور اجرا کنیم.
وی در خصوص حرفهای ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت: ترامپ با حرفهایش سعی دارد آسیب جدی به کشور وارد کند و تحریمهای خود را در زمینه انتقال پول، خطوط هوایی و بانکها ایجاد کرده است ولی معتقدم که آمریکا به طور غیرمستقیم به کشورمان کمک کرده تا وحدت ملی با هرگونه سلایق و طرز تفکری شکل بگیرد و همگی اختلافات خود را کنار گذاشته و با کمک به یکدیگر سعی داشته این مصیبت را با کمترین خسارت و آسیبی پشت سر بگذارند.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اینکه ما باید از فرصت موجود استفاده کرده و از تولید داخل نهایت حمایت را داشته باشیم، افزود: همه گروههای پزشکی باید باور کنند که میتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم و در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی اقدامات مؤثر و کافی انجام دهیم.
وی تأکید کرد: با توجه به حمایتهای انجام شده تجهیزات پزشکی رونق میگیرد و مسیر تولید در داخل کشور هموار میشود و معتقدم کالایی که در داخل کشور تولید میشود از نظر کیفیت مشابه نوع خارجی است به همین دلیل نباید معادل دارو و تجهیزات خارجی مشمول ارز دولتی کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه باید سفره را کوچک کرد، افزود: عدهای خاص بوده که بنا نیست که سفرههایشان را کوچکتر کنند و این مسئله میتواند باعث بروز مشکلاتی شود.
قاضیزاده هاشمی اضافه کرد: پرداخت مالیات غیر واقعی بوده و سالهاست که شاهد واقعی کردن مالیات در کشور هستیم که در این صورت سفرههای مردم و حوزه وزارت بهداشت کوچکتر شده تا مردم آسیب کمتری ببینند.
وی اظهار کرد: معتقدم که دارو و مواد اولیه دارو باید در زمان مقرر وارد بازار شود تا مردم کمترین آسیب را ببینند و همینجا به مردم اطمینان میدهم که سریهای داخلی از نظر کیفیت مشابه نوع خارجی بوده و وزارت بهداشت در این زمینه سخت گیریهای لازم را انجام میدهد.
وزیر بهداشت گفت: فرصت معتنمی ایجاد شده است که از تولیدات داخلی استفاده کنیم و امیدوارم که هیچ گونه تخلفی در چنین شرایطی ایجاد نشود و نسبت به مشکلات مردم غیرتی و تعصبی برخورد کنند؛ اگر در حوزه کاری مدیری احتکار دارویی گزارش شد و خدایی نکرده داروی قاچاق در زنجیره توزیع کشف شد به شدت با متخلف برخورد کند و حتما باید مدیران تصمیماتی بگیرند تا کمترین اشکال به آن وارد شود.
قاضیزاده هاشمی یادآوری کرد: از رسانهها درخواست میکنم که در خصوص وضعیت دارو و واکسن سوال نکنند، زیرا این جلسات نشان دهنده این است که همه مسئولان ذیربط در حال تلاش هستند که مردم آسیبی نبینند و کمبودی در زمینه دارو و واکسن در کشور ایجاد نشود.
انتهای پیام/