به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛فرهاد اقطار رئیس دبیرخانه مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی با انتقاد از وضعیت فعالیت برخی خیریهها و عدم نظارت بر آنها گفت: مردم همیشه با شک و تردید کمکهای خود را به برخی از خیریهها واریز میکنند و مطمئن نیستند که آیا این کمکها در آنجایی که میخواهند هزینه میشود یا خیر و شاید دلیل اینکه مشارکتهای مردمی از دولت به سمت سلبریتیها رفته، همین عدم اعتماد باشد که باید برگردد.
طراحی سایت جمعآوری کمکهای مردمی
وی ادامه داد: در تمام دنیا ساختاری تعریف شده که آیا خیریهها میتوانند پول جمع کنند یا خیر، به همین دلیل بهزیستی طبق دستورالعملی که به زودی اعلام میکنند سایتی طراحی کرده که از پایینترین سطح مراکز غیرانتفاعی و خیریه اگر پولی جمعوری شود، باید در این سامانه اعلام و ثبت شود.
رئیس دبیرخانه مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی گفت: سایت ثبت کمکهای مردمی «ارمغان» به گونهای است که کمکهای ثبتشده ظرف ۲۴ ساعت به خیر پیامک میشود و به او میگوید که پولش ثبت شده و آن مؤسسه یک ماه فرصت دارد با پول یا کالای جمعآوری شده کمکهای انجام شده را به خیّر اطلاع دهد.
وی در پاسخ به اینکه نظارت بر کارهای مؤسسات چگونه انجام میشود، گفت: در این سیستم داشبوردی تهیه شده که فعالیت مراکز را به طور دقیق رصد میکند و براساس آن یارانهای که به این مراکز داده میشود متناسب با کمکهای انجام شده پرداخت میشود، بعضا میبینیم مشارکتی که در یک مرکز جذب میشود، ولی بیش از مددجویانی است که در آن مراکز وجود دارند و این شکبرانگیز میشود.
بیشتر بخوانید:خیریه ها برای جمع آوری فطریه باید از کمیته امداد مجوز بگیرند
درآمد میلیونی برخی خیریهها ظرف چندشب تبلیغ در تلویزیون
وی گفت: حتی در تبلیغات تلویزیونی مؤسساتی معرفی شدهاند که ظرف چند شب درآمد میلیاردی داشتهاند که این تخلف است، در حالی که این مرکز گنجایش جذب ۲ میلیارد تومان نداشته است.
رئیس دبیرخانه مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی گفت: بنابراین اگر نیاز یک مرکز خیریه با کمکهای جمعآوری حل شود، در سیستم جدید مشخص خواهد شد.
وی در مورد موارد تخلف گزارش شده گفت:، چون مراکز شفاف گزارش نمیدادند، نمیتوانستیم با آنها برخورد کنیم و برخورد ما فقط در حد گزارشدهی مردم بوده است.
وی ادامه داد: این تخلفات بر انواع خدمات و کمکهای نقدی و کالا وجود داشته است، مثلا مرکزی میزان گوشتی که دریافت کرده بیش از نیازش بوده بنابراین مجبور شدیم آن را به مراکز دیگر یا شیرخوارگاهها بدهیم.
جمع آوری کمک توسط سلبریتیها تخلف است
وی با بیان اینکه سرکشی و نظارت به همراه اعلام تخلف از سوی مردم انجام شده، در پاسخ به اینکه برخی از سلبریتیها کمکهای جمعآوری شده را هزینه نمیکنند، گفت:این تخلف است، در دنیا چنین چیزی وجود ندارد که یک فرد حقیقی شماره حساب اعلام کند چرا که خزانهداریهای کشورهای پیشرفته به آنها اجازه نمیدهند و حسابهایشان را مسدود میکنند و بر آن کمکها مالیات بسته میشود.
اقطار گفت: ما قدری کمکاری کردهایم که مردم به ما اعتماد نمیکنند و به سلبریتیها اعتماد میکنند، بنابراین سعی کردهایم در دستورالعمل جدید جذب و مشارکتها بررسیهای جدی داشته باشیم.
پلمب یکباره خیریههایی که بیش از ۵۰۰ میلیون تومان تخلف میکنند
وی تصریح کرد: اگر مؤسسهای کمتر از پانصد میلیون تومان تخلف داشته باشد، کتبا به آن تذکر میدهیم و اگر سه بار تکرار شد، آن مرکز پملب میشود، اما چنانچه تخلفش بیش از ۵۰۰ میلیون تومان باشد به یکباره مرکز بسته خواهد شد.
رئیس دبیرخانه مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی گفت:در سال گذشته تخلفات این چنینی از سوی مؤسسات خیریه به اندازه انگشتان دست بوده و این در حالی است که سرمایه اجتماعی در حال کاهش هستند و آن را در صفحات مجازی میبینیم، از طرفی برخی از سلبریتیها بدشان نمیآید که از این فضاها به نفع خود استفاده کنند.
وی گفت: این سؤال مطرح است اگر هنرمندی کمکی را جمع آوری کرده چرا تاکنون در حسابش نگه داشته؟ در زلزله کرمانشاه از همان روزهای اولیه که سرکشی کردیم شرایط خوبی وجود نداشت و این پولهای جمعآوری شده باید همان روزهای اول برای رفع نیازهای اصلی هزینه میشد نه اینکه یک سلبریتی بیاید و بگوید شهرک فرهنگی احداث میکند. فردی که آسیب دیده، خانه ندارد آن وقت برای ده سال دیگرش میخواهند هزینه کنند.
دعوت از سلبریتیها و مقاومت برخیها در برابر بهزیستی
اقطار گفت: ما به موضوع سلبریتیها ورود کردهایم، قبل از عید اکثر سلبریتیها را دعوت کردهایم، اما برخی از آنها مقاومتهایی کردهاند، در حالی که به ما به عنوان یکی از اصلیترین دستگاههای نظارتی باید پاسخ دهند.
رئیس دبیرخانه مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی گفت: صرفا به این جهت که فردی معروف است و قابل اعتماد عدهای در جامعه قرار دارد کفایت نمیکند که پول جمعآوری کند، اگر اتفاق ناگواری مجددا در کشور افتاد، عملکرد ناقص این سلبریتیها باعث میشود مردم دیگر به آنها اعتماد نکنند.
وی ادامه داد: از طرفی وظیفه سیستم بانکی است که شماره حساب این سلبریتیها را بررسی و به ما اعلام کند که کمکها در حسابشان باقی مانده، هزینه شده یا خیر.
وی تأکید کرد:سلبریتیها باید به بهزیستی پاسخگو باشند، یادم میآید خانمی از جامعه سلبریتی اعلام کرده میخواهد با پولهای جمعآوری شده، کلنگزنی مکانی را آغاز کند، اما تاکنون کار جدی از وی دیده نشده است، در واقع برخیها شوی تبلیغاتی راه میاندازند، پولها در حسابشان مانده و سودهای چندصد میلیاردی حرام به جیب میزنند و به نظر میرسد نظام بانکی باید با آنها برخورد کرده و حسابشان را مسدود کند.
نظارت شهردار و چهار خیر بر کمکهای مردمی
رئیس دبیرخانه مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی در مورد دستورالعمل جذب مشارکتها گفت:این دستورالعمل مصوب شورای سازمان بهزیستی را گرفته، چرا که بهزیستی برخلاف کمیته امداد که پول را خودش جمع و خودش هزینه میکند، شورایی متشکل از نمایندگان وزارت کشور، رفاه، امام جمعه استان، نماینده، ولی فقیه، شهردار و چهار خیر باید هر شش ماه یکبار گزارشهای مشارکتهای بهزیستی را بررسی کنند، بنابراین این دستورالعمل جدید باید در این شورا مصوب شود.
وی گفت: واریز کمکهای خاص به بهزیستی و شیرخوارگاهها را خودمان هزینه میکنیم، اما کمکهای عام را به این شورا باید اطلاع دهیم.
منبع: فارس
انتهای پیام/