به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، غلامرضا پناه سرپرست معاونت اقتصادی منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: تمرکز بر برنج و تبدیل شدن به یک هاب فراوری و توزیعی برنج یکیاز اهداف و ماموریتهایی است که برای منطقه آزاد چابهار دیده شده است.
وی افزود: برنج وارداتی ایران از هند و پاکستان تامین میشود و چابهار و منطقه آزاد آن بهواسطه نزدیکی به این دو کشور؛ واردات و فرآوری برنج را بهصرفه و اقتصادی میکنند. برای این مهم شهرک تخصصی برنج در منطقه آزاد چابهار تعبیه شده است.
سرپرست معاونت اقتصادی منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: در این شهرک ۱۴ واحد تولید و فراوری برنج با ظرفیت ۳۵۰ هزارتن در سال فعالیت میکنند؛ برنج بهصورت خام از پاکستان وارد میشود و در این شهرک فراوری و بستهبندی میشود.
پناه گفت: این شهرک هماکنون با نصف ظرفیت اسمی درحال فعالیت است؛ این شهرک توانایی فراوری، بستهبندی و توزیع همه ۵۰۰ هزارتن برنج وارداتی هند و پاکستان را به ایران دارد و این فراوری و توزیع را با قیمتی اقتصادی و بهصرفه انجام میدهد.
سرپرست معاونت اقتصادی منطقه آزاد چابهار گفت: هماکنون هرمقدار برنج که در این ۱۴ واحد تولید میشود در بازارهای مصرف عمدتا در تهران و مشهد بهفروش میرود؛ ۱۵ کارخانه و واحد دیگر هم درخواست مجوز برای شروع کار کردند که به ۵ واحد در سال ۹۷ مجوز اعطا شده است.
وی افزود: همچنین مذاکراتی هم با برخی شرکتها و برندهای بهنام داخلی و خارجی برای حضور در این شهرک انجام گرفته است که قطعا با رسیدن به ظرفیت ۵۰۰ هزارتن هم اشتغالزایی بالایی برای بومیان ایجاد میشود و هم واردات و توزیع برنج در چابهار به صرفه و اقتصادی میشود.
انتهای پیام/ع