رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر گفت: براساس استاندارد‌ها هر سه هزار هکتار عرصه طبیعی باید توسط یک محیط بان حفاظت شود، اما ۲۲۰ هزار هکتار از مناطق و عرصه‌های شهرستان کاشمر تنها توسط ۸ محیط بان حفاظت می‌شوند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ؛ ‌مهدی جمعه پور رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر در بازدید خبرنگاران از تنها سایت پرورش قوچ و میش اوریال خراسان رضوی در کاشمرگفت: منطقه شکار ممنوع سید مرتضی با 60 هزار هکتار، حصارک بخش کوهسرخ با 70 هزار هکتار و مناطق دشتی با 100 هزار هکتار تنها توسط 8 محیط بان حفاظت می‌شود.

جمعه پور تعداد محیط بانان کاشمر را پائین‌تر از نُرم کشوری دانست و افزود: به رغم اینکه هر 3000 هکتار باید توسط یک محیط‌‍بان حفاظت شود، اما 220 هزار هکتار از مناطق شهرستان کاشمر تنها توسط 8 محیط بان حفاظت می‌شوند.

وی اظهار کرد : همه این مناطق با تلاش‌های شبانه روزی محیط بانان حفظ شده به طوریکه جمعیت حیات وحش شهرستان از ثبات نسبی برخوردار است و در چند سال گذشته جمعیت حیات وحش منطقه رو به افزایش بوده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر گفت :  تنویر افکار عمومی یکی دیگر از وظایف محیط زیست است و در این راستا اولین مدرسه زیست محیطی استان در کاشمر افتتاح شده است.

وی  افزود: در بخش پسماند که توسط انسان‌ها تولید می‌شود سرانه تولید زباله در شهر 850 گرم و در روستا 250 گرم  است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر گفت: در گذشته به دلیل نبود مدیریت در هر روستا یک چاله زباله وجود داشت که موجب پراکنده شدن زباله‌ها و آلوده کرده محیط می‌شد ؛ اکنون با اقدامات انجام شده 100 درصد روستا‌ها ساماندهی شده اند ودر تلاش هستیم مدیریت پسماند از داخل خود خانه‌ها انجام شود و تفکیک زباله صورت گیرد.

جمعه پوربا اشاره به اینکه از ابتدای شروع سال تحصیلی جدید بیش از 20 برنامه پاکسازی نخاله از معابر و ورودی روستا‌ها و 20 برنامه پاکسازی با حضور مردم در روستا‌ها انجام شده است گفت: طی تعاملی که با  قوه‌قضائیه صورت گرفته اکنون حکم‌هایی صادر می‌شود که متخلفان محکوم به پاکسازی مناطق مختلف می‌شوند.

وی افزود: تاکنون بالغ بر هزار ساعت حکم صادر شده و افراد متخلف محکوم به پاکسازی حاشیه جاده‌ها شده اند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمربیان کرد :خشکسالی 17 ساله در منطقه کاشمر یکی از بحران‌های طبیعی است و این قضیه نه تنها موجب ضعیف شدن پوشش گیاهی شده است بلکه جامعه روستایی به خاطر تامین علوفه دام‌های خود به طبیعت خسارت وارد می‌کنند.

جمعه پور ادامه داد : خشکسالی موجب افت و کاهش 1 تا 3 متری آب‌های زیرزمینی شده است وبه رغم اینکه در خشکسالی قرار داریم، اما می‌توان با بازچرخانی آب بخشی از مشکلات را رفع کرد.
 

وی  گفت: روزانه 150 متر مکعب در شهرک صنعتی فاضلاب تولید می‌شود و می توانیم با ایجاد تصفیه خانه از آلودگی محیط زیست جلوگیری کنیم و  از 150 مترمکعب مجدد استفاده نماییم .

جمعه پور اظهار کرد: با شرایط فعلی پروژه‌ای مهمتر از تصفیه خانه در کاشمر نداریم ولی به رغم اینکه از شش سال قبل پیگیر احداث آن در شهرک صنعتی کاشمر هستیم اما تاکنون به نتیجه نرسیده ایم .


انتهای پیام // و .ت
 
 

افتتاح اولین مدرسه زیست محیطی استان در کاشمر

 
 
 
برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.