صابر قدیمی گفت: ترانه‌های امروز به شدت سطحی شده اند و البته مخاطب هم ترانه‌های سطحی را بیشتر می‌پسندد.

صابر قدیمی شاعر و ترانه سرا، در گفتگو با خبرنگار  حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه روایت یک مطلب به صورت‌های مختلف همواره در ادبیات ما رواج داشته است،گفت: شعر سبک خراسانی، شعر توصیف، توصیف  معادل تخیل  و تخیل جزئی از شعر است.

وی در ادامه وظایف شاعر را چنین تشریح کرد: شاعر موظف به توصیف مطلب است و صدور حکم کلی درباره مطلب در حوزه وظایف او نیست. ماهیت ترانه نیز  توصیف است؛ البته ترانه های امروز به شدت سطحی شده‌اند و مخاطب هم ترانه های سطحی را می پسندد.

این شاعر کاهش مطالعه شاعران را دلیل سطحی شدن ترانه‌های امروزی دانست و افزود:  شاعرانی که امروزه ترانه می‌سرایند آشنایی چندانی با زبان فارسی ندارند و با میراث ادبی ما ناآشنا هستند. بنابراین با به کار بردن کلمات  سطحی چون«دیوانه» بُعد توصیفی ترانه را از آن می‌گیرند. به گونه‌ای که با حذف یکی از کلمات سطحی‌ از اثر شاهد از هم گسیختگی ترانه خواهیم بود.

قدیمی با اشاره به اینکه ترانه نیز همچون سایر ابعاد زندگی انسان امروزی به سرعت پیش می‌رود، اظهار کرد: ترانه خوب مانند کباب برایمان مفید است اما متاسفانه ترانه های امروز همچون آدامس، فقط برای بوییدن و دورانداختن تولید می‌شوند. امروزه سلیقه اکثر مخاطبان  به سمت شنیدن ترانه‌های ضعیف رفته است.

این ترانه‌سرا از  اعتراض های کاربران فضای مجازی از تولید ترانه‌های ضعیف خبر داد و گفت: برخی از مخاطبان ترانه که علاقه مند به شنیدن ترانه‌های کیفی هستند، تلاش می‌کنند که در فضای مجازی نسبت به تولید ترانه‌های ضعیف اعتراض کنند. این اعتراض‌ها ترانه سرا را مجبور می‌کند، از ترانه های ضعیف فاصله بگیرد و کیفیت آثارش را ارتقا بدهد. بنابراین به نظر می‌رسد اوضاع ترانه در آینده بهتر از امروز خواهد شد.

انتهای پیام/

ارزیابی ترانه های امروز توسط یک شاعر

 

برچسب ها: ادبیات ، ترانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.