به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نادربرهانی مرند دبیر سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در سخنان ابتدایی خود با تشکر از حضور خبرنگاران، عذرخواهی خود را به دلیل برخی عدم پاسخگویی های اخیر به اصحاب رسانه عنوان کرد و گفت: من اهل رسانه هستم و احساس وظیفه میکنم تا همیشه در مقام پاسخگویی و مشاوره در کنار خبرنگاران باشم.
وی افزود: تا کنون ۳ نشست رسانهای را برای سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر تعریف کردیم که امروز نخستین نشست را داریم و همزمان با شروع و پایان جشنواره این فرصت دوباره فراهم خواهد شد.
دبیر سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر ادامه داد: حدود دو ماه گفتگوی شبانه روزی برای نوشتن فراخوان زمان صرف شد و ما معتقدیم فراخوان ما ادامه منطقی روند چند سال اخیر است؛ البته در این چند سال جشنواره با تمام کاستی ها و فزونی ها به بلوغ خود نزدیک شده است.
برهانی مرند در خصوص تغییر زمان برگزاری جشنواره، گفت: ما با سه فرصت روبرو بودیم؛ دهم تا بیستم بهمن ماه ایام فاطمیه است و از سوی دیگر دی ماه هم زمان خوبی نبود از این رو بهمن ماه را در نظر گرفتیم اما به دلیل همزمان نشدن با جشنواره فیلم فجر تصمیم گرفتیم همزمان با جشنواره موسیقی فجر برگزار کنیم؛ البته همزمانی با جشنواره موسیقی هم مشکلات خاص خود را داشت اما به هر حال این دوره را در نظر گرفتیم.
وی به دلیل همزمانی جشنواره تئاتر با جشنواره موسیقی گفت: تالار وحدت را به مدت 5 روز برای جشنواره در اختیار داریم و اگر باز هم به مکان احتیاج داشتیم در جستجوی فضاهای مشابه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه فراخوان امسال کمی واقع بینانهتر است، ادامه داد: روال همیشگی فراخوان جشنواره، تبدیل به یک آیین نامه شده است. شاخصهای واقع بینانه بودن این فراخوان که شامل شرایط خاص تئاتر امروز و ورود تئاتر خصوصی و جوانان بیشمار و نسل تئاتری و نوع نگاهشان که متفاوت تر از سالهای قبل است، شبیه دوره های گذشته تئاتر است.
برهانی مرند گفت: چه معتقد باشیم چه نباشیم تئاتری ها دوست دارند در جشنواره رقابتی شرکت کنند و می خواهیم به همه صنوف و گروه ها احترام بگذاریم.
وی با بیان اینکه امسال کامل ترین دوره ای است که جشنواره تئاتر فجر برگزار می شود و گفتمان ما مرور محور است، گفت:ما امسال دو وظیفه داریم یک انتخاب گر خوب و دو برگزار کننده خوبی باشیم. اما بیشترین شاخصه امسال، تاکید ما روی برگزار کننده است.
وی با بیان اینکه جشنواره امسال تشریفاتی است نه تجملاتی ادامه داد: حق مخاطب است که در جشنواره ای فراخور شان و احترام خود شرکت کند. اگر امسال ۲۰ درصد هم موفق شویم رضایت نسبی حاصل خواهد شد و شاخصه بعدی توجه به استان ها خواهد بود.
برهانی مرند در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید منظور از فراخوان آرمانی و اضافه شدن بخش تئاتر انقلاب چیست؟ گفت: همه نمایشها جای دیگری تولید می شوند، ما در انتخاب ها دقت خواهیم کرد تا نمایش ها در وهله اول صد در صد کیفی و دارای خلاقیت، اخلاق و انضباط باشند. این بخش چهل سالگی بخش جداگانه ای نیست و روح این ۴۰ سالگی در سایر آثار ساری و جاری است.
وی ادامه داد:قطعا نمایشگاه داریم و سمینار خواهیم داشت ولی اجازه دهید تا زمان قطعی شدن درباره آن، چیزی به طور قطعی نگفته باشم البته به فراخور ۳۷ سال تدبیر و تدبر، این فراخوان را نوشتیم و تاکید می کنم این جشنواره ادامه منطقی جشنواره قبلی خواهد بود.
پرسش بعدی در خصوص بخش بین الملل و بی ثباتی بازار این روزهای ارز بود که برهانی مرند در پاسخ گفت: ما به این مساله دقت کرده ایم گمان بر این است که دوستان ما را تنها نخواهند گذاشت و سعی خواهیم کرد در انتخاب ها به این مشکلات توجه کنیم، من دلم روشن است. قطعا هوشمندانه تدبیر می کنیم تا انتخاب هایمان خیلی در تعارض با مسائل اقتصادی روز نباشد.بودجه امسال مانند سال گذشته است، رشد آنچنانی نداشتیم و امیدواریم از ارز دولتی استفاده کنیم.
وی در خصوص کوچک شدن بخش بین الملل و وعده دبیر قبلی جشنواره مبنی بر جداشدن بخش بین الملل و برگزاری مجزای آن، گفت: شخصا به جدا شدن بخش بین الملل معتقد نیستم؛ البته موضوع با تصمیم و نظر یک نفر نیست و باید زمان بیشتری برای این تصمیم گذاشت.
برهانی مرند در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص تئاتر شهرستان ها و کیفیت آثار رسیده در مقایسه با آثار تهران گفت: بچه های استان ها با وجود مشکلات عدیده مالی و فرهنگی گاهی اوقات یک سرو گردن نسبت به آثار تهران بالاتر هستند.
دبیر سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر گفت:امسال از روی فیلم قضاوت نخواهیم کرد.
برهانی مرند در ادامه جلسه در پاسخ به بخش عکس و پوستر جشنواره و رضایت نداشتن سال گذشته از پوستر جشنواره گفت: شخصا ترجیح می دهم جشنواره مختصر و مفیدی از جمله در عکس و پوستر داشته باشیم .با مدیران بخش های مختلف مشورت و هماهنگی صورت گرفت البته بخش پوستر و عکس مهم است اما در حد واندازه خودش به آن پرداخت.
برهانی مرند گفت: یک نکته جالب امسال گزینش بخش شرکت کننده است که از همان اول در اختیار هنرمند است و هنرمند براحتی خودش تکلیفش را مشخض می کند.
دبیر جشنواره در خصوص جشنواره دوره گذشته گفت: دوره مهندس پور(دبیر جشنواره دوره قبل) دوره خوبی بود البته ایشان کمی بدشانسی آورد،سال های آینده فرصت قصاوت بهتری از ایشان خواهد بود،ما از گروه مهندس پور برای این دوره از جشنواره کمک خواستیم حتی فراخوانی که قبلا طراحی کرده بود را مورد مطالعه قرار دادیم البته دو بخشی بودن جشنواره پروسه ای است که نیازمند زمان است و باید بررسی شود.
سعید اسدی دبیر بخش بین الملل جشنواره در این بخش به ارائه آماری درحوزه بین الملل پرداخت و گفت:مهمانان خارجی که حضور آنها در معرفی آثار ایرانی نقش بسزایی خواهد داشت وملاقات هنرمندان و گفتگوها و ایجاد فضاهای ارتباطی از جمله برنامه های بخش بین الملل جشنواره است.
وی افزود:ما به دلیل طولانی شدن فرآیند انتخاب جناب برهانی، فراخوان کلی بین المللی که جشنواره های ما را معرفی می کرد در همان ابتدا برای گروه ها ارسال کردیم و در همان زمان پیشنهاداتی را دریافت کردیم.
اسدی گفت:در حال حاضر در حال مذاکره با کمپانی ها هستیم و ۸۴ گروه ، تمایل خود را برای شرکت در بخش بین الملل اعلام کرده اند.
وی با بیان اینکه در بخش بودجه فقط بودجه ریالی مد نظر نیست، گفت:هماهنگی با دولت در این تبدیل ارز قطعا نتیجه خوبی خواهد داشت. توجه کنید که کمک بین المللی به گروه های منتخب جشنواره عرفی است که باید صورت بگیرد. در این دوره جشنواره ۵ مدرس بین الملل هم خواهیم داشت.
اتابک نادری دبیر بخش استان های جشنواره در توضیح کوتاهی درباره حوزه کاری خود گفت: امسال آثار توسط تیم انتخاب شده و پس از جشنواره استانی به صورت زنده بازبینی خواهد شد.شروع جشنواره در استان ها در تاریخ ۱۵ مرداد در اردبیل و خراسان شمالی است و ۲۷ شهریور آخرین روز جشنواره استانی است.ما از بیست و هفتم بازبینی ها را بصورت زنده خواهیم داشت البته انتخاب شیوه ارزیابی به اختیار گروه خواهد بود. گروه مقید است انتخاب کند به صورت زنده ببیند یا فیلم ببیند.
انتهای پیام/