پارک علم و فناوری مکانی است برای پذیرش این ایده ها، زیرا با هدف کلی توسعه فناوری و کسب و کارهای دانش محور تشکیل شده‌ و با توجه به وضعیت محیطی و سیاست‌گذاری‌‎های کلان، چشم‌اندازها و مأموریت‌های متفاوتی را دنبال می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛    پارک‌ها ی علم و فناری دارای ساز و کار زیرساختی مهمی هستند که باعث انتقال یافته‌های تحقیقات دانشگاهی و تولید دانش مضاعف شده، در نهایت عامل تسریع رشد اقتصادی در سطح ملی و منطقه‌ای می‌شوند. این مورد به صورت گسترده‌ به عنوان یک اصل به رسمیت شناخته شده‌ است. در بسیاری از موارد، پارک‌های علم و فناوری موجب تولید شغل، رشد درآمد و درگیر شدن صنایع دارای رشد می‌شوند.

از طرفی، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد برای تجزیه و تحلیل در سطح ملی یا محلی در زنجیره ارزش کارآفرینی، پیوند مهمی به ‌شمار می‌آیند.

 

پارک علم و فناوری، محلی برای تبدیل علم به ثروت

 

پارک علم و فناوری، از ایده تا تحقق

حاجی رضایی مسئول روابط عمومی پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛گفت: پارک‌های علم و فناوری، مکانی برای تبدیل دانایی به دارایی است که با حمایت از مخترعین و فناورین، ایده و دانش این افراد را به صنعت و ثروت تبدیل می کند.

وی با اشاره به اینکه مراحل رشد افراد در پارک علم و فناوری شامل مرحله رشد و پیش‌رشد است افزود: این سازمان با حمایت مالی و معنوی از مخترعین تلاش می‌کند تا افراد، روند صعودی پیش تولید و تولید کالا یا ایده مورد نظر خود را با سرعت بالاتری طی کند.

حاجی رضایی در زمینه پرورش شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: حمایت‌ پارک علم و فناوری از تاسیس شرکت‌های دانش بنیان اغلب پیش از مرحله ثبت شرکت می‌باشد.

 

پارک علم و فناوری، محلی برای تبدیل علم به ثروت

مسئول روابط عمومی پارک علم و فناوری خراسان جنوبی ادامه داد: احراز صلاحیت شرکت‌های دانش بنیان توسط سامانه اینترنتی http://reg.daneshbonyan.ir صورت می‌گیرد که متقاضی ثبت شرکت، با مراجعه به این سامانه و بارگذاری اطلاعات و مشخصات لازم، درخواست ثبت شرکت می‌کند که این مرحله خارج از حیطه فعالیت پارک‌های علم و فناوری است.

وی ادامه داد: شعبه‌های پارک علم و فناوری در شهرستان‌های بیرجند، فردوس، طبس و قاین‌ با نام مراکز رشد در حال فعالیت است.

خراسان جنوبی دارای یکی از چند سایت قدرتمند حوضه بومگردی در کشور است

حسین مرادی از آن دسته جوانان بیرجندی ایده پرداز است که به همراه یک تیم شش نفره در پارک علم و فناوری بر موضوع رزرو بوم‌گردی‌ها در استان کار می‌کند.

این مخترع در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛گفت: یک زیرساخت نرم افزاری تولید کردیم که در آن می‌توان در عرض دوساعت یک سایت کامل اطلاع‌رسانی و رزرو برای هر یک از بومگردی های کشور راه اندازی کرد.

وی افزود: در حال حاضر سایت رزرو بیش از سیصد و سی اقامتگاه با استفاده از این زیرساخت نرم افزاری راه اندازی شده است و در سی و یک استان اقامتگاه ثبت کردیم.

 

پارک علم و فناوری، محلی برای تبدیل علم به ثروت

بالابر معلولین، اختراعی برای کمک به انتقال افراد معلول و نیازمند

حمید لطفی مخترع و دارای هجده گواهی ثبت اختراع در زمینه های عمران، پزشکی، معلولین، برق و مکانیک در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند؛ گفت: یکی از شاخص‌ترین اختراعات من، اختراع بالابر معلولین برای خودرو‌های حمل و نقل عمومی است.

این مخترع افزود: همانطور که افراد عادی می توانند از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند یک شخص معلول با ویلچیر، واکر یا مادری که حامل کریر فرزند خود است هم بتوانند از این امکانات به طور مشابه استفاده کند.

وی افزود: این اختراع بر روی اکثر خودرو های حمل و نقل عمومی ایران قابلیت نصب دارد و در این حالت دیگر نیازی به خرید خودروی حمل و نقل جدیدی از سوی دولت نیست.

پارک علم و فناوری، محلی برای تبدیل علم به ثروت

مخترع بیرجندی گفت: اختراع بعدی در زمینه بلوک های سبک ساختمانی است‌. بلوک هایی است که جزئیات اجرایی خارجی داشته و در ایران به دلیل اینکه تکنولوژی آن به طور کامل وارد نشده، همراه با محدودیت استفاده بوده است و مقاومت فشاری مورد نیاز را ندارد.

لطفی بیان کرد: در همین رابطه اتصالی ایجاد کردیم که به وسیله آن  بتوان این بلوک ها را به یکدیگر متصل کرد و در نهایت طبق گفته دفتر تحقیقات مسکن و شهرسازی این قطعه اختراع شده سی و شش برابر مقاومت دیوار های ساخته شده را بالا می برد.

وی افزود: اختراع بعدی در زمنیه پزشکی است، یک سوزن سورنگ است که برای افراد آماتور استفاده می شود. یکی از مشکلات در تزریقات پزشکی احتمال تزریق هوا به افراد است. این اختراع بدین جهت ساخته شده است که اگر هر شخصی با هر سطح از مهارتی بخواهد با این سورنگ کار کند این سورنگ به هیچ وجه هوادهی را انجام نمی‌دهد.

مجتمع دانشجویار، با هدف پرکردن خلا بین بازار کار و دانشگاه

پاسبان عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند و موسس مجتمع دانشجویار درباره ایده تاسیس مجتمع دانشجویار در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛گفت: همانطور که از نام مجتمع ما مشخص است کار ما در حوزه آموزش است با این تفاوت که در این مجتمع سعی شده تا خلا بین بازارکار و دانشگاه را برطرف کردیم.

وی افزود: هدف دانشگاه تولید محتوی آکادمیک است، این به این معنی است که دانشجو پس از گذراندن دوران تحصیل به لحاظ آکادمیک شخصیتش آماده است به طوری که در بازار کار هنوز نیاز دارد که روی او کارشود.

چطور است همه افراد برای رشد و پیشرفت فرزندان خود در رشته های دانشگاهی دست به هر کاری می زنند، اما برای شرایط فرزندانشان در بازار کار دست به اقدامی نمی زنند.   

 

پارک علم و فناوری، محلی برای تبدیل علم به ثروت

 با توجه به وجود این سازمان ها و  مراکز در سراسر کشور،جوانان با استعداد و تحصیل کرده ایرانی می توانند بوسیله پارک علم و فناوری ایده ها یخود را به ثروت تبدیل کنند و برای آینده شغلی خود برنامه ریزی کنند.

گزارش از اکبرآبادی

انتهای پیام/س

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.