نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره ضرورت مصرف روزانه لبنیات بیان کرد: به طور کلی سه گروه مادران باردار، کودکان و سالمندان مهمترین گروههای حساس از نظر سلامت جسمی و روحی هستند که در این میان مصرف روزانه شیر و فرآوردههای آن برای تأمین کلسیم و سایر عناصر حیاتی مورد نیاز بدن بسیار ضروری است.
وی با تأکید بر اینکه افزایش قیمت لبنیات همچنین وجود برخی از لبنیات غیربهداشتی مهمترین علت کاهش مصرف فرآوردههای شیر در کشور به شمار میرود، افزود: بسیاری از اقشار کمدرآمد به علت هزینه بالای این محصولات از مصرف آنها صرفنظر میکنند و این در حالی است که به تازگی خبر افزایش 17 الی 32 درصدی لبنیات به طور رسمی اعلام شده، محصولاتی که در رأس هرم غذایی سالم قرار دارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به بسته بودن دست وزارت بهداشت در زمینه ورود به مسئله کاهش قیمت لبنیات تصریح کرد: این وزارتخانه بار بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور را یک تنه دوش میکشد اما در زمینه مسئله لبنیات که مهمترین بخش امنیت غذایی کشور به شمار میرود کمی دست بسته است، زیرا قیمتگذاری این گروه غذایی در دست وزارت بهداشت نیست و نمیتواند آنطور که باید با هدف بهرهمندی تمام جامعه از مواد مغذی وجود در لبنیات اقدامی کند و بنابر این باید نهادهای مربوطه و سایر متولیان نظام سلامت در این زمینه کاری انجام دهد.
توکلی گفت: بسیاری از افرادی که به هر دلیلی نمیتوانند گوشت استفاده کنند کلسیم مورد نیاز خود را از شیر و فرآوردهای آن دریافت کنند و از سوی دیگر وجود باکتریهایی مفید در لبنیاتی همچون ماستهای حاوی پروبیوتیک میتوانند به طرز چشمگیری توان سیستم گوارش را افزایش داده و از بروز بسیاری از بیماریهای عفونی دستگاه گوارش جلوگیری کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه افزایش قیمت لبنیات میتواند بازار داغی را برای فرصتطلبان و سودجویان ایجاد کند، بیان کرد: البته یکی از معایب این افزایش قیمت میتواند به ایجاد بازارهای زیرزمینی برای فروش لبنیات غیربهداشتی و حتی کاملاً بیکیفیت و فاقد مواد مغذی کمک کند موضوعی که باید برای برخورد جدی با آن قوای بازرسی بیش از پیش تقویت شود و علاوه بر آن در این زمینه بسیاری از مردم نیز متأسفانه به علت قیمت نسبتاً پایین این گروه از لبنیات بیکیفیت به سمت خریداری این محصولات روی آورند که این مسئله از نظر امنیت غذایی برای آینده سلامت کشور نگران کننده است.
انتهای پیام/