زنبورداران تمهیدات لازم برای مقابله با گرما و خنک نگه داشتن کندو ها را پیش بینی کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛  عجم  رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و آبزیان دامپزشکی استان گفت: در روزهای گرم به علت بالا بودن درجه حرارت هوا ،بیشترین نیروی زنبور بجای حمل شهد به کندو، صرف حمل آب جهت خنک نگهداشتن آن می شود.

وی  با بیان اینکه گرمای تابستان بر فعالیت و تولید زنبور عسل تاثیر منفی دارد، افزود: اگر دمای کندو بیش از حد گرم شود، ملکه تخم ریزی را کاهش می دهد یا حتی متوقف می کند و در شرایط شدید ممکن است به از دست رفتن کلنی منجر شود.

عجم بیان کرد: زمانی که هوای داخل کندو خیلی گرم شود فعالیت عادی زنبورها مختل و تمام فعالیت آنها متمرکز بر خنک کردن کندو می شود. 

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و آبزیان دامپزشکی استان، ایجاد سایبان را یکی از راهکارهای کاهش اثر گرمای تابستان بر تولید عسل و خنک ماندن کندو دانست و گفت: با قرار دادن کارتن یا شاخ و برگ درختان روی درب کندو و جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب به کندو به خصوص فلز روی درب، می توان چند درجه هوای داخل کندو را خنک کرد.

وی اظهار کرد:  زنبورداران می توانند از کندوهای 10 قابی یک قاب را بیرون کشیده تا گردش هوا در کندو افزایش یافته و باعث خنک شدن کندو شود.

عجم گفت: همچنین قرار دادن کندو بر روی یک پایه (آجر، بلوک یا پالت) باعث جریان هوا در زیر کندو و خنک تر شدن کندو خواهد شد. 

وی پر کردن داخل درب کندو با یونولیت، عدم مسدود بودن سوراخ های تهویه روی بدنه و درب کندو و قرار دادن آب بهداشتی و سالم در نزدیکترین فاصله ممکن از کندوها را از دیگر راهکارهای مقابله با گرمای هوا در کندو عنوان کرد.

انتهای پیام/ ط آ

 

برچسب ها: بهداشت ، زنبورداران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار